Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πού θα φας πελώρια πίτσα με λάδι τρούφας με €11

Μοιράσου με την παρέα μία λαχταριστή πίτσα σε ένα ατμοσφαιρικό στέκι της πόλης!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2016

Το concept του είναι μοναδικό και φιλικό, και βεβαίως αποτελεί ένα από τα πιο value for money bars της πόλης. Ο μοντέρνος και ταυτόχρονα ατμοσφαιρικός του χώρος, πλημμυρισμένος από φιάλες κρασιών, θα σε χαλαρώσει και θα σε διασκεδάσει, συντροφιά με την ψαγμένη mainstream μουσική του.

Στο Social House πας με παρεΐστικη διάθεση και απολαμβάνεις και μοιράζεσαι ανατρεπτικά πιάτα που τα συνδυάζεις με απίθανα κοκτέιλ ή τα συντροφεύεις με εξαίσια κρασιά, που σου υποδεικνύει ο σομελιέρ του. Και… το ότι η ώρα θα περνά ανεπαίσθητα και η παρέα σου θα ζει την κάθε της στιγμή, είναι δεδομένο!

 



Μάθε τη συνταγή 

Πίτσα με λάδι τρούφας
Υλικά (για 4-6 άτομα)
Για τη ζύμη
5 γρ. μαγιά
1 κιλό αλεύρι
650 γρ. νερό
20 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
350 γρ. φρέσκες ντομάτες
70 γρ. πάστα ντομάτας
20 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
5-6 κόκκοι πιπεριού
3-4 κλωνάρια βασιλικού
20 ml λάδι σκόρδου
Για τη στρώση
20 γρ. μανιτάρια από: oyster button, portobello, porcini 
200 γρ. μοτσαρέλα
Λίγα κομμένα chives
Λίγο λάδι τρούφας
Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
Ρίχνεις στο μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι και τα αφήνεις να ανακατευτούν για 5 λεπτά. Μετά προσθέτεις το αλάτι και ζυμώνεις το μείγμα για 7 λεπτά. Το αφήνεις να ‘ξεκουραστεί’ για 30 λεπτά και το κόβεις σε τεμάχια των 330 γρ. Στη συνέχεια τα κάνεις μπάλες και τα αλείφεις με λίγο λαδάκι για να μην κάνουν κρούστα από πάνω και περιμένεις για 1 ½ με 2 ώρες. Στη συνέχεια ανοίγεις το μείγμα όπως επιθυμείς (στρογγυλό ή ορθογώνιο). Εν τω μεταξύ ρίχνεις όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 165oC. Όπως είναι ζεστά, τα ρίχνεις έπειτα στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφού κρυώσουν λίγο, είναι έτοιμο μείγμα να μπει πάνω στη ζύμη. Προσθέτεις κομμένα όλα τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα σοτάρεις μέσα σε λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, και μετά το τυρί και ψήνεις την πίτσα στους 210oC για 7-10 λεπτά. Μετά, βάζεις κα τα αρωματικά σαν γαρνιτούρα και τη σερβίρεις.

Mυστικό
Η πίτσα, για να πετύχει σε υφή και χρώμα, θέλει καλά προθερμασμένο φούρνο. Μαζί με τα αγνά, ποιοτικά υλικά, θα μπορείς να σερβίρεις κάτι πολύ χορταστικό σε χρώματα και γεύση!

TIP
Η Wine bar φιλοσοφία του, τα signature cocktails του και οι προσεγμένες από τον επαγγελματία sommelier, οινοεπιλογές θα σε καλύψουν πλήρως!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close