Εστιατόρια

Ανακαλύψαμε ένα πανέμορφο πέτρινο εστιατόριο στο βουνό

Το μενού του προσφέρει πιάτα βασισμένα στην κυπριακή γαστρονομία και παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σαν βρεθείς στο Aristotelio Boutique Hotel στον Πεδουλά, είτε για διαμονή είτε απλά για επίσκεψη, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την εκπληκτική κουζίνα του εστιατορίου του! Βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του ξενοδοχείου και διαθέτει έντονα κυπριακά στοιχεία, όπως τα παραδοσιακά 'βολίτζια' και καλάμια που πρωταγωνιστούν, σε ένα χώρο που διατηρεί τη φινέτσα και διακόσμηση που κυριαρχεί και στο υπόλοιπο κτήριο.

 

 

Το μενού του προσφέρει πιάτα βασισμένα στην κυπριακή γαστρονομία και παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις με τοπικά υλικά από τις βιοτεχνίες και τους οπωρώνες της περιοχής. Στον κατάλογό του πρώτα-πρώτα θα βρεις τα κρύα ορεκτικά, με πρώτη τη σαλάτα Πεδουλά -τιμής ένεκεν στο χωριό. Σου τη συστήνω ανεπιφύλακτα! Περιλαμβάνει φρεσκοκομμένα πράσινα μαρούλια, φρέσκο δυόσμο, ζουμερά πορτοκάλια και λουκουμάδες χαλουμιού. Από τα ζεστά ορεκτικά πρέπει να δοκιμάσεις την τριλογία μανιταριών, που περιλαμβάνει τρία διαφορετικά είδη μανιταριών και τυρί παρμεζάνα. Επίσης συστήνω το ψητό χαλούμι με σος κουμανδαρίας.

 

 

Για κυρίως πιάτο μπορείς να επιλέξεις είτε ψάρι είτε ζυμαρικά, αλλά και τις δελεαστικές προτάσεις του σεφ, όπως και τα ζουμερά είδη στο κάρβουνο (€15 η ποικιλία). Θεϊκές οι σπιτικές σεφταλιές της οικοδέσποινας, τα λουκάνικα και η λούντζα από τοπική βιοτεχνία που ψήνονται με μεράκι πάνω στο κάρβουνο. Στα ψαρικά ξεχωρίζει η πέστροφα του βουνού, γιατί παράγεται σε ιχθυοτροφείο της περιοχής.

 

 

Ο σεφ την ετοιμάζει στο φούρνο με το δικό του τρόπο και λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτει μπαχαρικά, ελαιόλαδο και κάππαρη. Στα ζυμαρικά, πέραν των διαχρονικών γεύσεων των Napolitana και Bolognese -που ετοιμάζονται με μαεστρία από το σεφ-, σου συστήνω τη Mare-Mare Pasta, που είναι σπαγγέτι με θαλασσινά και σπιτική σάλτσα ντομάτας. Σου προτείνω και το mountain chicken, που είναι ζουμερό στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένο με τη συνταγή του σεφ, ψημένο στο φούρνο και σερβιρισμένο με πατάτες πουρέ και βραστά χόρτα εποχής.

 

 

Στα κυπριακά πιάτα δώσε τα εύσημά σου στο βοδινό στιφάδο μαγειρευτό στην κατσαρόλα με κρεμμύδια. Επίσης τα μακαρόνια του φούρνου που κρατούν τη γραμμή της παράδοσης, με μικρή παραλλαγή του σεφ, έχουν μια μοναδική γεύση. Υπάρχει και η επιλογή του μεζέ για μια σφαιρική και άκρως χορταστική γεύση από τα εκλεκτά φαγητά τους. Στο τέλος, να θυμάσαι ότι πρέπει να αφήσεις χώρο για ένα σουφλέ σοκολάτας. Σερβίρεται ζεστό με παγωτό και είναι τέλειο!

Ώρες εστιατορίου: Τετ-Κ 12.00-15.00 & Παρ-Κ 18.00-23.00.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close