Eating News , Εστιατόρια

Επισκεφθήκαμε 11 αστεράτα εστιατόρια της Νέας Υόρκης

Το Check In Cyprus βρέθηκε στο Μεγάλο Μήλο και δοκίμασε πιάτα ακόμα καιαπό εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2016

Το ταξίδι μακρινό. Τόσο μακρινό που νομίζεις ότι θα πας στο φεγγάρι. Κι όταν φτάνεις εκεί και κοιτάς ψηλά, να δεις μέχρι πού φτάνουνε αυτές οι πελώριες, διαστημικές κατασκευές, συνειδητοποιείς ότι έφτασες κάπου, που σε άλλα μέρη του κόσμου, οι άνθρωποί τους, ίσως δημιουργήσουν παρόμοια θαύματα στο μέλλον. Το μεγαλείο της μητρόπολης, που κατά πολλούς, "either you hate it, either you love it" δεν έγκειται φυσικά μόνο στα μεγάλα, τρισδιάστατα μεγέθη ή τα ύψη της. Έγκειται και στο ''βάθος'' αλλά και το ''ύψος'' που χαρακτηρίζει απ' άκρη σ' άκρη τον χώρο της εστίασης, της ποιότητας των πρώτων υλών, των πεφωτισμένων chefs και της απαράμιλλης εξυπηρέτησης.

Μια πόλη με αριθμούς ρεκόρ σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια (6 με 3 αστέρια, 10 με 2 αστέρια, 59 με 1 αστέρι και 132 με τον βαρύτιμο τίτλο Michelin Bib Gourmand). Μια πόλη γεύσεων, που, ναι, αξίζει να πάρεις το αεροπλάνο και να διοργανώσεις ένα ταξίδι γεύσεων για να την επισκεφτείς. Η τρίτη μου γευστική περιπλάνηση ανάμεσα στις καλύτερες διευθύνσεις του Μεγάλου Μήλου, με άφησε και πάλι τρις εντυπωσιασμένο, με τις εμπειρικές μου αποσκευές να επιστρέφουν πίσω υπέρβαρες, όσο καμία άλλη φορά.

 

 

The Musket room 1 αστέρι Michelin
Το μοναδικό νεοζηλανδέζικο εστιατόριο με ένα αστέρι Michelin που έχω επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη και δεν το έχω μετανιώσει. Ο ιδιοκτήτης και σεφ του προικισμένου με rustic τοιχοποιοία και vintage ξυλεία εστιατορίου, Matt Lambert θα σε προκαλέσει κι εσένα να τον ακολουθήσεις στο βοτανικό κήπο του εστιατορίου του, για να κόψετε μαζί φρέσκο θυμάρι και μαντζουράνα, τα οποία θα βάλουν το κατιτίς τους στο ορτύκι με κεράσια ή στα νιόκι με τόφου και μανιτάρια morels. Aν έχεις ώρες πολλές στη διάθεσή σου και φυσικά το απαραίτητο βαλάντιο δοκίμασε εγγυημένα το set menu των 5 signature πιάτων του chef στην τιμή των $145 (τιμή χωρίς ποτό, φόρο και φιλοδώρημα) Πληρώσαμε $237 με κρασί των $44.
(+1 212-219-0764) 265 Elizabeth St, New York, NY 10012

 

 

Wallse
Η γαστρονομική σύμπραξη των δύο κορυφαίων chefs, του Kurt Gutenbruner με τον Christopher Engel, ήτανε μοιραία. Λάτρεις της απλότητας και οι δύο, πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο με αυστριακό DNA, στο οποίο πρωταρχική θέση κατέχει η εξαίρετη πρώτη ύλη και η γεύση. Ο χώρος αποτελεί την επιτομή της ρομαντικής φωλιάς, αλλά και ένα οινικό καταφύγιο, το οποίο εξυπηρετείται άριστα από το sommelier Leo Schneemann, κάτοχο αρκετών διακρίσεων στο χώρο του κρασιού. Απολαύσαμε εξαίρετα ζυμαρικά Spatzle, απογειωμένα με σιγοψημένο κουνέλι και πράσα, αλλά και ορθότατα ψημένη τερίνα από foie gras με τσάτνι αχλαδιού και φιστίκια. Το κλασικό βιενέζικο σνίτσελ ήτανε από άλλο πλανήτη, ενώ να εύχεσαι κι εσύ να υπάρχει στο μενού μέρας, αυστριακό φιλέτο ελαφιού που θα απολαύσεις κι εσύ με σος από άγρια μανιτάρια Chanterelles. Από μόνος σου θα του δώσεις και δεύτερο αστέρι Michelin, σαν δοκιμάσεις το κλασικό Salzburger Nockerl με Huckleberries, που εμείς το απολαύσαμε με κλειστά μάτια. Πληρώσαμε $245 με κρασί των $52.
(+1 212-352-2300) 344 W 11th St, New York, NY 10014

