Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016
Τα Check In Eating Awards 2016 είναι γεγονός αφού απέχουμε μερικές μόνο ώρες από την τελετή βράβευσης των κορυφαίων εστιατορίων της Κύπρου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 20.00.
Η φετινή απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Royal Hall με παρουσιάστρια τη γλυκιά Μαρία Μπεκατώρου και τον γνωστό Έλληνα σεφ Βασίλη Καλλίδη να ετοιμάζει το μενού για τους καλεσμένους.
Οι προετοιμασίες για την μεγάλη βραδιά ξεκίνησαν αρχές του καλοκαιριού με συνεχείς συναντήσεις της ομάδας του Check In και της ομάδας παραγωγής της τελετής βράβευσης. Ακολούθως γίνονται οι λίστες των εστιατορίων, της επιτροπής προεπιλογής των υποψηφίων και έπειτα επιβλέπεται η κατάσταση των κατηγοριών οι οποίες κάθε χρόνο προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα δεδομένα της εποχής.

Οι κατηγορίες μας θα είναι δέκα ενώ θα δοθούν και πέντε τιμητικά βραβεία. Η ψηφοφορία ξεκινά, ο κόσμος ψηφίζει τα αγαπημένα του εστιατόρια ανά κατηγορία ενώ η κριτική επιτροπή πραγματοποιεί ανώνυμα γευσιγνωσίες σε κάθε υποψήφιο εστιατόριο και ψηφίζει.
Έτσι, μέσα από τις ψήφους του κοινού και των κριτών προκύπτουν οι νικητές. Και κάπως έτσι μέσα από ένα μηχανισμό που δουλεύει ρολόι φτάνουμε στην βραδιά που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Επιλέγεται ο σεφ που θα φτιάξει το μενού, ο παρουσιαστής ή παρουσιάστρια, το theme της βραδιάς, τα κείμενα, τα φώτα, ο χώρος και όλα όσα θα ζήσουμε, θα δούμε και θα ακούσουμε το βράδυ ανακήρυξης των νικητών.

Τι είδαμε στις πρόβες
Μόλις μία μέρα πριν από την τελετή βράβευσης των 12ων Check In Eating Awards βρεθήκαμε στο Royal Hall όπου βρήκαμε το κόκκινο χαλί στρωμένο, επενδυμένο με προστατευτικό νάιλον φυσικά και την ομάδα παραγωγής να ετοιμάζει τις τσάντες που θα προσφέρονται στους καλεσμένους το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου μετά τη λήξη της βραδιάς.

Τα πρώτα μπάνερ τοποθετήθηκαν στην είσοδο του Royal Hall ενώ δύο μεγάλα γλυπτά-πιρούνια περίμεναν στην είσοδο για να πάρουν τη θέση τους. Στο εσωτερικό του χώρου γίνονταν οι δοκιμές των φώτων ενώ τα τραπέζια είχαν ήδη τοποθετηθεί σε όλη την αίθουσα για να υποδεχθούν τους αυριανούς καλεσμένους.

Διαβάζοντας τα κείμενα μαζί με τις πρώτες οδηγίες του σκηνοθέτη της βραδιάς

Από την κουζίνα ακούγαμε τη φωνή του Βασίλη Καλλίδη ο οποίο οργάνωνε την ομάδα του για το βράδυ της απονομής ενώ μετά από λίγο έφτασε η Μαρία Μπεκατώρου έτοιμη για να δει τα κείμενα και να ξεκινήσει τις πρόβες. Χαμογελαστή και πρόθυμη ήπιε λίγο χυμό πορτοκάλι και άκουγε με προσοχή τις οδηγίες του σκηνοθέτη της βραδιάς Μίλτου Χατζουλή.

Ο Βασίλης Καλλίδης στην κουζίνα του Royal Hall
Η παρουσιάστρια της βραδιάς Μαρίας Μπεκατώρου και ο σεφ Βαλίδης Καλλίδης μίλησαν στην κάμερα του Σίγμα για την παρουσία τους στα φετινά Check In Eating Awards 2016.

