Bars & Clubs , News & Events

Μια μέρα με ρούμι, bartending και mixology

Βρεθήκαμε στο διαγωνισμόDiplomatico World Tournament που έγινε για πρώτη φορά στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφίες: Θεοδώρα Ιακώβου

Η περασμένη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ήταν μια μέρα αφιερωμένη στη τέχνη του bartending, του mixology και στο ρούμι. Αφορμή, ο διαγωνισμός Diplomatico World Tournament που διεξάχθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο. Εμείς ήμασταν εκεί καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρακολούθησαμε το διαγωνισμό και φυσικά δοκιμάσαμε όλα τα cocktail!

Το Diplomatico Rum, είναι ένα premium ρούμι με καταγωγή τη Βενεζουέλα.

Στο διαγωνισμό χθες συμμετείχαν 12 bartender από διάφορα bar σε ολόκληρη την Κύπρο. Σκοπός τους, να παρουσιάσουν τη δική τους δημιουργία, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε ρούμι από την σειρά Tradition, στην οποία περιλαμβάνονται το Blanco Reserve, το Reserva Exclusiva και το Mantuano.

Όμως δεν ήταν μόνο το ποτό που έπαιζε ρόλο στη βαθμολογία. Ήταν και το σκεπτικό πίσω από αυτό, η δημιουργικότητα και φυσικά ο τρόπος που θα το παρουσίαζαν μπροστά στους κριτές.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους Γιώργο Δενδράκη, bartender νικητής του Diplomatico World Tournament στην Ελλάδα το 2014, Javier García Vicuña και Norbert Schok.

Από πολύ νωρίς, ο Πάρις Χριστοφίδης που ανέλαβε την όλη διοργάνωση, και η ομάδα του βρίσκονταν στο Patio Cocktail Bar - δεν υπήρχε καταλληλότερος χώρος να διεξαχθεί ο διαγωνισμός, αφού η διακόσμηση του έδενε απόλυτα με το vibe του Diplomatico Rum - για να επιμεληθούν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε, όπως είπαμε, για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ο νικητής αυτής της μέρας, θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στους ημιτελικούς που θα γίνουν την Άνοιξη στη Βενεζουέλα. Αν περάσει, θα βρεθεί στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Ο διαγωνισμός αποτελούνταν από δύο μέρη. Τον ημιτελικό, στον οποίο συμμετείχαν οι 12 διαγωνιζόμενοι και θα παρουσίαζαν το ποτό τους από τις 10.00-13.00 και το τελικό, όπου 6 φιναλίστ θα παρουσίαζαν ένα δεύτερο cocktail τους.

Με λάτιν μουσική να παίζει στα ηχεία, με πολύ κόσμο, επαγγελματίες και λάτρεις των cocktail να γεμίζουν την αυλή του Patio και με τους bartender να είναι έτοιμοι, ο διαγωνισμός άρχισε ακριβώς στις 10!

Ο ημιτελικός
Ένας-ένας οι διαγωνιζόμενοι, πήγαιναν πίσω από το μπαρ, έφτιαχναν τα ποτά τους και έλεγαν την ιστορία πίσω από την δημιουργία τους. Οι κριτές ακολούθως δοκίμαζαν και αξιολογούσαν, ενώ ένα cocktail ήταν στη διάθεση του κοινού να το δοκιμάσει.

Ή ώρα πέρασε πάρα πολύ ευχάριστα, η ροή ήταν εξαιρετική χωρίς κανένα πρόβλημα και οι δώδεκα bartender ετοίμασαν με δεξιότητα τις δημιουργίες τους.

Στις 12, οι κριτές αποσύρθηκαν για να αποφασίσουν ποιοι έξι θα περνούσαν στην τελική φάση ενώ ο κόσμος, διαγωνιζόμενοι και κοινό, απόλαυσαν ποτά με βάση φυσικά ρούμι Diplomatico και φαγητό από την ομάδα του Patio Cocktail Bar.

Στις 2 ακριβώς, οι κριτές πήραν ξανά τη θέση τους και ανακοινώθηκαν οι 6 φιναλίστ: Στον τελικό πέρασαν οι: Jadwiga (Jenny) Budzinska από το Silver Star Bar στη Λευκωσία, Γιώργος Ασσιώτης από το Notes and Spirits Bar στη Λευκωσία, Ανδρέας Σανιδιώτης από το Lost + Found Drinkery στη Λευκωσία, Αργύρης Asleep από το Heads and Tails στη Λάρνακα, Χρήστος Τιρζλάκης από το Μαντάμ στη Λεμεσό και Ιωάννης Ιωάννου από το Harvest Status στο Παραλίμνι.

Ο τελικός
Οι 6 φιναλίστ έπρεπε να παρουσιάσουν ένα δεύτερο cocktail τους. Σημαντική λεπτομέρεια, η βάση έπρεπε να είναι το Diplomatico Rum Mantuano.

Ένα ρούμι, ιδανικό για cocktail, που έχει παλαιωθεί μέχρι 8 χρόνια σε δρύινα βαρέλια τα οποία φιλοξενούσαν πριν bourbon και malt whisky.

Η Jenny σέρβιρε το Cavalier, ο Χρήστος το Ron Date, ο Ανδρέας το A Golden Circle, ο Γιώργος το La Eleccion, ο Αργύρης το Lucid Paradox και ο Γιάννης το Trip to Venezuela.

Δοκιμάζοντας αυτά τα 6 cocktail, όπως και τα προηγούμενα του πρώτου γύρου, διαπιστώσαμε πως το επίπεδο του bartending και του mixology έχει ανέβει πολύ στην Κύπρο και κάθε χρόνο γίνεται, αισθητά, καλύτερο.

Αφού ολοκληρώθηκε και αυτό το μέρος του διαγωνισμού, οι κριτές είχαν το δύσκολο έργο της απόφασης του νικητή.

Γύρω στις 3.30 και αφού κατέφθασε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Κύπρο, κ. Jeanpier Anaya Salas, ανακοινώθηκαν οι bartender που έφθασαν στην τριάδα: Jadwiga ( Jenny) Budzinska, Χρήστος Τιρζλάκης και Ανδρέας Σανιδιώτης.

Με αγωνία περιμέναμε πως και πως το τελικό αποτέλεσμα και ποιος θα ήταν αυτός που θα εκπροσωπούσε την Κύπρο, στους ημιτελικούς στη Βενεζουέλα!

Νικητής του Diplomatico World Tournament για την Κύπρο, αναδείχθηκε ο Ανδρέας Σανιδιώτης από το Lost + Found Drinkery!

Το "χρυσό" boarding pass για τη Βενεζουέλα απονείμε ο κ. Jeanpier Anaya Salas και ο Ανδρέας είναι έτοιμος να βρεθεί στη Λατινική Αμερική και να ζήσει από κοντά τη μαγεία του Diplomatico Rum!

Καλή επιτυχία Ανδρέα!

Το Diplomatico Rum εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο, από την Hartziotis Trading.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close