19-20 September 2016
Μουσική , Συναυλίες & Events

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Φεστιβάλ Κύπρια

Η γνωστή μουσικοσυνθέτης θα δώσει δύο συναυλίες, σε Λεμεσό και Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η  ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά θα στροβιλίσουν τις νύχτες μας. Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Σαν εκείνες τις καλοκαιρινές νύχτες στο σινεμά της γειτονιάς όταν γέμιζε η σκηνή εικόνες, ήχους και χρώματα, που έγιναν η συντροφιά στα όνειρά μας.

Μια μουσική συνεργασία με γυναικεία ματιά, ευαισθησία και διάθεση όπου, η κάθε δημιουργός δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα. Ένας μαγικός χορός πλημμυρισμένος από υπέροχες μουσικές και μοναδικές ερμηνείες.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει τις πιο αγαπημένες συνθέσεις της καθώς και, για πρώτη φορά, μουσικές από τις πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε όπως είναι οι, «Νοτιάς», «NadideHayiat», «IftarlikGazoz» και τα θεατρικά έργα «Τρίτο Στεφάνι» και «Συρανό».

Η  Έλλη Πασπαλά ερμηνεύει με τον μοναδικό της τρόπο παλιότερα αλλά και νέα τραγούδια από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, καθώς και μία επιλογή από αγαπημένα της τραγούδια, τα οποία έχει σφραγίσει με τη σπάνια εκφραστικότητά της. 

Αγαπημένη ερμηνεύτρια μεγάλων συνθετών, άλλοτε μας απογειώνει και μας παρασύρει και άλλοτε μας καθηλώνει και μας συγκινεί με την ερμηνεία της.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους εξαιρετικούς μουσικούς που συμμετέχουν στην παράσταση, όλοι τους δεξιοτέχνες σολίστ: Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι και ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά.

Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Νίκος Βεκύρης.

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
Μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες συνθέτριες, η Ευανθία Ρεμπούτσικα γράφει μουσική για ταινίες, ορχηστρική μουσική και τραγούδια. Έχει παίξει σε σπουδαία διεθνή φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Έχει βραβευθεί για τη μουσική που έχει γράψει για μεγάλου μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Οι δίσκοι της έχουν γίνει πλατινένιοι και έχει ένα εξαιρετικά πιστό κοινό. Τα κυριότερα σημεία της καριέρας της περιλαμβάνουν τη μουσική που έχει γράψει για την πολυβραβευμένη ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» καθώς και τη μουσική για την τουρκική ταινία «Babamveoglum», για την οποία πήρε το βραβείο «Discovery» στα World Soundtrack Awards της Διεθνούς Ακαδημίας του Βελγίου. Είναι συνιδρυτής της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής δίσκων Cantini.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (επιλεγμένα)
2012,«Χρυσός λέοντας Αλεξανδρείας» για την προσφορά της στον Πολιτισμό
2012, Πρώτο βραβείο μουσικής στο φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου για την ταινία «Γράμματα χωρίς παραλήπτη»
2006,«Παγκόσμια Ανακάλυψη Σάουντρακ» στα Παγκόσμια Βραβεία Κινηματογραφικής Μουσικής για την ταινία «Babam veoglum»
2006,«Σάουντρακ της χρονιάς» στο Radyo Boğaziç i Müzik Ödülleri για την ταινία «Babam veoglum»
2003,«Καλύτερης Μουσικής» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα»
 

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ
Η Ελλη Πασπαλά γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Φοίτησε στο Manhattan School of Music, από το οποίο πήρε το δίπλωμα Bachelor of Arts, ενώ παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με την σοπράνο Judith Ruskin και υποκριτικής με τον ηθοποιό William Hickey.

Στην Αθήνα ήρθε το 1982 και αμέσως καθιερώθηκε ως βασική συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι το 1988. Μετά από αυτήν την τόσο σπουδαία εμπειρία, η ΕλληΠασπαλά εξέλιξε την καλλιτεχνική της ταυτότητα ξεκινώντας την προσωπική της δισκογραφική πορεία με τον δίσκο «Στην Λάμψη Του Φεγγαριού» (1988). Το νησί του «Youkali» την οδηγεί στο «Νησί Των Λωτοφάγων» (1990). Ένα χρόνο μετά, ο δίσκος αυτός ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο με αγγλικούς στίχους του Laurence Roman με τον τίτλο «Living a lie».

Το 1994 είχε την πρώτη της συνάντηση με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη με αφορμή το δίσκο«Μουσική Για Εικόνα – Γόβα Στιλέτο» σε στίχους δικούς του και σε ένα τραγούδι, σε στίχους της Αμαλίας Μέλη.

Έχοντας συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς όπως τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Νίκο Ξυδάκη, τον Στάμο Σέμση, την Λένα Πλάτωνος, τον Σταμάτη Κραουνάκη κ.ά., αποφασίζει σε κάθε κύκλο εμφανίσεών της να δώσει έμφαση σε ένα συγκεκριμένο ερμηνευτικό της πρόσωπο.

Οι ζωντανές εμφανίσεις της τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πολλές και με ιδιαίτερο πάντα χαρακτήρα, ενώ είναι πλέον φανερό ότι το κοινό της Έλλης Πασπαλά μεγαλώνει όλο και περισσότερο και την ακολουθεί πιστά τόσο σε συναυλιακούς χώρους όσο και σε μεγάλες μουσικές σκηνές.
Η τελευταία συνεργασία της Έλλης Πασπαλά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα με τίτλο «Ο Χορός Των Άστρων» κυκλοφόρησε το 2007 και πρόκειται για ένα album με μοναδικές συνθέσεις από την Ευανθία Ρεμπούτσικα, προσεγμένο στίχο από την Ελένη Ζιώγα και μοναδικές ερμηνείες από την Έλλη Πασπαλά. Παράλληλα, η Έλλη Πασπαλά συνεργάζεται και σε ζωντανές εμφανίσεις τόσο με την Ευανθία Ρεμπούτσικα όσο και με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Ορχήστρα του Δρόμου.

20.30 Εισιτήρια προπωλούνται www.soldouttickets.com.cy Παγκύπρια στα SOEASY KIOSKS και MUSICAL PARADISE Παφος TIME OUT και Παραλίμνι IN N OUT www.kypria.org.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close