Μ. Μπεκατώρου: Επιλέγω να ταξιδεύω σε γαστρονομικούς προορισμούς
Η Μαρία Μπεκατώρου αποκάλυψε πως θα παρουσιάσει βραβεία που είναι πολύ κοντά στο αντικείμενό της διότι όπως ανέφερε έχει πάρα πολλές γνώσεις μαγειρικής γεγονός που το επιβεβαίωσε ο Βασίλης Καλλίδης. «Αγαπώ πάρα πολύ τη μαγειρική, εκτιμώ το καλό φαγητό και μαγειρεύω πολύ καλά».
Από την άλλη ο Βασίλης Καλλίδης αποκάλυψε πως το μενού της βραδιάς θα περιστρέφεται γύρω από κυπριακές γεύσεις, με μία γαστρονομική βόλτα στα χωριά της Κύπρου.
Δες το βίντεο με τις δηλώσεις

Σχετικά
6 υπέροχα στέκια για να βγεις στην ανανεωμένη Πλατεία Ηρώων
Τα νέα μαγαζιά που άνοιξαν αλλά και τα κλασικά κι αγαπημένα που επέστρεψαν
Τα ελληνικά τηγανητά καλαμαράκια ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα με θαλασσινά στον κόσμο
Το αγαπημένο πιάτο της ελληνικής ταβέρνας κατέκτησε τη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του TasteAtlas, αφήνοντας πίσω διάσημες δημιουργίες από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Μεξικό και το Περού.
Τι να κάνεις αν (ξε)μείνεις τον Αύγουστο στη Λευκωσία: Από φαγητό και ποτό, μέχρι θερινό σινεμά, βουτιές και bowling
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Οι τοπ 14 γευστικές στάσεις για καλό φαγητό στις δροσερές Πλάτρες
Το καταπράσινο χωριό του Τροόδους αποτελεί ένα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό με πολλές επιλογές για νόστιμα πιάτα, σούβλα, μεζέ και πέστροφα
Το πολυαναμενόμενο Rubi ανοίγει τις πόρτες του στη Λευκωσία - Και δέχεται ήδη κρατήσεις
Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο ολοκαίνουριο μαγαζί της πρωτεύουσας, ένα bistronomie με ευρωπαϊκές αναφορές που μας έρχεται από την ομάδα του Sentio
Το εστιατόριο που ανεβάζει τον πήχη της λατινοαμερικανικής κουζίνας στη νησί
Πήγαμε για δείπνο στο ACANE, καθίσαμε στην ατμοσφαιρική βεράντα του και δοκιμάσαμε ένα μενού που παντρεύει δημιουργικά τις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής με κυπριακές πινελιές
Το beach club που έγινε το νέο hot spot της Αγίας Νάπας, μόλις απέκτησε ένα υπέροχο εστιατόριο στην ταράτσα
Νέα εικόνα για το NAOS Beach Club στην παραλία Λάντα, με αναβαθμισμένο χώρο στην άμμο και ολοκαίνουργιο rooftop εστιατόριο με ιαπωνική κουζίνα και πανοραμική θέα στη θάλασσα.
Αφιέρωμα: Οι 11 πιο όμορφες αυλές που θα αγαπήσεις αυτό το καλοκαίρι στην Κύπρο
Τα πιο όμορφα εστιατόρια και ταβερνάκια με αυλή και βεράντα για τα καλοκαιρινά σου τραπέζια στην Κύπρο
Το Caffè Nero έφτασε στο Fig Tree Bay: Καφές, φαγητό και θέα σε ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία του Πρωταρά
Πρόκειται για το 23ο κατάστημα Caffè Nero στην Κύπρο, το οποίο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει έναν all-day, all-year-round προορισμό για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής
11 δροσερά μέρη στην Κύπρο για νόστιμο μαχαλεπί όπως παλιά
Από τα Λεύκαρα και την Κυπερούντα μέχρι τον Πρωταρά και τον Πωμό, αναζητούμε την πιο δροσερή γεύση του κυπριακού καλοκαιριού
8 (ακόμα) αγαπημένες ταβέρνες, σου στρώνουν τραπέζι για τον Δεκαπενταύγουστο
Επίλεξε τον προορισμό σου και κλείσε έγκαιρα το τραπέζι σου
ROCAS: Εκεί όπου το καλοκαίρι αποκτά τον δικό του ρυθμό
Ένας bohemian παραθαλάσσιος προορισμός που συνδυάζει τη σύγχρονη μεσογειακή γαστρονομία, τα signature cocktails και μια ατμόσφαιρα που μεταμορφώνεται αρμονικά