Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2017
Είναι η νέα άφιξη στην κεντρική οδό της Λεμεσού, στην Αγίου Ανδρέου, που σε περιμένει να το επισκεφτείς προσφέροντάς σου γεύσεις εμπνευσμένες 100% από τη Μέση Ανατολή, δηλαδή Λίβανο, Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία κ.λπ.

Συνταγές πλούσιες σε αρώματα, αφού και οι συγκεκριμένες περιοχές θεωρούνται χώρες πλούσιες σε παραγωγή μπαχαρικών και βοτάνων. Το εστιατόριο, λοιπόν, που στεγάζεται σε ένα παλιό διατηρητέο κτίριο της παλιάς Λεμεσού είναι πολύ όμορφο, με αρκετά εσωτερικά δωματιάκια. Μπορείς επίσης να καθίσεις στην εσωτερική αυλή του μαγαζιού ή στο δωμάτιο-κάβα το οποίο βρίσκεται ακριβώς πίσω από την αυλή. Ακόμα μάθε για το μεγάλο, εντυπωσιακό μπαρ το οποίο βρίσκεται κι αυτό ξεχωριστά σε κάποιο άλλο δωμάτιο του μαγαζιού, όπου εκεί μπορείς να απολαύσεις ελαφριά εδέσματα, platter και φυσικά το πότο σου αλλά και τον middle east ναργιλέ σου, αφού το μαγαζί προσφέρει και shisha menu με μεγάλη γκάμα από ναργιλέδες.

Το μενού μπορεί να καλύψει γευστικά όλους τους απαιτητικούς ουρανίσκους, αφού υπάρχουν κατηγορίες για τους λάτρεις του κρέατος, του ψαριού, αλλά και πολλές χορτοφαγικές επιλογές. Το μενού είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, στο α λα καρτ φυσικά αλλά και στο μεζέ ο οποίος είναι εμπνευσμένος κυρίως από το Λίβανο, στοιχίζει €25 και περιλαμβάνει αρκετές αυθεντικές λιβανέζικες λιχουδιές. Ξεκινάς φυσικά από τα γνωστά ορεκτικά χούμους, μελιτζανοσαλάτα, μουχαμάρα κ.ά. τα οποία εννοείται ότι είναι σπιτικά. Συνεχίζεις με δροσερές σαλάτες όπως τις διάσημες fattoush και ταμπούλι, τα γευστικά φαλάφελ, αρκετά ζεστά ορεκτικά.

Το κυρίως μέρος του μεζέ περιλαμβάνει τη μυρωδάτη κόφτα, το λαχματζούν, το σουβλάκι κοτόπουλο και πολλά άλλα που θα σε κερδίσουν. Τελειώνοντας δεν γίνεται να μην προσγειωθείς γευστικά από τα παραδοσιακά σπιτικά γλυκά, όπως το διάσημο μαχαλεπί. Εάν δεν προτιμάς το μεζέ μπορείς να επιλέξεις από τις επιλογές του α λα καρτ οι οποίες είναι αρκετές, ανάμεσά τους οι αρνίσιες μπριζόλες Kastalita (€25.50), το Σις Ταουκ (€13.80), η γνωστή αρνίσια κιόφτα (€13.80), το σουτζούκι Αρμενίας (€9.20), ο σολομός Χάρρα (€21) και πολλές άλλες οριένταλ επιλογές!

Σχετικά
Τα 4 νέα ταβερνάκια που μας περιμένουν για υπέροχο μεζέ
Άνοιξαν και σε περιμένουν με ανοιξιάτικη διάθεση και πίστεψέ μας, αν τα επισκεφτείς θα τα λατρέψεις
Ένα ξεχωριστό lunch experience αφιερωμένο στις μαμάδες
Την Κυριακή 10 Μαΐου στο πρωτευουσιάνικο Crosta Nostra
Ο Άνταμ Κοντοβάς έρχεται Κύπρο για ένα (πολλά υποσχόμενο) Four Hands Dinner
KUZUBA x Adam Kodovas, Ex Machina Athens - Μία βραδιά, δύο κουζίνες, ένα ξεχωριστό Four Hands Dinner
Η Καλύτερη Σεφ του πλανήτη δεν πήγε ποτέ σε σχολή μαγειρικής και ήξερε να βράζει μόνο μακαρόνια
Η μοναδική περίπτωση της κορυφαίας Άνα Ρος δεν έχει άλλη όμοια της στον κόσμο.
Το νέο, άκρως εντυπωσιακό, γαστρονομικό hot spot της πόλης λέγεται Sova Bistrot
Ένα all day bistrot που συνδυάζει φινέτσα και γεύση
Το Henry’s by Columbia αναδεικνύει το business lunch στην καρδιά της Λευκωσίας
Εκπρόσωποι των media γνώρισαν από κοντά τη νέα μεσημεριανή πρόταση του χώρου, μέσα από ένα γεύμα αφιερωμένο στη γεύση, τη φιλοξενία και τη σύγχρονη επαγγελματική καθημερινότητα
Η Λευκωσία, για 6 μέρες, θα γίνει ο παράδεισος των burger lovers!
Το αγαπημένο Burger Week επιστρέφει πιο μεγάλο, πιο γευστικό και πιο απολαυστικό από ποτέ
Τέλος εποχής για αγαπημένη ταβέρνα στο χωριό - Το νέο παραδοσιακό ταβερνάκι που παίρνει τη θέση της
Η αγαπημένη ταβέρνα στο Πραστειό Αυδήμου περνά σε νέα εποχή και το νέο της κεφάλαιο μόλις άνοιξε
Ginger & Co: Πήγαμε, δοκιμάσαμε ασιατικά και σου λέμε εντυπώσεις!
Μια νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ασιατική κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας
«Το Ένα»: το νέο ταβερνάκι που μυρίζει φουκού και παράδοση
Απλό τίμιο σουβλάκι και είδη σχάρας, σε ένα ταβερνάκι με καλή πρώτη ύλη και μαεστρία στο ψήσιμο
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη «Chef of the Year 2026» - Διπλή διάκριση για το εστιατόριο ΙΩΔΙΟ
Στα φετινά FNL Best Restaurant Awards
Ένα ξεχωριστό event με pizza, μπίρα και μουσική
IL PARCO, ABOVO Pizza και BeerBros est21, συμπράττουν για έναν καλό σκοπό