Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τταβάς με αρνί σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες της Κύπρου

"Το Σπήλαιο" σου φτιάχνει ατελείωτους μεζέδες σε πολύ λογικές τιμές

Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2016

Αποτελεί μια από τις καλύτερες, κυπριακές ταβέρνες του νησιού, βραβευμένη και φημισμένη απ’ άκρη σε άκρη! Σερβίρει πλούσιους και ατελείωτους μεζέδες σε πολύ λογικές τιμές. Χρησιμοποιεί διαλεχτές πρώτες ύλες, επιμένει στη φρεσκάδα των προϊόντων, μα κυρίως καταφέρνει με αριστοτεχνικό ψήσιμο να σου φέρνει ζουμερά και νόστιμα φαγητά. 

 

 

Από τον κρεατομεζέ μέχρι τα μαγειρευτά, αλλά και το διάσημο οφτό του, όλα είναι ένα κι ένα! Μαζί με το γελαστό πρόσωπο των ανθρώπων του και την άψογη εξυπηρέτησή τους, η αυθεντική αυτή ταβέρνα σίγουρα θα σε κερδίσει μεμιάς. Κάνε κράτηση έγκαιρα για να βρεις τραπεζάκι στην όμορφη αυλή του.

Τταβάς με αρνί
Υλικά (για 4 άτομα)
1.5 κιλό αρνί σε κομμάτια
8 κρεμμύδια μεγάλα
2 κ. σ. κίμινο
1 κ. σ. κανέλα
3 πατάτες, τεμαχισμένες σε κύβους
3 ντομάτες
2 κουταλιές σούπας ξίδι

Εκτέλεση
Σοτάρεις τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και ακολούθως σοτάρεις ξεχωριστά τις πατάτες και το κρέας. Στη συνέχεια παίρνεις ένα πήλινο δοχείο, βάζεις μέσα όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις. Ψήνεται στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου -για μιάμιση ώρα-, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και ακόμη μισή ώρα χωρίς να είναι σκεπασμένο.

Μοιράσου το μυστικό!
Το αρνί είναι από μόνο του ένα έντονο σε γεύση κρέας. Αν θες να αναχαιτήσεις όπως τη μυρωδιά του, ρίξε ακόμη περισσότερα μπαχαρικά και ιδίως, κανέλα.

TIP
Ο τταβάς είναι νόστιμος όταν τον φας ζεστό. Γεύεσαι καλύτερα την πλούσια σύστασή του -ειδικά αν το συνδυάσεις με χωριάτικο ψωμί- που απορροφά όλα τα ζουμιά του.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close