Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πού θα φας peanut burger στη Λευκωσία

"Αμαρτωλό" beefburger με καραμελωμένα κρεμμύδια

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2016

Το motto του απλό και ξεκάθαρο, ‘Great food, Great music, Great Sports’. Στο ζεστό, με αμερικανικό DNA, rustic χώρο του αλλά και στους εξωτερικούς του χώρους, οι γιγαντοοθόνες, υψηλής ευκρίνειας, προβάλλουν καθημερινά όλη την γκάμα, αθλητικών και όχι μόνο εκδηλώσεων. Τα καλομαγειρεμένα του φαγητά, η απίστευτή του λίστα των 150 και βάλε μπιρών, αλλά και η ευκαιρία να συμμετάσχεις στα beer ή burger weeks που διοργανώνει –και που έχουν γίνει πλέον θεσμός στο νησί-, είναι κίνητρα για να πας και να ξαναπάς! Μαζί με την άψογη εξυπηρέτησή του, την ανεβαστική του μουσική και τις πολύ προσιτές τιμές για όλα ανεξαιρέτως τα βαλάντια, το Moondog’s είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση διασκέδασης.

 

 

Peanut Burger
Υλικά (για 1 άτομο) 
240 γρ. βοδινό 
10 γρ. αλάτι
0,5 γρ. πιπέρι 
0,40 γρ. κρεμμύδι
0,20 γρ. worcester sauce
100 γρ. πράσινη σαλάτα 
Ψωμάκι 

Για τη σάλτσα
100 γρ. Peanut butter light (φιστικοβούτυρο)
60 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια 
30 γρ. Whole grain mustard 

Εκτέλεση
Ζήτησε στο κρεοπωλείο να σου αλέσουν σε χοντρό κιμά το κομμάτι του βοδινού. Στη συνέχεια κόβεις το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σοτάρεις σε τηγάνι και με λίγο λάδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Το σβήνεις με το Worcester sauce. Ζυμώνεις τον κιμά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Το κάνεις μια μπάλα και μετά ασκείς πίεση να γίνει πιο επίπεδο. Το ψήνεις σε σχάρα στο βαθμό που εσύ επιθυμείς κι έπειτα το τοποθετείς πάνω στο μοιρασμένο ψωμάκι. Αλείφεις το μπιφτέκι με το φιστικοβούτυρο και τη μουστάρδα, βάζεις από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το κλείνεις με το άλλο μισό ψωμάκι. Το σερβίρεις με τη σαλάτα στο πλάι.

Μοιράσου το μυστικό!
Τα συνοδευτικά σε ένα πιάτο, δεν πρέπει να υπερτερούν της ποσότητας του κυρίως φαγητού. Οι πατάτες, τα σος και τα σαλατικά πρέπει να σερβίρονται στη σωστή δοσολογία!

TIP
Ψάξε την πλουσιότατη γκάμα που διαθέτει σε μπίρες -από όλο τον κόσμο- και για το συγκεκριμένο πιάτο προτίμησε την Straffe Hendrik Quadruppel που διαθέτει μαύρο χρώμα με πλούσιο σώμα. Μία ισοζυγισμένη μπίρα με αρώματα σοκολάτας και καραμέλας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close