Θέατρο , News

Ξεκίνησαν οι πρόβες για το έργο "Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος"

Πρόκειται για το κυπριακό έργο τηςΕυρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου από τη Θεατρική ομάδα "Σόλο για Τρεις"

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2016

Η Θεατρική ομάδα Σόλο για Τρεις σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της παράστασης "Τζεμαλιγιέ" και εμμένοντας στην ανάδειξη των Κυπρίων συγγραφέων ανεβάζει το Kυπριακό έργο "Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος" της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου.

 

 

Το έργο, που θα σκηνοθετίσει η Μαρία Μανναρίδου Καρσερά, είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του κύπριου ζωγράφου Κώστα Στάθη, ενός ταλαντούχου ζωγράφου που έζησε και δημιούργησε σε μια αλλοτινή εποχή όπου η ζωγραφική -και η τέχνη γενικότερα- δεν ήταν στην προσοχή κανενός. 
 

Μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων αλλά και με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας η συγγραφέας μας μεταφέρει στον μοναχικό και ιδιαίτερο κόσμο του καλλιτέχνη. 

Ένα έργο που εμμέσως διαπραγματεύεται το κάθε αδικοχαμένο ταλέντο ή την εμφυϊα που χαραμίζεται σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει.

Ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου που υποδύεται τον ζωγράφο αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με συγχωριανούς και κάποιους φίλους (υπερήλικες πια) του Κώστα Στάθη.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου 

Οι φωτογραφίες είναι από την ανάγνωση του έργου και από την πρόσφατη επίσκεψη των συντελεστών της παράστασης στο χωριό Ασκάς απ όπου κατάγεται ο ζωγράφος. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close