Μουσική , Συναυλίες & Events

Afrobanana Festival σημαίνει σουρεαλισμός, εξερεύνηση, μαγεία, καλοκαίρι…

Οι διοργανωτές μιλούν στο Check In δίνοντας ένα οδηγό επιβίωσης για το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2016

Το The Afrobanana Republic Festival έχει καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα κάθε καλοκαιριού στην Κύπρο. Φέτος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα ζήσουμε ξανά την μοναδική Afrobanana εμπειρία με μουσικές, μπάντες και DJs διεθνούς εμβέλειας. 

 

 

Εκείνο για το οποίο ξεχωρίζει το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ είναι πως κατάφερε να μας βγάλει εκτός πόλης πραγματοποιώντας μία πρωτοφανή πολιτιστική αποκέντρωση διοργανώνοντας το μεγάλο του event σε υπαίθριους χώρους, πράγμα το οποίο αποτέλεσε παράδειγμα και για άλλα φεστιβάλ και εκδηλώσεις.   

 

 

Το Check In Cyprus λίγες μέρες πριν την έναρξη του διήμερου φεστιβάλ μίλησε με τους διοργανωτές τους οι οποίοι μας έδωσαν ένα βασικό… οδηγό επιβίωσης για το φετινό The Afrobanana Republic Festival. 

Παράλληλα, μοιράστηκαν μαζί μας όλα εκείνα που θα θυμούνται από τα προηγούμενα χρόνια, τους στόχους τους για το μέλλον και μας αποκάλυψαν τι σημαίνει για τους ίδιους αυτό το μεγάλο μουσικό γεγονός. 

 

 

The Afrobanana Republic Festival για εμάς σημαίνει:
σουρεαλισμός, εξερεύνηση, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, καλοκαίρι, χορός, γέλιο, δημιουργικότητα, μαγεία, εκρηκτικές μπάντες, ρυθμός, DJs, εμπειρίες, παράλληλο σύμπαν όπου τα πάντα είναι πιθανά να συμβούν!

 

 

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ:
την αξέχαστη εμφάνισή πριν δύο χρόνια του λονδρέζικου σχήματος Family Atlantica οι οποίοι επιστρέφουν και φέτος να κατακτήσουν για ακόμη μια φορά το ABR Festival, όπως άλλωστε έχουν ήδη κάνει σε αμέτρητα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Αναμένουμε με ανυπομονησία να απολαύσουνε το νέο τους άλμπουμ (“Cosmic Unity”) με τη μοναδική ενέργεια που εξαπολύουν πάνω στη σκηνή! 

 

 

Στόχος μας για το μέλλον είναι:
να δημιουργήσουμε όντως ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο καθένας μας να μπορεί να εξερευνήσει, να μαγευτεί, να απολαύσει, να χαρεί, να δημιουργήσει, να τολμήσει, να καινοτομήσει, να βγεί εκτός των συμβατικών και να ανακαλύψει μαζί μας τον κόσμο ξανά από την αρχή.
 


 

Άλλη μία χρονιά που:
τέσσερις διαφορετικές σκηνές θα προσφέρουν στους επισκέπτες του φεστιβάλ την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε ηχητικά τοπία, με σαγηνευτική μουσική από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, από ρυθμούς Afro beat, world music, jazz, soul, hip-hop και reggae μέχρι funk και post-funk, disco, techno, house και ακόμη παραπέρα.

 

 

Φέτος:
θ
α απολαύσουμε συγκλονιστικά θεατρικά δρώμενα από την Paravan Proactions, καλλιτεχνικές δράσεις έτοιμες να σας εκπλήξουν, από τη Σιμόνη Φιλίππου, sessions ζωντανής ηχογράφησης από τη Louvana Records και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, οι οποίες έλαβαν υπόσταση κατά τη διάρκεια του residency ABR IN LAB.  Το ABR Radio έχει ακόμη πιο δυνατό πρόγραμμα, με αντισυμβατικές ραδιοφωνικές εκπομπές καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα φιλοξενείται στο εκπληκτικό SSPM Pavilion, το οποίο θα αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού για νεαρούς designers, στα πλαίσια του φεστιβαλ.

