Θέατρο , News

"Η Απολυμένη" του Θεάτρου Τσέπης πάει Αθήνα

Το έργο τουΑντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα για 4 παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2016

Το Θέατρο Τσέπης αποτελεί παράδειγμα του πως ένα μικρό θεατρικό σχήμα κατορθώνει από το πουθενά να βρεθεί στην επιφάνεια ανεβάζοντας παραστάσεις οι οποίες γίνονται θέμα συζήτησεις.


Μία μικρή ομάδα η οποία μετρά μερικά χρόνια ζωής και χωρίς οικονξομικές επιχορηγήσεις κατάφερε την περασμένη σεζόν να έχει δύο υποψηφιότητες στα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ.

Η Μαρίνα Βρόντη ερμηνεύοντας εξαιρετικά την "Απολυμένη" του Αντώνη Τσιπιανίτη κατόρθωσε να κερδίσει την επιτροπή των Βραβείων ΘΟΚ κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για το βραβείου Καλύτερου Γυναικείου ρόλου.

Η παράσταση αγκαλιάστηκε και η ερμηνεία της Βρόντη θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην καριέρα της. Το μικρό αυτό Θέατρο τσέπης του Μάριου Θεοχάρους απέδειξε πως δεν χρειάζονται μεγάλα budget και περίτεχνα σκηνικά για την παραγωγή σπουδαίων παραστάσεων παρά μόνο μεράκι και αγάπη.

Η παράσταση αυτή βγαίνει εκτός Κύπρου και ταξιδεύει τον Οκτώβριο στην Αθήνα όπου θα ανέβει στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus από τις 14 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου στις 21.00. Αν βρεθέις αυτό το διάστημα στην Αθήνα να πας να την δεις!

 

Image result for Η Απολυμένη θέατρο Τσέπης

Λίγα λόγια για το έργο
Η Μαριέττα, στον απόηχο της πρόσφατης απόλυσής της από γκλαμουράτο περιοδικό κάνει μια αναπόφευκτα σκληρή ανασκόπηση της ζωής της και συνειδητοποιεί πως η αφοσίωσή της τόσα χρόνια στον γκλιτεράτο αλλά πολλές φορές επιφανειακό και προσποιητό χώρο της μόδας την έκανε να διασχίσει μια ζωή ατσαλάκωτη, ανόητη κι αναμάρτητη. Έχοντας ξοδέψει και το τελευταίο ευρώ που είχε παραχωμένο σπίτι της, καταλαβαίνει πως πεινάει.

Κι η πείνα που νιώθει δεν είναι μόνο για ένα πιάτο από εκλεκτά εδέσματα, από κείνα που είχε κακομάθει τον εαυτό της. Όχι. Η Μαριέτα κατάλαβε, πια, πως πεινάει εδώ και χρόνια για έρωτα, για δυο χέρια ζεστά που θα την αναστήσουν και που τυφλωμένη από τη λάμψη της παρελθούσας ζωής της δεν έβλεπε και δεν καταλάβαινε τον εαυτό της που της ζητούσε βοήθεια.

Ο αυτοσαρκασμός μιας γυναίκας που είναι έτοιμη να τα παίξει όλα για όλα, λίγο πριν η ίδια η ζωή της την απολύσει φέρνει στα χείλη του θεατή ένα γλυκόπικρο μειδίαμα την ώρα που σχηματίζει στο μυαλό του το τραγικό ερώτημα: "Πόσο χρόνο απ' την ζωή μου πρέπει να χάσω για να συνειδητοποιήσω πως αυτό που μπορεί να με οδηγήσει κοντά στην ευτυχία είναι το χαμόγελό μου κι οι δικοί μου άνθρωποι;"

'Απολυμένη', του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους. Μια παραγωγή του Θεάτρου Τσέπης. Συντελεστές: Κοστούμια από τον Χρίστο Όθωνος, Φώτα από τον Βασίλη Πετεινάρη, Artwork από τον Σταύρο Αναστασίου και Οργάνωση παραγωγής από τη Μαρία Σωκράτους.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close