Eating News , Εστιατόρια

Η Κύπρια που σχεδίασε ένα ποτήρι για τα Starbucks

Ένα από τα χριστουγεννιάτικα Red Cups της γνωστής αλυσίδας καφέ φέρει την υπογραφή μίας Κύπριας

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2016

Στις 10 Νοεμβρίου βρεθήκαμε προσκεκλημένοι στα Starbucks με αφορμή την επίσημη εμφάνιση παγκοσμίως των χριστουγεννιάτικων ποτηριών της εταιρείας, των γνωστών Red Cups. Η επιστροφή των κόκκινων ποτηριών στα Starbucks, σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Από το 1997, τα Starbucks καλωσορίζουν την εορταστική περίοδο με ένα ιδιαίτερο κόκκινο ποτήρι, κίνηση που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του πνεύματος των Χριστουγέννων. Με τα χρόνια, τα σχέδια διαμορφώνονταν αναλόγως, από μοντέρνα designs με έντονα χρώματα και ιδιαίτερη τεχνοτροπία, μέχρι νοσταλγικά παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα μοτίβα με γκι και στολίδια.

Φέτος, για πρώτη φορά, τα κόκκινα ποτήρια των Starbucks "ντύθηκαν" με τις μοναδικές δημιουργίες πελατών: 13 ξεχωριστά κόκκινα ποτήρια είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα Starbucks σε όλο τον κόσμο από τις 10 Νοεμβρίου 2016.

Ανεβάζοντας μία φωτογραφία στον λογαριασμό του Check In Cyprus στο Instagram με έκπληξη αλλά και δυσπιστία πληροφορηθήκαμε από κάποιον που είδε τη φωτογραφία μας από τα Starbucks πως ένα από τα 13 ποτήρια είναι σχεδιασμένο από Κύπρια. Αργά το βράδυ, αφού δεν λάβαμε σοβαρά υπόψη το μήνυμα μας μίλησε η ίδια γράφοντας κάτω από τη φωτογραφία: 'Omg omg omg!!! Yes a Cypriot designed the Christmas lights me!!!'.


Η Maria Lauren Lambiris έχει μεγάλο ταλέντο στο graphic design και σχεδίασε ένα από τα 13 Red Cups των Starbucks

Έτσι, επικοινωνήσαμε μαζί της και μάθαμε γι' αυτήν. Ονομάζεται Maria Lauren Lambiris, γεννήθηκε στις ΗΠΑ από Κύπριους γονείς και σήμερα ζει και εργάζεται ως freelance illustrator στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, δουλεύει part time ως γραφίστρια σε μία εταιρεία στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της κατάγεται από την κατεχόμενη Κυθρέα και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για σπουδές ενώ η μητέρα της μεγάλωσε στη Λευκωσία και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στον Καναδά. Οι γονείς της γνωρίστηκαν στην Αμερική και σήμερα ζουν στη Νέα Υόρκη.

Η ίδια μιλάει ελληνικά, αν και κάνει κάποια λάθη όπως μου είπε αλλά καταλαβαίνει και διαβάζει ελληνικά πολύ καλά.

Η Maria ως γραφίστρια έχει μεγάλο ταλέντο απ' ότι είδαμε στο λογαριασμό της στο Instagram στο σχέδιο και η Starbucks επέλεξε το δικό της σχέδιο με τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια για να στολίσει ένα από τα κόκκινα ποτήρια της. Το ποτήρι της Maria ονομάζεται 'Holiday Lights' Η Starbucks σημείωσε για το ποτήρι της Μαρίας: 'New York-based aspiring artist Maria Lauren loves creating bold, graphic patterns. "I was looking around my home for inspiration and when I looked at my tree I thought about how beautiful the lights were," she said.'


 

"Η Κύπρος είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο"
Ρώτησα τη Μαρία να μου πει πως περιγράφει την Κύπρο στους φίλους της εκεί στην Αμερική για τους οποίους είναι άγνωστη. Μου είπε πως έπεισε δύο φίλους της να έρθουν μαζί της φέτος για διακοπές στην Κύπρο ενώ πέρσι βρέθηκε εδώ για τέσσερεις μήνες. Η ίδια περιγράφει την Κύπρο στους γνωστούς και φίλους της στην ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο. 'Από τις παραλίες μέχρι και τα βουνά η Κύπρος είναι πραγματικά πανέμορφη. Επίσης τους λέω πως η Κύπρος είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και πως η ιστορία της είναι μοναδική και πρέπει να μαθαίνεται'.

 


To ποτήρι που σχεδίασε η Μαρία ονομάζεται Holiday Lights

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close