 

 

Gaonnuri
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια στο απόλυτο κέντρο της πόλης - δίπλα από το Empire State Building - βαλμένο στον 39o όροφο ενός ουρανοξύστη. Το απόλυτο, συνάμα, κορεατικό εστιατόριο της πόλης στο οποίο, εκτός από φαντασμαγορικά πλάνα της φωτισμένης μεγαλούπολης, απολαύσαμε εξαίρετο Korean style ταρτάρ από rib eye, μουλιασμένο σε σησαμέλαιο και σάλτσα αχλαδόμηλου, αλλά και υπέροχη στο στόμα σαλάτα με κοτόπουλο και δροσερό ginseng, δροσισμένη με σος από δαμάσκηνα και μέλι. Υποχρέωσή σου να ζητήσεις κι εσύ την Table Barbeque εμπειρία, με εσένα να έχεις μόνο να επιλέξεις ανάμεσα από μια τεράστια ποικιλία ψαρικών και κρεατικών, που θα ψηθούν σύμφωνα με τα δικά σου γούστα, πλαισιωμένα με εξαίρετα συνοδευτικά, από τα οποία ψήφισε κι εσύ το vegetable plate. Ο λογαριασμός για δύο άτομα, με ένα μπουκάλι κρασί των $38 ανήλθε στα $187.
(+1 212-971-9045) 39, 1250 Broadway, New York, NY 10001

 

 

Image result for Somtum Der

 

Somtum Der 1 αστέρι Michelin
Η Θαϋλανδέζικη γαστρονομία, έχει τη δικιά της βιτρίνα στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Somtum Der. Σε λιγότερο από δύο χρόνια πέτυχε να εκπλήξει τους Νεοϋορκέζους, αλλά και τους επισκέπτες της μητρόπολης με τις άκρως αυθεντικές συνταγές, αλλά και να ανταμειφθεί με ένα αστέρι Michelin. Μη βάλεις τα λαμέ και τα κοστούμια σου, καθότι ο χώρος λάμπει διά της απλότητάς του - μπορεί να σε βάλουν να καθίσεις σε παγκάκι χωρίς πλάτη - και ξεκίνα επιτακτικά με το best seller του μαγαζιού, την Original Style Thai Spicy Papaya Style και τα μαριναρισμένα σε γάλα καρύδας, χοιρινά ή από βοδινό κρέας σουβλάκια. Σημείωσε με κόκκινο μελάνι τα flat noodles με γαρίδες και καλαμάρι, αλλά και το Moo Dad Dieo, το αποξηραμένο στον ήλιο χοιρινό, που ακολούθως τηγανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό λάδι. Πολύ καλή επιλογή σε cocktails. Πληρώσαμε για δύο άτομα $104, πίνοντας cocktails αξίας $28.
(+1 212 2608570) 85 Avenue A (Between E 5th St. and E 6th St.) New York, NY 10009

 

 

Rebelle 1 αστέρι Michelin
Οι κριτικές που είχα διαβάσει για το δημιουργικής, γαλλικής κουζίνας, εστιατόριο ήταν διθυραμβικές. Όντως επαληθεύτηκαν όλες του πανηγυρικά από το amuse bouche, μέχρι και το dessert. O νεαρός και πλούσιος σε εμπειρίες σε εστιατόρια της Γαλλίας, σεφ Daniel Eddy, μάς απέδειξε γαστρονομικά ότι του αξίζει και με το παραπάνω το ένα αστέρι Michelin που στολίζει την είσοδο του rustic, εστιατορίου του. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις κι εσύ, σαν και του λόγου μας, τα τσιγαριστά του χτένια που καπελώνονται με αχινό και αυγά πέστροφας και οπωσδήποτε τη frisee πάπια με πιστάτσιο. Το θρυλικό του κοτόπουλο confit με γλυκό λεμονιού, απογειώθηκε υπέροχα και στο δικό μας στόμα. Τελείωσε κι εσύ γλυκά το δείπνο σου με κρέμα από καρύδα, εμπλουτισμένη με passion fruit και lime. O λογαριασμός για δύο άτομα με ένα μπουκάλι κρασί των $43 ανήλθε στα $215.
(+1 917-639-3880) 218 Bowery, New York, NY 10012



 

