Eating News , Εστιατόρια

Ποιοι δύο Κύπριοι σεφ κατέκτησαν τις Η.Π.Α

Σε μία λίστα του Check In USA με τα 14 καλύτερα ελληνικά εστιατόρια των ΗΠΑ βρίσκουμε 2 Κύπριους

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017

Ο πλούτος και η φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας είναι ιδιαίτερα γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας σε συνδυασμό με το κλίμα και τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας προσδίδουν εξέχουσα θέση της χώρας στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Το Check In USA παρουσίασε πρόσφατα τα 14 καλύτερα ελληνικά εστιατόρια που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε ένα μεγάλο του αφιέρωμα. Οι ΗΠΑ υπήρξαν ένας σημαντικός προορισμός για Έλληνες αλλά και Κύπριους μετανάστες από τις αρχές του περασμένου αιώνα και η κουζίνα ήταν ένα από τα στοιχεία που κουβάλησαν εκεί μαζί τους. Σήμερα στις αχανείς ΗΠΑ υπάρχουν πάρα πολλά ελληνικά αλλά και κυπριακά εστιατόρια τα οποία ξεφεύγουν από τον γύρο και το σουβλάκι.

Ξεκινώντας το αφιέρωμα αναφέρει αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ελληνική κουζίνα από τον γύρο, το χταπόδι και το τζατζίκι. Παράλληλα, σημειώνει πως όπως ακριβώς στην ιταλική κουζίνα και τα ιταλικά εστιατόρια υπάρχουν πολλά περισσότερα εκτός από πίτσα και μακαρόνια, αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τα ελληνικά στις ΗΠΑ, τα οποία όταν τα γνωρίσεις θα καταλάβεις πως είναι άξια για ένα εορταστικό «Όπα»!

Οι Κύπριοι σεφ που ξεχωρίζουν
Διαβάζοντας το θέμα με τα 14 καλύτερα εστιατόρια των ΗΠΑ, ανάμεσα στους σεφ στο νούμερο 3 (διάβασε πιο κάτω) και στο νούμερο 6 της λίστας (διάβασε πιο κάτω) εντοπίσαμε δύο Κύπριους σεφ για τους οποίους το Check In USA γράφει κολακευτικά σχόλια. Πρόκειται για τον σεφ Κωνσταντίνο Πιτσιλλίδη ο οποίο εργάζεται στο εστιατόριο Kanella στη Φιλαδέλφεια και τον σεφ Κάρολο Τουμάζο γενικό διευθυντή και επικεφαλής του εστιατορίου Inotheke στο Λος Άντζελες.

Τα πρώτα 3 εστιατόρια της λίστα είναι:

Image result for Kokkari Estiatorio

1. Kokkari Estiatorio, Σαν Φρανσίσκο
Το Κοκκάρι σερβίρει ελληνική αυθεντική κουζίνα με ένα εφευρετικό τρόπο με πιάτα εποχιακά. Το Check In USA ξεχώρισε τις τηγανητές μαρίδες με σκορδαλιά και το ψητό χταπόδι. Δοκίμασαν πλούσιο παραδοσιακό μουσακά, κρεμώδη ψητή μελιτζάνα στην κατσαρόλα, αρνί ραγού και μπεσαμέλ, και τα φημισμένα παϊδάκια τους. Για επιδόρπιο δοκίμασαν το γαλακτομπούρεκο και τους λουκουμάδες. Το εστιατόριο διαθέτει ρουστίκ και φιλόξενη αίσθηση και προσφέρεται για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Το θεωρούν ένα από τα πιο κλασικά στέκια του Σαν Φρανσίσκο.

Image result for Helen Greek Food & Wine

2. Helen Greek Food & Wine, Χιούστον
Το εστιατόριο αυτό διαθέτει μία από τις πιο εκτεταμένες λίστες κρασιών του Χιούστον. Το μαγαζί διαθέτει ένα ρουστίκ κελάρι με πάνω από 120 εισαγόμενες ποικιλίες κρασιών και μοιάζει περισσότερο με wine bar παρά με ένα παραδοσιακό μεσογειακό χώρο εστίασης. Από τα πιάτα του ξεχωρίζουν τα θαλασσινά και ο συνδυασμός της ελληνικής κουζίνας και των υλικών του Χιούστον.

Image result for Kanella South

Image result for Kanella South Konstantinos Pitsillides
O Κύπριος σεφ Κωνσταντίνος Πιτσιλλίδης

3. Kanella South, Φιλαδέλφεια
Το συγκεκριμένο ελληνικό εστιατόριο σημειώνει το Check In USA αν και άλλαξε τοποθεσία και όνομα εντούτοις το κυπριακό μαγείρεμα του Κύπριου σεφ Κωνσταντίνου Πιτσιλλίδη είναι κάθε φορά καλύτερο, ίσως, ακόμα καλύτερο και από το προηγούμενο στο Kanella. Το εστιατόριο διαθέτει καινούργιο εντοιχισμένο ξυλόφουρνο, μία ειδική ψησταριά και διαθέτει ένα πολύ σοφιστικέ μενού ποτών. Μάλιστα, ανάμεσα στα ποτά που προτείνει στους αναγνώστες του το Check In USA είναι και ένα κοκτέιλ με το όνομα "Cypriot" είναι αρωματισμένο με μαστίχα.

 people sitting, table and indoor

 one or more people and indoor
O Κύπριος σεφ του εστιατορίου Inotheke Κάρολος Τουμάζος

6. Inotheke, Λος Άντζελες
Επικεφαλής του εστιατορίου Inotheke είναι ο Κύπριος σεφ Κάρολος Τουμάζος. Το Check In USA αναφέρει πως είναι πολλά τα ελληνικά εστιατόρια στο Λος Άντζελες αλλά ελάχιστα τα καλά και το Inotheke είναι μία εξαίρεση. Εκθειάζοντας τον Κάρολο Τουμάζο το Check In USA γράφει πως το κομψό εστιατόριο της Santa Monica προέρχεται από έναν Κύπριο ο οποίος έχει πλούσια εμπειρία από τα γνωστά εστιατόρια Per Se και Le Bernardin. Η Patty Lee αρθρογράφος του αφιερώματος περιγράφοντας τον χώρο τον χαρακτηρίζει ιδανικό για επαγγελματικά ραντεβού. Όσον αφορά στο μενού ξεχωρίζει την ελληνική σαλάτα και τα στρείδια για αρχή. Από τα κυρίως σημειώνει τον μουσακά ο οποίος την εντυπωσίασε για την παραλλαγή της μπεσαμέλ καθώς επίσης και τα χτένια ψημένα με ούζο, ντομάτα και φέτα τα οποία θεωρεί το καλύτερο πιάτο του μενού. Τέλος, στέκεται στην πλούσια κάβα του μαγαζιού και εκθειάζει το cherry liqueur του εστιατορίου.

Εδώ ολόκληρη η λίστα με τα 14 καλύτερα εστιατόρια για το Check In USA

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close