Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η νέα άφιξη της Λεμεσού είναι oriental

Στο Yasemin Oriental θα φας αυτό το διαφορετικό που λέμε

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2017

Είναι η νέα άφιξη στην κεντρική οδό της Λεμεσού, στην Αγίου Ανδρέου, που σε περιμένει να το επισκεφτείς προσφέροντάς σου γεύσεις εμπνευσμένες 100% από τη Μέση Ανατολή, δηλαδή Λίβανο, Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία κ.λπ.

Συνταγές πλούσιες σε αρώματα, αφού και οι συγκεκριμένες περιοχές θεωρούνται χώρες πλούσιες σε παραγωγή μπαχαρικών και βοτάνων. Το εστιατόριο, λοιπόν, που στεγάζεται σε ένα παλιό διατηρητέο κτίριο της παλιάς Λεμεσού είναι πολύ όμορφο, με αρκετά εσωτερικά δωματιάκια. Μπορείς επίσης να καθίσεις στην εσωτερική αυλή του μαγαζιού ή στο δωμάτιο-κάβα το οποίο βρίσκεται ακριβώς πίσω από την αυλή. Ακόμα μάθε για το μεγάλο, εντυπωσιακό μπαρ το οποίο βρίσκεται κι αυτό ξεχωριστά σε κάποιο άλλο δωμάτιο του μαγαζιού, όπου εκεί μπορείς να απολαύσεις ελαφριά εδέσματα, platter και φυσικά το πότο σου αλλά και τον middle east ναργιλέ σου, αφού το μαγαζί προσφέρει και shisha menu με μεγάλη γκάμα από ναργιλέδες.

Το μενού μπορεί να καλύψει γευστικά όλους τους απαιτητικούς ουρανίσκους, αφού υπάρχουν κατηγορίες για τους λάτρεις του κρέατος, του ψαριού, αλλά και πολλές χορτοφαγικές επιλογές. Το μενού είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, στο α λα καρτ φυσικά αλλά και στο μεζέ ο οποίος είναι εμπνευσμένος κυρίως από το Λίβανο,  στοιχίζει €25 και περιλαμβάνει αρκετές αυθεντικές λιβανέζικες λιχουδιές. Ξεκινάς φυσικά από τα γνωστά ορεκτικά χούμους, μελιτζανοσαλάτα, μουχαμάρα κ.ά. τα οποία εννοείται ότι είναι σπιτικά. Συνεχίζεις με δροσερές σαλάτες όπως τις διάσημες fattoush και ταμπούλι, τα γευστικά φαλάφελ, αρκετά ζεστά ορεκτικά.

Το κυρίως μέρος του μεζέ περιλαμβάνει τη μυρωδάτη κόφτα, το λαχματζούν, το σουβλάκι κοτόπουλο και πολλά άλλα που θα σε κερδίσουν. Τελειώνοντας δεν γίνεται να μην προσγειωθείς γευστικά από τα παραδοσιακά σπιτικά γλυκά, όπως το διάσημο μαχαλεπί. Εάν δεν προτιμάς το μεζέ μπορείς να επιλέξεις από τις επιλογές του α λα καρτ οι οποίες είναι αρκετές, ανάμεσά τους οι αρνίσιες μπριζόλες Kastalita (€25.50), το Σις Ταουκ (€13.80), η γνωστή αρνίσια κιόφτα (€13.80), το σουτζούκι Αρμενίας (€9.20), ο σολομός Χάρρα (€21) και πολλές άλλες οριένταλ επιλογές! 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close