The Nomad 1 αστέρι Michelin
Πέριξ και εντός του εντυπωσιακού atrium του ομώνυμου ξενοδοχείου, ο κορυφαίος και με τρία αστέρια στο τσεπάκι του, chef Daniel Humm (εστιατόριο Eleven Madison Park) επαναλαμβάνει εαυτό, παρουσιάζοντας γεύσεις, υφές και χρώματα που δύσκολα ξεχνιούνται. Πριν καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια του atrium, απόλαυσε καθήμενος στην εντυπωσιακή του μπάρα, aνατρεπτικά cocktails σε παρουσίαση που θα σε ωθήσει να τα φωτογραφίσεις και ζήσε παρέα με το jet set της Νέας Υόρκης τον παλμό της αναβράζουσας μητρόπολης. Από τη λίστα του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin, εστιατορίου, ξεχωρίζουν όλα, αλλά σου προτείνω να κάνεις κι εσύ κλικ στα υπέροχα torteli με αγγλικά μπιζέλια, στην καπνιστή πέστροφα και χρένα, μα σίγουρα με το πιάτο του αιώνα, την ολόκληρη γεμιστή με foie gras και truffle, κότα του, που μας εντυπωσίασε στον υπερθετικό βαθμό. Η λίστα των κρασιών, είναι αντάξια του επιπέδου του εστιατορίου. Για ένα ορεκτικό, δύο κυρίως πιάτα, δύο γλυκά και μια φιάλη κρασί πληρώσαμε $263.
(+1 347-472-5660) 1170 Broadway, New York, NY 10001

 

Image result for jean georges nyc

 

 

Jean Georges 3 αστέρια Michelin
Η τρίτη μου επίσκεψη στο επί πολλά έτη στεφανωμένο με τρία αστέρια Michelin, εστιατόριο με έκανε να στεριώσω πιότερο την άποψή μου ότι η μαγειρική δεν έχει όρια. Ο πολυβραβευμένος σεφ Jean Georges Vongerichten μάς μάγεψε, εντός του φαντασμαγορικού, με κάθε σημασία της λέξης, εστιατορίου του επί του Central Park, με τη θαλασσινή του πέστροφα με ταρτάρ στρειδιών και σος λεμονιού με χρένα, αλλά και με τα αμαρτωλά του χτένια, μαζεμένα από δύτες, που τα παντρεύει με καραμελωμένο κουνουπίδι και emulsion σταφίδας και κάπαρης. Οι 15 στον αριθμό υποδειγματικοί σερβιτόροι και οι τρεις sommeliers (χωρητικότητα εστιατορίου - 40 άτομα περίπου) εγγυημένα θα προτείνουν και σε εσένα για κυρίως πιάτα, τα αλατοπιπεράτα γλυκάδια, τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια με λεβάντα και σίγουρα το οργανικό κοτόπουλο με κρούστα από παρμεζάνα, βασιλικό και αγκινάρες. Για το τέλος, οπωσδήποτε ζήτα την πανδαισία σοκολάτας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε σύνθεση και αρμονία γεύσης, plated desserts, που έχω ποτέ δοκιμάσει. O λογαριασμός για δύο άτομα με ένα μπουκάλι κρασί των $68 ανήλθε στα $485.
(+1 212 299 3900) 1, Central Park West, New York

 

 

Soto 2 αστέρια Michelin
Τα σχόλια που είχα διαβάσει σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα βαθμολόγησης εστιατορίων, για το δύο αστέρων Michelin καθαρόαιμο ιαπωνικό εστιατόριο, ήταν ένα προς ένα εξαίρετα. Ο χώρος, απλός και λιτός, σε σημείο που διερωτάσαι αν μπήκες στο σωστό μέρος (δεν υπάρχει πινακίδα με την επωνυμία του εστιατορίου έξω από το μαγαζί) αλλά όταν ο Ιάπωνας chef Sotohiro Kosugi ξεκινήσει να βγάζει ένα ένα, τα βασισμένα στο ψάρι, στα φύκια και στον αχινό, μικρού μεγέθους πιάτα του, τότε από μόνος σου θα του χαρίσεις και τρίτο αστέρι. Δοκίμασε οπωσδήποτε το Uni Cocktail-Murasaki με θαλασσινό αχινό και φρεσκοφτιαγμένο wasabi, αλλά και το ιδιαίτερα λεπτοκομένο yari ika sashimi, αρωματισμένο με υγρά από θαλασσινό αγγούρι, αλλά και sushi υψηλών προδιαγραφών, με χειροποίητο φύκι και γέμιση άριστης ποιότητας θαλασσινή πέστροφα, τόνο, άγριο σολομό και αχινό. Επιτακτικά πες ναι στον αστακό ατμού με μους από αχινοσαλάτα και χαβιάρι. Θα πληρώσεις κι εσύ άνω τα $150 το άτομο, αν θες να φύγεις χορτάτος.
(+1 212-414-3088) 357 Avenue of the Americas, New York, NY 10014

 

Image result for nobu new york

 

