Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δοκίμασες ξανά βραζιλιάνικο στιφάδο;

Η αυθεντική κουζίνα της Βραζιλίας στην καρδιά της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2016

Η βραζιλιάνικη, αυθεντική κουζίνα του Fogo & Brasa στη Στασικράτους θα σε μυήσει στη μοναδική πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων που προσφέρει. Είναι ένας χώρος που σέβεται αυτόν που αγαπά το καλό φαγητό και αναζητεί ένα στέκι που χαλαρά θα απολαύσει τις μοναδικές του προτάσεις. Απαραίτητα πρέπει να δοκιμάσεις το Rodizio experience.

 

 

Οι φρεσκοφτιαγμένες σαλάτες, τα τυριά και αλλαντικά, το παραδοσιακό βραζιλιάνικο Feijao με κρέας και μαύρα φασόλια θα σου ανοίξουν την όρεξη για να γευτείς τα 12 κρεατικά που ακολουθούν. Κι αν είσαι λάτρης της μερίδας, τότε η πλούσια κάρτα κυρίως επιλογών του εστιατορίου, θα σε ανεβάσει στον έβδομο γευστικό ουρανό!

Μοιράσου το μυστικό!
Ανακάλυψε το νοτιοβραζιλιάνικο ταμπεραμέντο στο ψήσιμο για να φτιάξεις κρεατικά που διατηρούν όλη τη νοστιμιά και τους χυμούς τους. Πώς; Κρατώντας σταθερή θερμοκρασία και γυρίζοντάς τα πολύ συχνά.

Feijoada (Βραζιλιάνικο στιφάδο με μαύρα φασόλια)
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Διάρκεια μαγειρέματος: 2 ώρες και 30 λεπτά


Υλικά (για 8 άτομα)
1 πακέτο (350 γρ.) ξηρά μαύρα φασόλια, που τα έχεις αφήσει να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ
1 ½ φλ. κρεμμύδι, κομμένο
½ φλ. πράσινο κρεμμυδάκι, κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο
2 κομμάτια καπνιστό χαμ ή βοδινό
230 γρ. χαμ, κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες σε κυβάκια
1 κ. σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης, σπασμένα
1/8 κ. γ. κόλιανδρο σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1/4 φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ζεσταίνεις το λάδι, σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτεις ¾ φλ. κομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Σοτάρεις, για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν όλα ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτεις τα μαύρα φασόλια (που τα έχεις αφήσει να μουλιάσουν, από την προηγούμενη) και βάζεις νερό, τόσο όσο να καλύπτουν τα φασόλια, 7,5 περίπου εκατοστά. Φέρνεις σε σημείο βρασμού και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά σε μέτριο προς χαμηλό. Αφήνεις τα φασόλια να σιγοβράσουν, με ανοικτό το καπάκι, για δύο περίπου ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν.
Καθώς ψήνονται τα φασόλια, βάλε το κομμάτι χαμ (ή βοδινό), σε μια μικρότερη κατσαρόλα, μαζί με ¼ φλ. κομμένο κρεμμύδι. Καλύπτεις με νερό και το αφήνεις να σιγοβράσει, για περίπου 1 ώρα. Το στραγγίζεις και το προσθέσεις στα φασόλια. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί, τοποθετείς το χαμ, το χαμ κομμένο σε κυβάκια, το μπέικον και το υπόλοιπο κρεμμύδι. Ψήνεις για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζεις και τα προσθέτεις και αυτά στα φασόλια μαζί με τα φύλλα δάφνης, τη σκόνη κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνεις να σιγοβράσουν στην κατσαρόλα, χωρίς το καπάκι, για 30 λεπτά. Ανακατεύεις μέσα τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και το φρέσκο μαϊντανό λίγο πριν σερβίρεις.

Βραζιλιάνικο ρύζι
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Διάρκεια μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά (για 8 άτομα)
6 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
2 φλ. ρύζι
4 φλ. νερό
5 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
2 κ. γ. αλάτι
6 σταγόνες χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Ζεσταίνεις το λάδι, σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψήνεις για πέντε περίπου λεπτά. Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις για 1 λεπτό. Μέσα στο τηγάνι, προσθέσεις το νερό, τον κόλιανδρο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνεις να σιγοβράσουν, χωρίς καπάκι, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό, για περίπου 10 λεπτά. Χαμηλώνεις τη φωτιά, καλύπτεις και αφήνεις να ψηθούν, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για 10-15 λεπτά.

Caipirinha
Υλικά:

½ lime, κομμένο σε τέταρτα
1 κ. γ. λευκή ζάχαρη
60 ml cachaça
1 φλ. παγάκια

Εκτέλεση:
Σε ένα ψηλό ποτήρι, στύβεις και προσθέτεις τα κομμάτια lime. Προσθέτεις τη ζάχαρη, τα ανακατεύεις και τα λιώνεις όλα ελαφρώς, μαζί με ένα κουτάλι. Βάζεις την cachaça και πολύ πάγο. Ανακατεύεις καλά.

TIP
Αφού διαθέτει εξαίρετες οινικές επιλογές και καλοφτιαγμένα cocktails, δοκίμασε να συνοδεύσεις το πιάτο σου με ένα ποτήρι νεοκοσμικό κρασί και να κλείσεις τη βραδιά σου με μια Caipirinha.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close