Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πού θα φας τα καλύτερα κουπέπια!

Όλοι έχουν να λένε για αυτό το ταβερνάκι στο Γούρρι!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2016

Όλοι έχουν να λένε για την ταβέρνα το Κουλτουριάρικο. Και για το φοβερό φαγητό της, αλλά και για τους ανθρώπους της. Με μια πλούσια ποικιλία λαχταριστών, αυθεντικών κυπριακών πιάτων και μεζέδων, πώς να μη γίνει ξακουστή απ’ άκρη σε άκρη! Σερβίρει εποχιακούς μεζέδες και άψογα σχαροψημένα και μαγειρευτά κρέατα που τα συνδυάζεις με κρασί από την επιλεγμένη οινοκάρτα του. Ο χώρος του έγινε με μεράκι και ‘ντύθηκε’ με παλιά κειμήλια και φωτογραφίες που δημιουργούν μια ζεστή, καθαρά κυπριακή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Τα χαμογελαστά πρόσωπα των ανθρώπων που θα σε περιποιηθούν, θα σε κάνουν να νιώσεις φιλόξενα και με το φοβερό φαγητό που θα σου σερβίρουν, σίγουρα θα σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο και με πλάνα να το επισκεφτείς σύντομα ξανά.



 

Μοιράσου το μυστικό!
Τα φρέσκα συστατικά είναι το Α & το Ω για κάθε συνταγή. Είτε πρόκειται για λαχανικά είτε για κρέας ή για όποιο άλλο συστατικό. Όταν βάζεις τα φρεσκότερα, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Κουπέπια
(για 6 άτομα) 
Υλικά: 

1 κ. κιμάς χοιρινός 
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 κ. κανέλα
1/2 κ. πιπέρι
1/2 κ. γαρίφαλο 
2 κ. δυόσμο ξηρό 
1 κ. αλάτι 
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κονσέρβα ντομάτας, ψιλοκομμένη
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 ποτήρι ρύζι γλασέ 
1 1/2 ποτήρι χυμό φρέσκου λεμονιού 
Αμπελόφυλλα 

Εκτέλεση 
Σοτάρεις τον κιμά με το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού μισηθούν, προσθέτεις τα μπαχαρικά, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ντοματοχυμό. Στο τέλος προσθέτεις το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι. Τα αφήνεις για λίγο να σιγοβράσουν και όταν είναι έτοιμα τα κατεβάζεις από τη φωτιά. Στη συνέχεια, στον κιμά προσθέτεις το ρύζι και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύεις. Παίρνεις τα φύλλα και τα ρίχνεις σε κοχλαστό νερό και τα βγάζεις αμέσως. Τυλίγεις ένα-ένα τα κουπέπια σου και τα τοποθετείς στην κατσαρόλα. Αφού τα τοποθετήσεις, τους ρίχνεις μέσα ένα ποτήρι νερό, λίγο ελαιόλαδο και λίγο ντοματοχυμό από πάνω. Τα σκεπάζεις με αμπελόφυλλα και τα σιγοβράζεις για περίπου 50 λεπτά. 

TIP
Ένα κυπριακό κόκκινο κρασί, στερκό, θα είναι ό,τι πρέπει για το συγκεκριμένο πιάτο. Και να το πιει από την πήλινη κανάτα!

(99625695) Γρ. Αυξεντίου, Γούρρι, επ. Λευκωσίας. Τρ-Κ 12.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close