Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε μεζέ στο νέο ταβερνάκι της Λεμεσού

"Ο Μπαξές" φτιάχνει καλομαγειρεμένη κυπριακή κουζίνα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2016

Μια καινούργια ταβέρνα άνοιξε στην καρδιά του χωριού Αγία Φύλα στη Λεμεσό, με παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες. Βρίσκεται στο κεντρικό δρόμο του χωριού, σε έναν παραδοσιακό αρχοντικό χώρο, με μια πανέμορφη ανοιχτή πλακόστρωτη αυλή, από όπου και σε προσκαλεί να δοκιμάσεις τους μεζέδες της που είναι φτιαγμένοι με μεράκι.

 


Ο μεζές του μαγαζιού (€17 το άτομο), περιλαμβάνει κυπριακές νοστιμιές, κλασικές κι αγαπημένες, χωρίς πολλά-πολλά, όπως για παράδειγμα σουβλάκι και σεφταλιές, πλιγούρι, χαλούμι, λουκάνικο και διάφορα άλλα ορεκτικά. Γευστικότατα βρήκα τα χόρτα με τα αβγά, ακριβώς όπως θα τα έφτιαχναν σε οποιοδήποτε παραδοσιακό κυπριακό χωριό, όπως επίσης και τις φρέσκες χειροποίητες τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους.

 


Τα κρεατικά του μαγαζιού ήταν εξαιρετικά όσον αφορά στη γεύση αλλά και την ποιότητα. Ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο και χοιρινό, πεντανόστιμο, ψημένο στα κάρβουνα και εξαιρετικές σεφταλιές. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεζέ η κυπριακή σούβλα την οποία σέρβιραν κατευθείαν από τη 'σμίλα' στο πιάτο για να τη δοκιμάσεις χωρίς να χάσει τη ζουμερή γεύση της.

 


Στο μεζέ περιλαμβάνεται και ένα πιάτο ημέρας, το οποίο την ημέρα που το επισκέφθηκα ήταν το γιουβέτσι, δηλαδή κριθαράκι με κιμά, αρκετά νόστιμο και καλομαγειρεμένο. Στην ταβέρνα κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο το μεζέ συνοδεύει ελληνική λαϊκή μουσική. Στο τέλος της βραδιάς κι αφού ζητήσαμε το λογαριασμό, μας κέρασαν δροσερό πεπόνι και κυπριακό χαλβά.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close