Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2016
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση την κωμωδία του Άλαν Έϊκμπορν "How the other half loves" σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη.
Ο Ιωσήφ Βαρδάκης, πρόσφατα σκηνοθέτησε στην Αθήνα τις παραστάσεις «I Am My Own Wife» στο Bios και το Θέατρο 104, το «Κρέας» στο Αγγέλων Βήμα και το «Πατρίσια Χάισμιθ: Εισαγωγή στο Σασπένς» στο Θέατρο 104. Μετά από αυτές τις τρεις μαύρες κωμωδίες με το ιδιαίτερο χιούμορ, καλείται να αναδείξει, αυτή τη φορά στο Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», τα λεπτά σχόλια του συγγραφέα μέσα σε μια κωμωδία ισοπεδωτικών ρυθμών με συνεχή μπλεξίματα που οδηγούν σε παρεξηγήσεις και ασταμάτητο γέλιο.
Το έργο
Τρία παντρεμένα ζευγάρια "μπλέκονται" (μεταφορικά και κυριολεκτικά) στην προσπάθεια δύο παράνομων εραστών να καλύψουν τη σχέση τους. Τρία ζευγάρια που ανήκουν σε διαφορετικές ταξικές και ηλικιακές ομάδες. Τρεις σύζυγοι, που εργάζονται στην ίδια εταιρεία, ο ένας ανώτερος του άλλου και οι τρεις γυναίκες τους, η κάθε μία με την δική της νοοτροπία. Τρεις διαφορετικές ομάδες. Τρεις διαφορετικές ερμηνείες του τι θα πει "γάμος", τι θα πει "καριέρα" και τι θα πει "ζωή".
Η τρελή αυτή κωμωδία του sir Alan Ayckbourn (Άλαν Έϊκμπορν) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1969. Ήταν από τις πρώτες μεγάλες θεατρικές του επιτυχίες κι είναι από τα έργα που τον καθιέρωσαν σαν έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Άγγλους θεατρικούς συγγραφείς κωμωδίας. Η πιο πρόσφατη παρουσίαση του έργου στο Λονδίνο το 2016, ήταν και πάλι sold out από την πρώτη παράσταση.
Πρόκειται για μια κωμωδία παρεξηγήσεων γραμμένη με την αιχμηρή πένα του Ayckbourn, γεμάτη με σχόλια για τις διαφορές ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις αλλά και ανάμεσα στα δύο φύλα. Είναι χαρακτηριστική η μαεστρία του, να μπορεί να γράφει τέτοια καυστικά κοινωνικά σχόλια με άπλετο χιούμορ και ταυτόχρονα χωρίς απολύτως καμία διδακτική διάθεση. Κανένας δεν "κουνάει το δάχτυλο". Όλοι απλά ξεκαρδίζονται.
-
Θέατρο Διόνυσος
13 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου 2017
-
Θέατρο Ριάλτο
09 Μαρτίου 2017
Σχετικά
Η διαχρονική τραγωδία του Σαίξπηρ, «Οθέλλος» στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Η φετινή παραγωγή πραγματοποιείται προς ενίσχυση του Cyprus Alzheimer's Association και του Margarita Liasidou Foundation
Η Εκάβη του Ευριπίδη ταξιδεύει από την Λετονία στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Ένα καλοκαίρι γεμάτο θέατρο: 30 δωρεάν παραστάσεις σε γειτονιές της Λεμεσού
Από τις 22 Ιουνίου η Λεμεσός γεμίζει θέατρο
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στην Κύπρο την αριστοφανική κωμωδία, Λυσιστράτη
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη από την Ισπανία
Ένα έργο που, διατηρώντας την ποιητική του πυκνότητα, συνομιλεί με τον σύγχρονο κόσμο, όπου η βία του πολέμου επαναλαμβάνεται
Το Σατιρικό Θέατρο περιοδεύει σε όλη την Κύπρο με την παράσταση "Εκτός Ελέγχου"
Μια κλασική και άκρως διασκεδαστική κωμωδία που σατιρίζει την εξουσία, την υποκρισία και τις ανθρώπινες αδυναμίες
Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου 2026: 11 μέρες, 7 παραγωγές, μία τοποθεσία
Το Σατιρικό Θέατρο ανοίγει τις σκηνές του σε φρέσκες καλλιτεχνικές προτάσεις και πρωτότυπα έργα.
Η εκρηκτική κωμωδία «Εκτός Ελέγχου» ταξιδεύει σε Πάφο, Δερύνεια, Λάρνακα και στο Αμφιθέατρο Λακατάμειας
Δες πού και πότε μπορείς να την απολαύσεις
AIGAIA Youth Theatre 2026: Δύο παραγωγές από παιδιά και έφηβους
Το Θέατρο Aigaia παρουσιάζει δύο παραγωγές από τις ομάδες του, δίνοντας χώρο σε παιδιά και εφήβους να εκφραστούν μέσα από το θέατρο, καθεμία με τη δική της γλώσσα και καλλιτεχνική προσέγγιση
Μπουρδελόματα ξανά στο Flea Theatre
H Θεατρική Ομάδα Garage επαναφέρει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μπουρδελόματα», σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
Ο ΘΟΚ αναζητά άντρες και γυναίκες ηθοποιούς για τη νέα του παραγωγή
Ακροάσεις για την παραγωγή της Νέας Σκηνής «Φροστ/Νίξον» του Πήτερ Μόργκαν σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου
Θα στηθεί και φέτος ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ στη Γιαλιά
Το υπαίθριο φεστιβάλ θεάτρου και παραστατικών τεχνών, ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, επιστρέφει στη Γιαλιά για ένα ξεχωριστό διήμερο