8 January 2017
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Ο Καραγκιόζης μάγειρας" στο Ριάλτο

Ο Θοδωρής Κωστιδάκης καιτο μουσικό σχήμα Reggetiko Project παρουσιάζουν τον Καραγκιόζη σε ρόλο μάγειρα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2017

O Θοδωρής Κωστιδάκης (ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού!) συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα Reggetiko Project από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζουν την παραδοσιακή κωμωδία του θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης μάγειρας» σε μια διαφορετική εκδοχή, για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή παράσταση στην οποία η απόδοση των παραδοσιακών τραγουδιών του θεάτρου σκιών γίνεται μέσα από μια δημιουργική πειραματική μίξη και αλληλεπίδραση μουσικών ερεθισμάτων από τη ρέγκε και τη τζαζ ως το ρεμπέτικο.

Υπόθεση: Ο Καραγκιόζης μαζί με τον φίλο του Χατζηαβάτη ανοίγει εστιατόριο. Αφού κλείσει συμφωνία με τη μουσική κομπανία που θα διασκεδάζει τους πελάτες του μαγαζιού, ο ίδιος αναλαμβάνει να εργαστεί ως μάγειρας. Στην προσπάθειά του να αποκρύψει το γεγονός ότι δεν έχει ιδέα από μαγειρική, επιδίδεται σε ιδιαίτερους ‘γαστριμαργικούς πειραματισμούς’ αλλά και επικίνδυνες γκάφες. Κάποια στιγμή, τα κατορθώματά του φτάνουν ως το Σαράι και τα αυτιά του Πασά, θέτοντας την επιχείρηση και τον ίδιο τον Καραγκιόζη σε κίνδυνο....

Ο Θοδωρής Κωστιδάκης είναι καραγκιοζοπαίκτης και εμψυχωτής εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού. Το 2012 ίδρυσε στην Κύπρο, από κοινού με το Εργαστήρι Τέχνης και Θεάτρου “Arts and Moods”, το project «ΚαραγκιοΖΕΙΣ παντού!» με το οποίο εξερευνά την αλληλεπίδραση του θεάτρου σκιών με άλλες τέχνες όπως η μουσική, τα εικαστικά και η αφήγηση παρουσιάζοντας παραστάσεις και εργαστήρια σε πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Το Reggetiko project αποτελεί μια μουσική συνάντηση καλλιτεχνών με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Το σχήμα απαρτίζουν οι: Σωκράτης Βότσκος (πνευστά), Θεόδωρος Κουμαρτζής (μπαγλαμάς, μελόντικα), Λίνος Τζέλος (κιθάρα), Νίκος Βαρελάς (καχόν) και Άντρη Ευριπίδου (φωνή.

11.30

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close