Θέατρο , News

18 εικόνες από την παράσταση "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου"

Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου παρουσία της συγγραφέως του βιβλίου Άλκης Ζέη

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2016

Στην Αθήνα του 1940 – 1944 παρακολουθούμε την πορεία ζωής του εννιάχρονου Πέτρου προς την εφηβεία την ώρα που ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει την πατρίδα του. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος φεύγει για τον πόλεμο, η μαμά μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια. Ο Πέτρος ζει τις πρώτες νίκες , την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, την κατοχή και την πείνα. Με τον Γιάννη και τον Σωτήρη διαδηλώνει, γράφει συνθήματα στους τοίχους, γνωρίζει τον Αχιλλέα και τη Δροσούλα, συμμετέχει στην αντίσταση.

 

Λεπτομέρειες για τις παραστάσεις και τους συντελεστές εδώ

 

 

Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς σημειώνει: «Η παράσταση μας στην Κύπρο φιλοδοξεί να φωτίσει μέσα από τη ματιά του Πέτρου, τα παιδιά όλου του κόσμου που από τη μια στιγμή στην άλλη ανατρέπονται όλα στη ζωή τους και γίνονται μάρτυρες και θύματα ενός κόσμου που ολοένα γίνεται και πιο βίαιος. Επομένως το έργο της Άλκης Ζέη ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ και παρόλο που παραπέμπει στη φρίκη του πολέμου και στη κατοχή στην Αθήνα αποκτά μια οικουμενική διάσταση για τα παιδιά όλου του κόσμου. Μια βίαιη πορεία προς την ωριμότητα».

 

 

Η πρεμιέρα θα δοθεί στην παρουσία της συγγραφέως Άλκης Ζέη, η οποία μετά το τέλος της παράστασης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, τα βιβλιοπωλεία PARGA και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης εκδήλωση προς τιμή της Άλκης Ζέη.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη σημαντικότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Σε μια συνομιλία με την Ελένη Φτιάκα, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Άλκη Ζέη αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close