20 January 2017
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Shut Up" ή "Σκάστε" από "Το Παρασκήνιο"

Ερασιτεχνική παράσταση από το Πολιτιστικό Σωματείο των Αγίων Τριμιθιάς

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2017

Το Πολιτιστικό Σωματείο των Αγίων Τριμιθιάς "Το Παρασκήνιο" είναι ένας νεοσύστατος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στην κοινότητα των Αγίων Τριμιθιάς, 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας, και αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπά να χρωματίζει την καθημερινότητα  μέσα από εθελοντική, δημιουργική, πολιτιστική δράση. Η ομάδα ξεκίνησε τη δράση της παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις και είναι ανοικτή να δεκτεί τον κάθε ενήλικα  που θέλει να εντάξει στη ζωή του το παιχνίδι, την αλληλεπίδραση με θετικούς ανθρώπους και να βιώσει τον πλούτο των συναισθημάτων και γενικότερα των εμπειριών που έχει να προσφέρει ο μαγικός κόσμος του θεάτρου,  δίνοντάς του έτσι  την ευκαιρία  να εξελιχθεί γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό του και τους γύρω του.   Η ομάδα " Το Παρασκήνιο", έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τρεις θεατρικές παραστάσεις, κάνει ποδαρικό στο 2017 με την νέα της δουλειά, τέταρτη στη σειρά, το "Shut Up".

Λίγα λόγια για το έργο "Shut up"
To «Shut Up» ή «Σκάστε» όπως το έχει διασκευάσει ο Ξενάκης Κυριακίδης, είναι ένα θεατρικό έργο του Andrew Payne για ένα αγόρι που αποφασίζει να σταματήσει να μιλάει. Ο Ντέμης, ο κύριος χαρακτήρας, επιλέγει τη σιωπή και κατά τη διάρκεια του έργου  η σιωπή αυτή «μιλάει»  περισσότερο από την οποιαδήποτε  φλυαρία που τον περιβάλλει. Ο Andrey Krupa σκηνοθετεί το έργο αυτό προσεγγίζοντάς το με εσωτερική ματιά και ποιητική διάθεση καθώς διεισδύει στον ψυχισμό του αγοριού.

Ο Ντέμης είναι περιτριγυρισμένος από  ανθρώπους - γονείς, δασκάλους, συμμαθητές, ψυχίατρους και γιατρούς - οι οποίοι του μιλούν όλη την ώρα αλλά χωρίς δυστυχώς να επικοινωνούν ουσιαστικά μαζί του  επειδή συχνά εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και έχουν χάσει τον ίδιο τους τον εαυτό μέσα στον ψεύτικο κόσμο που ζούμε. Μερικές φορές χρειαζόμαστε σαφείς απαντήσεις, θέλουμε να είμαστε άμεσοι με τους ανθρώπους και συγχρόνως να είναι και αυτοί άμεσοι με μας. Αυτό είναι που θέλει ο Ντέμης. Αλλά κανείς δεν μπορεί να τον ακούσει. Υπάρχει γύρω του πολλή φασαρία. Έτσι το βουλώνει. Το έργο στην ουσία του μας φωνάζει ασταμάτητα, με τη σιωπή του ήρωα, να εστιάσουμε στην ύπαρξη κρίσης στις ανθρώπινες σχέσεις.    

Δείτε την παράσταση έχοντας ανοικτά τα μάτια της ψυχής σας και εντοπίστε τους αληθινούς ήχους. Βρέστε το παράθυρο στη σκέψη σας και αφήστε το φως να σας φανερώσει την πραγματικότητα. 

Σημείωμα Σκηνοθέτη: Η παράσταση «Shut up» είναι μια παράσταση για τις δυσκολίες των ανθρωπίνων σχέσεων, για τον εκφοβισμό, για την αδιαφορία της κοινωνίας, για τη διαρκή αναζήτηση της αγάπης και τη διαφορετικότητα. 
Είναι μια παράσταση για ένα παιδί που χάνεται στον εσωτερικό του κόσμο γιατί η πραγματικότητα γύρω του είναι πολύ σκληρή για να την αντέξει. Το παιδί αυτό έχει ανάγκη από συμπόνια και κατανόηση. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να ακουστούμε, πόσο μάλλον ένας νέος που τώρα αρχίζει να ζει.  Το έργο «Shut up» έχει επιλεγεί και μεταφραστεί από τα Αγγλικά από τον αγαπημένο μου φίλο και χρόνια συνεργάτη στο θέατρο Αντίδοτο, Ξενάκη Κυριακίδη. Εγώ προσωπικά ως σκηνοθέτης, προσπάθησα να ακουστεί μέσα από την παράσταση η κραυγή για λίγη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας.
 

20.30 Κρατήσεις: 99738959

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close