Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Το νέο, εκλεπτυσμένο στέκι της Στασικράτους

Ένα fine dining εστιατόριο στην καρδιά της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2016

Μόλις είχα ακούσει το όνομά του, το μυαλό μου ταξίδεψε στη New York Times, συγκεκριμένα σε μια νεοϋορκέζικη παράσταση, όπως τη βλέπουμε στις ταινίες. Όντως, όταν επισκέφτηκα αυτό το wine house δεν έπεσα έξω.

Η ονομασία τού πάει απόλυτα, αφού το πρώην Septembers στη Στασικράτους άλλαξε όνομα και διεύθυνση και μετατράπηκε σε ένα γουστόζικο και ατμοσφαιρικό χώρο εστίασης με εκλεκτό κρασί, που σε παραπέμπει σε μια πιο metropolitan αισθητική. Είναι chic, classy αλλά καθόλου κυριλέ ή comme il faut. Αντιθέτως εμπνέει μια ιδιαίτερη οικειότητα και φιλοξενία γεμάτη φινέτσα.

Διαθέτει στεγασμένο εξωτερικό χώρο με θέα -από κάποια απόσταση- τη Στασικράτους και ακάλυπτο εξωτερικό patio με φυτά ο οποίος, πιστεύω, θα αποτελέσει το in place του καλοκαιριού. Αυτό το ανοικτό patio λοιπόν εμπίπτει μάλιστα μέσα στα σχέδια ανάπλασης και πεζοδρόμησης της Μακαρίου-Στασικράτους, άρα η γραφικότητά του θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ. Η κάρτα κρασιών του περιλαμβάνει γύρω στις 110 ετικέτες από ευρωπαϊκούς αμπελώνες και Νέου Κόσμου.

Το μενού, σχεδιασμένο από δύο έμπειρους Ελλαδίτες μάγειρες, -ο Σταύρος Φιλιππίδης αναγνωρισμένος σε διάφορα fine dining εστιατόρια της Ευρώπης και η Χαρά Λύκου με πείρα σε ευρωπαϊκά Michelin εστιατόρια- συμπεριλαμβάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένας bon viveur, γνώστης του καλού φαγητού και κρασιού. Δεν είναι μεγάλο, αλλά αρκετό, περιεκτικό και καλύπτει όλα τα γούστα.

Η ματιά σου πέφτει σε σαλάτες, ορεχτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά. Υπάρχει και ένα μικρότερο μενού με πιο εξειδικευμένα πιάτα όπως μάγουλα μόσχου με πουρέ καρότου. Πήραμε την chicory salad (€8) η οποία περιλάμβανε πράσινα χόρτα, blue cheese, φουντούκια σε δροσερή σάλτσα που έκανε το σύνολό της ακόμα πιο δελεαστικό. Οι τραγανές, ολόφρεσκες κροκέτες κολοκύθας που ήρθαν στη συνέχεια πάνω σε διάφορα λαχανικά, κέρδισαν τις εντυπώσεις μας. Μακάρι να υπήρχαν και άλλες στο πιάτο.

Το spring chicken (€12) ένα μικρό, ολόκληρο κοτοπουλάκι με μικρές στρογγυλές, σοταρισμένες πατάτες και ψητά λαχανικά, αποτέλεσαν την επιβεβαίωση της καλής κουζίνας του. Όσο για το μους σοκολάτας (€6) στο τέλος με σάλτσα μούρων, δεν μας έφτασε. Η υφή του και η ποιότητα της σοκολάτας ήταν τόσο ραφιναρισμένα, που θέλαμε ακόμα πιο πολύ. Το Times Wine etc διοργανώνει διάφορα wine events και σίγουρα είναι ένα μέρος που θέλω να επισκέπτομαι.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close