Εστιατόρια

Προορισμός αυθεντικών γεύσων το "Rustico Tastes and tales"

Ένας φιλόξενος χώρος εστίασης για όλη την οικογένεια στην καρδιά της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2016

Έκανε πρεμιέρα πριν από μερικούς μήνες σε γνωστό χώρο, αφού μέχρι πρόσφατα εκεί στεγαζόταν το ‘Διά χειρός Περικλή Ρουσουνίδη’. Φιλόξενο και ζεστό εστιατόριο με λίγα τραπέζια που σου δίνουν αυτή τη φρεσκάδα και χαλαρότητα που χρειάζεσαι για να απολαύσεις το φαγητό σου.

 

 

Γενικά στο ‘Rustico’ δεν επιχειρούν να σε εντυπωσιάσουν με πολλές πιρουέτες, αλλά τα πράγματα είναι κατά βάση απλά και φαίνονται ως τέτοια. Για παράδειγμα το σπιτικό άγγιγμα φαίνεται στις σάλτσες, στα χειροποίητα γλυκά, ακόμη και στα κυρίως που κάνουν τη διαφορά στο μενού του μαγαζιού. 

 

 

Γενικά το concept αποτελεί ένα συνδυασμό ενός casual, χαλαρού εστιατορικού περιβάλλοντος με ευχάριστο φαγητό, το οποίο μπορείς να συνοδεύσεις με ένα από τα aperitif ή μία από τις είκοσι περίπου ετικέτες εμφιαλωμένων κρασιών. Και οι τιμές τους είναι λογικές και… αναλογικές. 

 

 

Παρήγγειλα το Chicken Liver (€7) το οποίο με εντυπωσίασε. Τραγανό απ’ έξω και μαλακό από μέσα, με τη γλυκιά σάλτσα Κουμανταρίας και ροδιού να το απογειώνει. Ένα από τα ωραιότερα ορεκτικά που δοκίμασα τον τελευταίο καιρό. Ο κόσμος φαίνεται ότι περνά καλά! Είτε με μπίρα στο χέρι είτε με κρασί απολαμβάνουν το χώρο και την παρέα τους. 

Έφτασε και το χαλούμι σε φύλλο κρούστας (€5.5) με πανέμορφη παρουσίαση. Με κέρδισε από την πρώτη μπουκιά! Ζουμερότατο, με την τραγανή κρούστα να αλλάζει την υφή το κουκουνάρι και το μέλι να ‘κλειδώνει’ τις αισθήσεις. Για κυρίως δοκίμασα το σολομό (€16) τον οποία βρήκα εξαιρετικά νόστιμο. Εντύπωση έκανε το πόσο άνετη και ανάλαφρη ήταν η παρέα μετά από αυτό το λουκούλλειο γεύμα.

Πληρώσαμε €30 το άτομο με ορεκτικά, κυρίως και επιδόρπια. Το σέρβις γρήγορο και φιλικό χωρίς καθόλου κενά. Η κάβα του αρκετά καλή όπου μπορείς να διαλέξεις την ετικέτα που προτιμάς, πάντοτε με τις συμβουλές του έμπειρου προσωπικού. Καλή η πρώτη εντύπωση στο ‘Rustico’ με επιλογές για μεσημέρι και βράδυ. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close