5-6 November 2016
Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μάθε τα πάντα για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου

Ανοίγει τις πόρτες του στις5 6 Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2016

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου ανοίγει τις πόρτες του σε μια γιορτή γευσιγνωσίας, και οινογνωσίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου, 2016, από τις 11π.μ. μέχρι και τις 7μ.μ., στην αίθουσα ΣΤΟΑ, στη Λευκωσία. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν διεθνείς σεφ, εγχώριες εταιρείες παραγωγής τροφίμων, εστιατόρια, βιοτεχνίες παραδοσιακών προϊόντων αλλά και ντόπιοι παραγωγοί.

Τέσσερις σεφ από Ουγγαρία, Νότιο Αφρική, Ιταλία και Γαλλία και ο Κύπριος σεφ Γιάννος Μότης θα ετοιμάσουν εθνικά πιάτα της χώρας από την οποία προέρχονται, τα οποία θα σερβιριστούν προς δοκιμή. Οι ευφάνταστες δημιουργίες των σεφ θα είναι διαθέσιμες και σε ολόκληρες μερίδες για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα ολόκληρο πιάτο.

Ο Hillar Hunt, Σομελιέ και Διευθυντής του Ομίλου Τροφίμων και Κρασιού της Κύπρου, θα ετοιμάσει έναν εκτεταμένο χώρο οινογνωσίας με τοπικούς και διεθνείς οίνους. Το κυπριακό κρασί θα δώσει το παρόν του, με συμμετοχές από εκλεκτά oινοποιεία του τόπου μας, όπως το οινοποιείο Βουνί Παναγιά, Φικάρδου, Βασιλικόν (Κάθηκας - Πάφος), Κρασί Κυρ Γιάννη (Όμοδος), Σόδαπ Καμαντέρενα. Πλάι στα οινοποιεία, θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και γνωστές κάβες όπως οι Uncork Wine Stores και French Depot. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν και κρασιά από άλλες χώρες, όπως Αυστρία και Ιταλία. Εκτός από την οινογνωσία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπιτικές μπύρες από το Beer Lab αλλά και να γνωρίσουν τη διαδικασία παρασκευής τους.

Τοπικά προϊόντα της Κύπρου από εγχώριες βιοτεχνίες όπως μέλι, λουκουμάδες, σουτζιούκος, παλουζές και κιοφτέρια θα προσφέρονται προς δοκιμή και αγορά στη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το γευστικό ταξίδι θα επεκταθεί σε όλες τις ηπείρους. Έτσι, η Ασιατική κουζίνα θα εκπροσωπείται από τα εστιατόρια και καταστήματα τροφίμων SushiLa Bar, Japanese Flavours, και Yummy Mandarino, με γευστικές προτάσεις από Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊλάνδη και άλλες χώρες, προς πώληση.

Αναγνωρίζοντας την τάση προς ένα υγιέστερο life style το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει εκθέτες που προωθούν την υγιεινή διατροφή, την οργανική τροφή και νέες προτάσεις στις διατροφικές μας συνήθειες. Στην κατηγορία αυτή, βρίσκονται οι Olives and Burgers, Stone Castle Microgreens και άλλοι.

Για τους λάτρεις των γλυκών, θα υπάρχουν γλυκιές κρέπες από το Αλυρό-Γλυκό, ελληνικοί λουκουμάδες, κιόσκι με μπόλικη σοκολάτα (Chocoflow Passion), μπουγάτσες από τη Γιαγιά Βικτωρία και νόστιμα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο Kalopesas. Στη Γωνιά του Καφέ, η Debbie's Cookies θα διαθέτει ζεστό και κρύο καφέ, με κέικ, και γλυκά προς πώληση.

Οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ θα μπορούν να συμμετέχουν σε μισάωρο εργαστήρι δημιουργικής μαγειρικής, που διοργανώνει το Cyprus Cookery School. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα. Ηλικίες: 5 - 12 ετών.

Το μενού του Φεστιβάλ περιλαμβάνει και τα... τετράποδα με υγιεινές δημιουργίες από τροφές που μπορούν να καταναλωθούν από κατοικίδια ζώα, όπως muffins. Περισσότερα για την ευφάνταστη αυτή διατροφική πρόταση αλλά και συμβουλές για τη διατροφή του κατοικίδιού σας θα βρείτε στο πρώτο κιόσκι, από τη Ruby's Kitchen.

Στο κέντρο του Φεστιβάλ βρίσκεται η αγάπη για το καλό φαγητό και ποτό ενώ η διοργάνωση θα δώσει την ευκαιρία σε λάτρεις του φαγητού και του κρασιού να συμμετέχουν σε μια πολυπολιτισμική διατροφική εμπειρία. Παράλληλα, το Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου προωθεί τα ντόπια προϊόντα και τις βιοτεχνίες του τόπου μας, δίνοντας έμφαση στη διατροφική μας παράδοση αλλά και στηρίζοντας τις προσπάθειες διατήρησης και εξέλιξής της από μικρές ομάδες και οικογένειες βιοτεχνών.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργου Λακκοτρύπη και στηρίζεται από τους Δήμους της Λευκωσίας.

Είσοδος
Το εισιτήριο για την γαστρονομική αυτή εμπειρία κοστίζει €8 για τους ενήλικες και €5 για τα παιδιά και περιλαμβάνει για κάθε επισκέπτη γευστικές δοκιμές από τους σεφ και πολλά από τα κιόσκια της εκδήλωσης, δοκιμές κρασιών και για τα παιδιά ένα μισάωρο εργαστήρι μαγειρικής. Όλοι οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα συμμετέχουν σε κλήρωση για δύο αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα, μια προσφορά της εταιρείας Taxidoefkeries.

Εισιτήρια: €8 ενήλικες, €5 για παιδιά έως 12 ετών

Ώρες Λειτουργίας: 5 + 6 Noεμβρίου 2016, 11π.μ. - 7μ.μ.

Εισιτήρια από το διαδίκτυο: Τickethour 77 77 70 40 https://shop.tickethour.com/showEventInfo.html?idEvent=409

Συνδεθείτε με το Φεστιβάλ μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook εδώ.

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.cyprusinternationalfoodfestival.com

Πληροφορίες: 99518871

Xoρηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό Check In Cyprus, RUSSIAN MEDIA GROUP, RUCY


Γιαγιά Βικτωρία


Olives & Burgers

Ώρα: 11.00-19.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close