20 November 2016
Μουσική , Συναυλίες & Events

To Urban Trio συναντά τον τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο

Oι τέσσερεις μουσικοί παρουσιάζουν κομμάτια του μπασίστα Αντρέα Ροδοσθένους και συνθέσεις του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016

Κάθε φορά που η τρομπέτα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου συναντά τους ήχους των Ανδρέα Ροδοσθένους, Γιώργου Μορφίτη και Στέλιου Ξυδιά, το αποτέλεσμα είναι μια συναυλία που ξεχειλίζει χρώματα και αναμνήσεις, με δυνατές συναισθηματικές στιγμές που ισορροπούν μεταξύ νοσταλγίας και πάθους. Με ένα προσωπικό ήχο και ένα ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, οι τέσσερεις μουσικοί παρουσιάζουν τόσο κομμάτια του μπασίστα Αντρέα Ροδοσθένους όσο και συνθέσεις από τους προσωπικούς δίσκους του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου – κομμάτια που εξελίχθηκαν μέσα από τις πολύχρονες εμπειρίες και τις πολλαπλές επιρροές των μουσικών.

 

 

Το Urban Trio συστάθηκε εδώ και τρία χρόνια από τον μπασίστα Αντρέα Ροδοσθένους, με τον Στέλιο Ξυδιά στα τύμπανα και τον Γιώργο Μορφίτη στο πιάνο. Στο ενεργητικό τους έχουν αξιόλογες παρουσιάσεις όπως το EUNIC Jazz Festival στο Βερολίνο και  το Τεχνόπολις τζαζ φεστιβάλ στην Αθήνα. H πρώτη προσωπική τους δουλειά με τίτλο “Απλότητα” (“Simplicity”) ηχογραφήθηκε το 2015. Στον ψηφιακό δίσκο συμμετείχε ο Άλκης Αγαθοκλέους στο Νέυ ο οποίος και συνέχισε μαζί τους στις παρουσιάσεις που ακολούθησαν. Τώρα με τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα, παρουσιάζουν μουσική που ηχογραφήθηκε στον ψηφιακό δίσκο του Αντρέα Πολυζωγόπουλου με τίτλο “Annica” και στον δίσκο του Αντρέα Ροδοσθένους με τίτλο “Simplicity”, καθώς και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια. Μαζί ακολουθούν ένα πιο σύγχρονο τρόπο έκφρασης της μουσικής τους. 

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς νεαρούς μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής, ενεργός με πολλά σχήματα και συχνές εμφανίσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.  Είχε την πρώτη του επαφή με τη μουσική ξεκινώντας να παίζει κιθάρα στο Σαμικό, ένα μικρό χωριό στο νομό Ηλείας όπου γεννήθηκε. Στα δεκάξι του μετακομίζει στην Αθήνα όπου συμμετέχει στα πρώτα ροκ και μπλουζ γκρουπ και σύντομα ανακαλύπτει τη τζαζ. Σπουδάζει τζαζ κιθάρα με το Γιώτη Σαμαρά στο ωδείο Φίλιππος Νάκκας και αποφοιτεί το 2002 ενώ δυο χρόνια πριν ξεκινά να παίζει τρομπέτα. 

Τον Οκτώβρη του 2002 μετακομίζει στην Ολλανδία και σπουδάζει στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα (μεταξύ άλλων) με τους Markus Stockhausen και Angelo Verploegen και σεμινάρια με τον Paolo Fresu στη Σαρδηνία. Σπουδάζοντας στο Άμστερνταμ συμμετέχει σε διάφορα "πολυεθνικά" γκρουπ και το 2006 διμιουργεί το Poly Quartet, ένα γκρουπ με το οποίο παρουσιάζει για πρώτη φορά τις συνθέσεις του. Το 2008 ηχογραφούν το δίσκο "Perfumed Dreams" και κερδίζουν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Motives for Jazz στο Βέλγιο. Την ίδια χρονιά αποφοιτεί απο το Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ και επιστρέφει στην Ελλάδα. 

Το 2010 ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Τζαζ Νέων. To 2013 έκανε ενα αφιέρωμα στην αγαπημενη του ροκ μπαντα Pink Floyd και ηχογράφησε το δίσκο «Heart of the Sun - The music of Pink Floyd» το οποίο παρουσίασε σε διάφορους χώρους στην Ευρώπη καθώς και στη Νέα Υόρκη.   Έχει συνεργαστεί με τους Tore Brunborg, Markus Stockhausen, Michel Portal, Tony Lakatos, Gunter baby Sommer, Anne Paceo, Mode Plagal, Ψαραντώνη, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, Dulce Pontes, Serge Teyssot Gay (Noir Desires), Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Κώστα Θεοδώρου, Γιώργο Τρανταλίδη, Haig Yazdjan, David Lynch, Bαγγέλη Κατσούλη, Τακη Μπαρμπέρη, Θαναση Παπακωνσταντινου κ.ά. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις διαφορετικών στυλ. Το 2014 δημιουργεί ένα καινούργιο σχήμα και το 2015 κυκλοφορεί το  δίσκο "Anicca" που αποτελείται από συνθέσεις του.

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα
Αντρέας Ροδοσθένους: μπάσο
Γιώργος Μορφίτης: πιάνο
Στέλιος Ξυδιάς: τύμπανα

21.00 Είσοδος 10 ευρώ. Πληροφορίες: 22377748

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close