 

 

Η διάρκεια του φεστιβάλ είναι:
Παρασκευή και Σάββατο, 19 και 20 Αυγούστου 2016 σε δασική έκταση του Κόρνου. Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 14.00, στις 19 του Αυγούστου και κλείνουν στις 14.00 στις 21 του Αυγούστου. 

 

 

Θα φτάσω εκεί:
με παρέα! Σίγουρα η καλύτερη ιδέα είναι να οδηγήσετε με παρέα ως το χώρο του φεστιβάλ. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να ευχαριστηθείτε περισσότερο τη διαδρομή, να μοιραστείτε τα λεφτά για τη βενζίνη και θα είναι πιο εύκολο να βρούνε όλοι πάρκινγκ.


Παρόλο που:
θα υπάρχει άπλετος χώρος για στάθμευση σε ενδεδειγμένους χώρους που έχουν μεταφερθεί λίγο μακρύτερα, αλλά σε πιο άνετη τοποθεσία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Μια ομάδα ανθρώπων έτοιμη να σας δώσει σωστές κατευθύνσεις σχετικά με το που μπορείτε να σταθμεύσετε αλλά και πώς να μεταβείτε με το λεωφοριακί του φεστιβάλ (δωρεάν) μέχρι την είσοδο του χώρου του φεστιβάλ, θα είναι στη διάθεσή σας.
 
 

 

Στον χώρο μπορώ να: 
κατασκηνώσω! Ο φετινός κατασκηνωτικός χώρος έχει αναβαθμιστεί και έχει διπλασσιαστεί σε έκταση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με περισσότερα ντουζ και τουαλέτες, έτσι ώστε η κατασκηνωτική σας εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Φέτος μάλιστα θα υπάρχουν διαφορετικές ζώνες, έτσι ώστε να μπορείτε διαλέξετε που θα κατασκηνώσετε, με την επιλογή για τη ‘σιωπηλή ζώνη΄για όσους προτιμούν τον ύπνο και τη χαλάρωση. Θα υπάρχει ακόμη περιορισμένη δυνατότητα φιλοξενίας αριθμού τροχόσπιτων καθώς και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για άτομα με αναπηρίες. Για την ευκολία σας, θα υπάρχουν ενδεδειγμένα σημεία όπου θα μπορείτε να φουσκώσετε τα στρώματά σας καθώς και να φορτίσετε τα κινητά σας, ωστόσο παρακαλείστε να φέρετε τις δικές σας αεραντλίες (πόμπες) και τους φορτιστές σας.

 

 

Πρέπει να έχω στο νου μου πως:
τα εισιτήρια για το φεστιβάλ και τα κατασκηνωτικά πάσα είναι περιορισμένα. Αποφύγετε την απογοήτευση και προμηθευτείτε τα εγκαίρως!
Προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη διαδικτυακά και σε ενδεδειγμένα σημεία προπώλησης μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι το πέρας της περιόδου προπώλησης, στις 18 Αυγούστου 2016.

 

 

Όλο το φεστιβάλ θα σου κοστίσει:
20 ευρώ για μια μέρα, 30 ευρώ για το διήμερο. Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: 2 ευρώ για μια μέρα, 2 ευρώ για το διήμερο. 
Ανά καραβάνι: 10 ευρώ για το διήμερο.

 

 

Μην ξεχνάς πως: 
είτε ψάχνεις για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, μια ολόκληρη ομάδα από ευτυχείς μάγειρες θα είναι στις υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για να καταλαγιάσει την πείνα σας και να γοητεύσει τους γευστικούς σας κάλυκες με ένα μεγάλο εύρος από αλμυρές και γλυκές λιχουδιές. Με μεγαλύτερη ποικιλία φαγητού από τις προηγούμενες χρονιές, θα μπορείτε να επιλέξετε από πάγκους που θα στηθούν από εστιατόρια ή καντίνες που θα καλύψουν τις γαστριμαργικές σας ανάγκες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close