Eating News , Εστιατόρια

Κάτι αλλάζει στις Maltesers

Μετά τηνToblerone αλλή μία αγαπημένη μας σοκολάτα αλλάζει

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2016

Μετά την αλλαγή στις Toblerone ήρθε η σειρά των Maltesers. Δεν πρόλαβαν λοιπόν να ξεπεράσουν το σοκ οι φανατικοί της σοκολάτας , μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα μειώσει το βάρος του προϊόντος (άρα λιγότερη σοκολάτα), ένεκα υψηλού κόστους των πρώτων υλών, μια καινούργια ανακοίνωση έρχεται για να ταρακουνήσει την ηρεμία των απανταχού φίλων των Maltesers αλλά και των Galaxy Counters.

Αυτή τη φορά η κρίση χτύπησε τα αγαπημένα σοκολατάκια μπουκιές της εταιρείας Mars, τα οποία όπως παρατήρησε ένας καταναλωτής, "αδυνάτισαν" κατά 18 γραμμάρια και 14 γραμμάρια αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα οι πολύ αγαπημένες Maltesers από 121gr, έπεσαν στα 103, ενώ οι Galaxy Counters, από 126 γραμμάρια που ήταν το αρχικό τους βάρος μειώθηκε στα 112, 14gr λιγότερη σοκολάτα δηλαδή.

Αυτή η αλλαγή ενώ έχει αρκετό καιρό που εφαρμόστηκε, δεν είχε γίνει αντιληπτή από κανέναν, αφού με γυμνό μάτι οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες, ενώ δεν είχε γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση από τους υπευθύνους.

Παρόλα αυτά ο αετομάτης Steve Dresser, ο οποίος στα παρελθόν εργαζόταν ως πωλητής λιανικής, πρόσεξε πώς το σακουλάκι με τις σοκολάτες ανέγραφε διαφορετικά γραμμάρια, από την ετικέτα με την τιμή στο ράφι του supermarket (που προφανώς δεν πρόλαβαν να αλλάξουν).

Η βρετανική εφημερίδα Mirror Online, επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας Mars ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, δηλώνοντας πώς η εταιρεία του έπραξε το ίδιο, όπως και άλλες σοκολατοβιομηχανίες και όχι μόνο, όταν αντιλήφθηκαν πώς το κόστος για την αγορά πρώτων υλών έχει αυξηθεί κατά πολύ.

«Αυτή η τακτική ακολουθείται για να απορροφήσουμε το επιπλέον κόστος στην αγορά πρώτων υλών και να μην μεταφερθεί στον καταναλωτή. Είναι μια δύσκολη απόφαση να μειώσεις το βάρος του προϊόντος σου και κατά συνέπεια την ποσότητα, αλλά επιβάλλεται να γίνει σε κάποια προϊόντα μας, για να συνεχίσουν οι καταναλωτές να απολαμβάνουν το προϊόν, χωρίς επιπλέον κόστος. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη ποιότητα και γεύση, με υψηλής ποιότητας σοκολάτα».

Η City Free Press επικοινώνησε με την CTC Argosy και μας μας ενημέρωνει τι θα γίνει με την αλλαγή αυτή αυτή και στην Κύπρο  

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close