Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φρέσκο φιλέτο σολομού σε ένα πιάτο αξιώσεων!

Γαστρονομία υψηλής αισθητικής σε ένα αγαπημένο εστιατόριο της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2016

Ανυπέρβλητη γαστρονομία, νέα, ανανεωμένη διάθεση και φιλοσοφία κι ένας χώρος που παραμένει πιστός στην καλή εστίαση. Αυτό είναι το Bastione που υπερέχει στο χώρο της πρωτευουσιάνικης διασκέδασης και γεύσης.

Τα τραπεζάκια στον αίθριο χώρο του και στους κήπους του εστιατορίου έχουν πληθύνει, ενώ στον εσωτερικό, ατμοσφαιρικό του χώρο παραμένει η ίδια αισθητική που σε κάνει να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις το φαγητό και το ποτό σου. Οι εισηγήσεις των πολυτάλαντων σεφ του είναι εξαιρετικές και σε φέρνουν σε δίλημμα για το τι να πρωτοδιαλέξεις. Μελέτησε καλά την κάρτα του και απόλαυσε μία κουζίνα αξιώσεων συντροφιά με ένα καλό κρασί.



Μοιράσου το μυστικό!
Ξεδίπλωσε τη φαντασία σου και αναβάθμισε τον τρόπο μαγειρέματος, δίνοντας έτσι, τις δικές σου πινελιές σε κάθε πιάτο.

Φρέσκο φιλέτο σολομού ποσέ, με ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι, πατατούλες βραστές και σπαράγγια 

Υλικά
(για 4 άτομα)
880 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού 
480 γρ. μικρές πατατούλες 
1 δέσμη σπαράγγια 
4 πορτοκάλια
2 λεμόνια
2 κρεμμύδια
Θυμάρι
Άνηθο  
Chives
Λίγο βούτυρο
Τσίλι πιπεριές (προαιρετικά) 
Αλάτι Ιμαλαΐων  
Πιπέρι 

Εκτέλεση
Κόβεις το φιλέτο σε περίπου 220 γρ. ανά μερίδα (ή ενημερώνεις στην ψαραγορά για 4 μερίδες των 220 γρ.). Στη συνέχεια, παίρνεις το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα βάζεις σε ένα ταψάκι και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αποξηραθούν. Μετά θα χρειαστείς 2 κατσαρόλες, η μία για το ζωμό που θα χρησιμοποιήσεις για το σολομό και η άλλη για τις πατατούλες. Στη μια κατσαρόλα προσθέτεις περίπου 2 λίτρα νερό και το ζωμό σου μαζί με 1 κρεμμύδι, λίγο θυμάρι, άνηθο, το χυμό από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα κοτσάνια από τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι και τα βάζεις σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Στην άλλη κατσαρόλα βάζεις τις πατατούλες, τις οποίες καλύπτεις με νερό, 1 κρεμμύδι, άνηθο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά. Ακολούθως καθαρίζεις τα σπαράγγια για να είναι έτοιμα και ψιλοκόβεις τα chives και λίγο άνηθο. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πατατούλες, αλατοπιπερώνεις τους σολομούς και τους ρίχνεις στο ζωμό που έφτιαξες για περίπου 5-6 λεπτά, ανάλογα με το κομμάτι και το ψήσιμο που προτιμάς. Παράλληλα βάζεις λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να σοτάρεις τα σπαράγγια. Προσθέτεις στα πιάτα τις πατατούλες, τα σπαράγγια και έπειτα τους σολομούς και γαρνίρεις τις πατατούλες με λίγο άνηθο και chives, τους σολομούς με το ξύσμα και προαιρετικά το τσίλι.

TIP
Μόλις τελειώσεις το φαγητό σου δοκίμασε ένα από τα πολύχρωμα, new edition, ανάμεικτα ποτά της ταλαντούχας mixologist Erina Sing Hellis. Εναλλακτικά συνδύασέ το με ένα Viu Manent-Reserva Sauvignon Blanc του 2015 από Χιλή. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close