Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Σπέσιαλ ελληνική κουζίνα στο new entry της Λεμεσού

Καλομαγειρεμένα πιάτα στα "Κοψίδια του Καλλίνικου", το νέο ταβερνάκι της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2016

Εμπνευσμένα από τη Νότια Αθήνα, τα Κοψίδια… του Καλλίνικου κατέφθασαν για να φέρουν την ελληνική γευστική ταυτότητα στο νησί μας. Το ταβερνείο, πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό, βρίσκεται σε γωνιακό σημείο σε μια ήσυχη γειτονιά στο κέντρο της Λεμεσού. Ανοικτό έξι μέρες την εβδομάδα (εκτός Κυριακής), σερβίρει μεσημεριανό φαγητό αλλά και βραδινό. 

 


Το μενού του είναι αρκετά πλούσιο σε επιλογές φαγητών, τα οποία είναι όλα φρέσκα της ώρας. Άξια αναφοράς είναι και η δυνατότητα που σου δίνει να φτιάξεις το δικό σου μεζέ ακριβώς όπως εσύ τον θέλεις και στην ποσότητα που εσύ επιθυμείς, ακριβώς όπως θα έκανες και στην Ελλάδα εάν ήσουνα εκεί. Μέσα, ο χώρος πολύ όμορφος και άνετος, αλλά εμείς κατά την επίσκεψή μας επιλέξαμε να καθίσαμε έξω, στην αυλή με το ξύλινο στο deck, για να απολαύσουμε φουλ φθινοπωρινό mood. 

 


Ξεκινήσαμε το φαγητό μας με ορεκτικές επιλογές όπως τη δροσερή χωριάτικη σαλάτα (€6), τις γευστικές σπιτικές αλοιφές όπως φάβα (€3), τζατζίκι (€3), τυροκαυτερή (€3), τις φρέσκες τηγανητές πατάτες (€3), τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια (€5) και τους νοστιμότατους κολοκυθοκεφτέδες (€4). Για κυρίως, παραγγείλαμε το μυρωδάτο και σπιτικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι (€10), τη ζουμερή πανσέτα (€8), το τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο (€10) και τα αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα (€25 το κιλό) τα οποία μας εντυπωσίασαν με τη γεύση τους και το σωστό τους ψήσιμο. Στο τέλος μας κέρασαν ένα νοστιμότατο ραβανί και ελληνικό καφέ. 


Το μενού διαθέτει επίσης και κατηγορία με μαγειρευτά φαγητά αλλά και επιλογές από ψαρικά, ενώ όσον αφορά στα ποτά, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου με ελληνική ρετσίνα ή ελληνικό κρασί αφού το μαγαζί διαθέτει κρασιά μόνο από τον ελληνικό αμπελώνα. Εγώ, θα προτιμούσα να είχε και μερικές επιλογές κρασιών από την Κύπρο, μιας και ο τόπος μας προσπαθεί και κάνει σοβαρή δουλειά στο χώρο του κρασιού. Στα κοψίδια… του Καλλίνικου θα φας καλά και θα περάσεις ακόμα καλύτερα, γι’ αυτό πρέπει να πας να το δοκιμάσεις. Προκράτησε εγκαίρως το τραπέζι σου ειδικά αν σκοπεύεις να το επισκεφτείς Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ! 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close