Eating News , Εστιατόρια

Ένα νέο κτήμα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του

Το Κτήμα Κουσιουμή είναι ο νέος πάικτης στο χώρο της εστίασης

Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2016

Το Κτήμα Κουσιουμή είναι ένας νέος χώρος για δεξιώσεις γάμων, βαπτίσεων και γενικά διαφόρων events, στο δρόμο των Χαλεπιανών, από την έξοδο Τσερίου στον αυτοκινητόδρομο.

Πρόκειται για ένα όνειρο του ιδιοκτήτη της εταιρείας Ζαχαροπλαστεία Oriental Παύλου Κουσιουμή, η οποία δραστηριοποιείται από το 1970. Όπως ανέφερε στο Inbusinessnews.com ο catering & sales manager της εταιρείας Κτήμα Π. Κουσιουμή Λτδ, στην οποία υπάγεται το κτήμα, Κωνσταντίνος Κουσιουμής, η υλοποίηση του έργου ανεκόπη από το κούρεμα του 2013. «Είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Έναν χώρο που να συνδυάζει ομορφιά, ωραίους εξωτερικούς χώρους, με πισίνα, τεράστιο χώρο στάθμευσης, το εκκλησάκι στο όνομα της Παναγίας της Αγάπης και μεγάλες αίθουσες», σημείωσε.

Τόνισε ότι η συνολική δαπάνη του έργου συμπεριλαμβανομένης της αγοράς γης στοίχησε περί τα €4 εκατ. «Η γη αγοράστηκε το 2009, αλλά το κτίσιμο άρχισε τον Αύγουστο του 2015», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δώσουμε έναν αριστοκρατικό αέρα, σ' ένα luxury χώρο, στο στιλ ενός ξενοδοχείου, αλλά σε πιο μοντέρνα εκδοχή. Θέλουμε το ζευγάρι που θα επιλέξει να κάνει το γάμο του εδώ να νιώθει άνετα και όμορφα».

Οι δύο αίθουσες του κτήματος έχουν χωρητικότητα 350 ατόμων η κάθε μια, μπορούν όμως, να ενωθούν και να αποτελέσουν μία μεγάλη αίθουσα των 700 περίπου ατόμων, για μεγάλα gala dinners. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δύο γάμοι ταυτόχρονα. «Ήταν ένα κενό στην αγορά για πολλά χρόνια», είπε ο κ. Κουσιουμής. «Υπάρχουν αρκετοί πειρατές στο χώρο, χωρίς κατάλληλες άδειες, χωρίς χώρους πάρκινγκ κι ευτυχώς οι αρχές το καταπολεμούν. Απαιτείται τεράστια κυκλοφοριακή μελέτη για ένα τέτοιο έργο», επεσήμανε.

 

 

Στις 26 Δεκεμβρίου, με το gala dinner γνωστής εταιρείας ανοίγει τις πύλες του το Κτήμα Κουσιουμή, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος.

 

 

Τι προσφέρει
Οι υπηρεσίες που προσφέρει ο χώρος για τους γάμους, ξεκινούν από την εκκλησία. Το εκκλησάκι της Παναγίας της Αγάπης υπάγεται στη Μητρόπολη Τριμυθούντος κι αποτελεί τη δεύτερη εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία αυτή. Η πρώτη βρίσκεται στη Χοιροκοιτία. «Σύμφωνα με την παράδοση έρχονται τα ερωτευμένα ζευγάρια για να σφραγίσουν την αγάπη τους και κατά τη διάρκεια του μυστηρίου τα γκαρσόνια μας μπορούν να σερβίρουν ποτό έξω στο χώρο της εκκλησίας», υπογράμμισε. Μετά το μυστήριο, το ζευγάρι έχει την επιλογή να δεχθεί συγχαρητήρια έξω στην πισίνα, όπου τα δέντρα και τα σιντριβάνια εμπλουτίζονται με φωτισμούς διαφόρων χρωμάτων ή σε μία από τις αίθουσες. «Προσφέρουμε δύο επιλογές καρεκλών, καθώς και μεγάλα κηροπήγια για τα τραπέζια που μπορούν να αντικαταστήσουν τα λουλούδια. Επιπλέον, οι αίθουσες διαθέτουν όλες τις διευκολύνσεις με ρομποτικά για εφέ», συμπλήρωσε.

 

Ο σεφ του Κτήματος, ο Χαράλαμπος Καραούζος. «Διαθέτουμε ένα πάρα πολύ πλούσιο μενού, γύρω στα 50-60 είδη, που περιλαμβάνει από σουβλάκι ξιφία μέχρι τα παραδοσιακά κυπριακά φαγητά, φοντού σοκολάτας με ντιπς και πολλά άλλα. Το πιο σημαντικό όμως, είναι η ποιότητα που προσφέρουμε, με φρέσκα υλικά», υπογράμμισε. Η εταιρεία συνεργάζεται με γνωστούς προμηθευτές όπως την Blue Island για τους φρέσκους σολομούς και τα κρεοπωλεία Μελή, Νεφέλη και Κυπριανού για το φρέσκο κρέας.

«Όλα αυτά προσφέρονται σε πολύ ελκυστικές τιμές. Ένα κοκτέιλ των 800 - 1000 ατόμων στοιχίζει γύρω στα €7.50 - 8.00, ενώ ένας γάμος στο Κτήμα Κουσιουμή μπορεί να στοιχίσει γύρω στις €15.000 σε σχέση με άλλους χώρους που μπορεί να πληρώσουν πολύ περισσότερα», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Προσφέρουμε την ύψιστη ποιότητα, σ' ένα πεντάστερο χώρο, με ένα πεντάστερο μενού και ένα κοκτέιλ που έχει πίσω του ένα όνομα 46 χρόνων. Ο κόσμος εμπιστεύεται το Oriental. Γι' αυτό είμαστε εδώ να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά και να πάμε ακόμα πιο πάνω».

Η συνέχεια
Το Κτήμα Κουσιουμή έχει ήδη κρατήσεις για γύρω στους 130 γάμους για το 2017 και άλλους 70 - 80 για το 2018. «Το πιο σημαντικό για μας είναι η διατήρηση των σταθερών μας αξιών, της ποιότητας κι εξυπηρέτησης στον πελάτη. Θέλουμε να έχουμε μια μακροπρόθεσμη πορεία, γι' αυτό ήρθαμε για να συνεχίσουμε το όραμα του πατέρα μας Παύλου, ως Oriental και να κάνουμε το όνομα ακόμα πιο γνωστό ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά», κατέληξε.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close