Nobu
Εστιατόριο σταθμός στην δημιουργική ιαπωνική κουζίνα που οφείλεις να επισκεφτείς αν πας στη Νέα Υόρκη. Υπαίτιος ο πολυπράγμων Ιάπωνας chef Nobu Matsuhisa, του οποίου οι εμπειρίες του από τα καλύτερα sushi bars του Τόκυο, αλλά και επί αργεντίνικων και περουβιανών εδαφών, τον έχουν σμιλέψει δραστικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μοναδικών πιάτων που μόνο στα Nobu εστιατόρια, ανά τον κόσμο μπορείς να βρεις. Γι' αυτό δοκίμασε sashimi από κιτρινόπτερο τόνο με jalapeno, το περιβόητο Tiradito Nobu style (σαν sashimi), αλλά και σαλάτα αστακού με πιπεράτο σος λεμονιού ή την ομόλογή της με κριτσανιστές πετσούλες σολομού. Ο αχινός τεμπούρα και το χιλιανό λαυράκι με black bean sauce αποτελούν must have επιλογές. Φρόντισε η πιστωτική σου κάρτα να είναι καλά φορτωμένη, γιατί οι τιμές είναι τσιμπημένες. Πληρώσαμε $322 με μια φιάλη κρασί των $55.
(+1 212-219-0500) 105 Hudson St, New York, NY 10013

 

Image result for hakkasan nyc

Hakkasan
Απίστευτα ντιζαϊνάτο εστιατόριο δημιουργικής κινεζικής κουζίνας στο Theatre District της Νέας Υόρκης. Ξεκίνα με ένα signature Hakka ή Hakkatini, τα άκρως αρωματικά και με ασιατικό χαρακτήρα, ανάμικτα ποτά και εκκίνα με σούπα κάβουρα και καλαμποκιού και με υπέροχο πλάτερ από dim sum, με δυνατές γεύσεις αυτές με γέμιση χτένια, τα αγαπημένα όλων har gau και αυτά που εγκιβωτίζουν ζουμερό κοτόπουλο ή κινεζικά λαχανικά. Στο Hakkasan πας για να φας τον τηγανιτό τους αστακό με σος άγριων μανιταριών και XO sauce, μα κυρίως για τα νούτολς σε ζωμό τρούφας, μπλεγμένα με μανιτάρια enoki. Από την άλλη το wagyu beef με λεμονόχορτο και το αρκετά πικάντικο, καρέ αρνιού με Szechuan peppercorn sauce αποτελούν τον παράδεισο γεύσεων σε όσους αρέσκονται στο κρέας. Πρέπει να φας κι εσύ γλυκό γιατί τα σοκολατένια dumplings με μαύρο σησάμι και τσάι yuzu και ginger δεν θα μπορέσεις να τα μοιραστείς με κανένα. O λογαριασμός για δύο άτομα με ένα ελληνικό και συγκεκριμένα από τη νήσο Πάρο, μπουκάλι κρασί των $49 ανήλθε στα $253.
(+1 212-776-1818) 311 W 43rd St, New York, NY 10036



 

Public
Ο κοσμογυρισμένος executive chef Brad Farmerie, διακηρύττει καθημερινά, τις μοναδικές του γευστικές προτάσεις, την πολυσυλλεκτικότητα των πλείστων του πιάτων, αλλά και την έμφασή του στη φρεσκάδα των λαχανικών και των πρωτεϊνούχων πρώτων υλών του. Ο χώρος του ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός με κουλτουριάρικο χαρακτήρα σε προκαλεί να γίνεις κι εσύ ένα με τους υπόλοιπους cocktail lovers, πίνοντας κορυφαίο Smoked Rosemary Gimlet με gin και σπιτικό, καπνιστό σιρόπι. Η φιλοσοφία του σε θέλει να μοιράζεσαι όλα τα πιάτα με την παρέα σου, γι' αυτό συγκατάνευσε στο flatbread από κινόα, στα τσιπς από φύκια nori και στα στρείδια με yuzu mignonette. To μαροκινού στυλ αρνίσιο κότσι και η πέστροφα με σπιρουλίνα είναι σίγουρα δυο πιάτα που εγγυημένα θα ζητήσω και στην επόμενή μου επίσκεψη (εύχομαι να υπάρχουν ακόμη στον κατάλογο) τα οποία θα συνδυάσω και πάλι με το trademark side dish του Public, τα επικά του καρότα σχάρας με σος από λεμονάτο γιαούρτι και dukkah (αιγυπτιακό condiment με βάση τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά). O λογαριασμός για δύο άτομα με τέσσερα cocktails (συνολικά $56) ανήλθε στα $294.
(+1 212-343-7011) 210 Elizabeth St, New York, NY 10012

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close