Μουσική , Music News

Ένα τραγούδι για τη "Γαλάτεια"

Ο γνωστός Κύπριος μουσικοσυνθέτης Κώστας κακογιάννης υπογράφει το σάουντρακ της νέας σειράς εποχής του Σίγμα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2016

Εδώ και 2 μήνες ο Κώστας Κακογιάννης κλεισμένος στο στούντιο του στο γραφικό χωριό Λεμύθου του Τροόδους συνθέτει και ηχογραφεί το σάουντρακ της καινούργιας σειράς εποχής του Σίγμα "Γαλάτεια".

 

 

Ένα σάουντρακ με έντονο το ρομαντικό στοιχείο, πλημμυρισμένο από όμορφες μελωδίες και τραγούδια εμπνευσμένα από την παράδοση και και την εποχή της δεκαετίας του 40 κατά την οποία διαδραματίζεται η σειρά.
Όπως και σε όλες του τις συνθέσεις, ο "άνθρωπος ορχήστρα" κέντησε τις μουσικές του εκτελώντας ο ίδιος ένα-ένα τα όργανα που ακούγονται.

Συνολικά για τις ανάγκες του σάουντρακ ο Κώστας Κακογιάννης έπαιξε τα ακόλουθα όργανα: πιάνο, βιολί, βιόλα, λαούτο, μπαγλαμά, φλάουτο, πιθκιαύλι, βιολοντσέλο, ακορντεόν, όμποε, ζουρνά, κλαρίνο, ντουντούκ, μαντολίνο, κιθάρα, μπάσο φλάουτο και διάφορα κρουστά.

Ιδιαίτερη καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι όλη η μουσική της "Γαλάτειας" είναι ηχογραφημένη στην τονικότητα των 432Hz αντί των 440Hz που είναι το διεθνές πρότυπο. Εδώ και λίγο καιρό, αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν τα όργανα χορδίζονται στα 432Hz, τότε ο ήχος που παράγουν πάλλεται σε συντονισμό με τις συχνότητες της γης, του σύμπαντος αλλά και του ίδιου μας του σώματος, λειτουργώντας έτσι σαν βάλσαμο στην αποβολή του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής γαλήνης.

Στο όλο σάουντρακ του Κώστα Κακογιάννη για την "Γαλάτεια" που αποτελείται από 2 ώρες μουσικής περιλαμβάνονται και 4 πανέμορφα τραγούδια σε στίχους του ποιητή Πάμπου Κουζάλη τα οποία ερμηνεύει με συγκλονιστικό τρόπο η Μάρα Κωνσταντίνου που πρωταγωνιστεί στη σειρά.

Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι των τίτλων και να παρακολουθήσετε τον Κώστα Κακογιάννη να εκτελεί στο βιολί το ερωτικό θέμα της σειράς:

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close