Eating News , Εστιατόρια

Πρώτη επίσκεψη στο ανανεωμένο "Παλιό Σινεμά" στον Καλοπαναγιώτη

Επισκεφτήκαμε και πάλιτο αγαπημένο ταβερνάκι της ορεινής Λευκωσίας έπειτα από το μικρό διάστημα που παρέμεινε κλειστό για ανακαίνιση

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2017

Οι παραδοσιακές πόρτες της αγαπημένης ταβέρνας Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη, έχουν ανοίξει ξανά, μετά τη δίμηνη περίοδο ανακαινίσεων και αλλαγών. Ο ήδη παραδοσιακά "ενδεδυμένος" χώρος, έγινε ακόμη πιο ατμοσφαιρικός, τα δάπεδα άλλαξαν ολοσχερώς, τα χρώματα στην τοιχοποιοία ζωντάνεψαν, ενώ ο χώρος εστίασης του πρώτου ορόφου έγινε ακόμη πιο λειτουργικός και ελκυστικός.


Φωτογραφίες από την περασμένη Κυριακή που το Check In βρέθηκε στο "Παλιό Σινεμά"

Το τζάκι θα το βρεις κι εσύ αναμμένο όλες τις κρύες μέρες του χειμώνα, για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα, η οποία  θα έχει ήδη θερμανθεί από το ζεστό καλωσόρισμα του νεαρού ζεύγους των ιδιοκτητών, της Γεωργίας και του Βαλεντίνου.

Ο μεζές του μαγαζιού (€16,50 Παρασκευή και Σάββατο - €18 Κυριακή) είναι το μεγάλο του χαρτί, γι΄ αυτό τρώγε συνετά από την αρχή για να καταφέρεις να φτάσεις μέχρι και το επιδόρπιο.

Δεδομένα θα ξεκινήσεις κι εσύ με σπιτικό χοιρομέρι, περιποιημένη σαλάτα και αλοιφές με παραδοσιακό χαρακτήρα, ζαλατίνα και σχαροψημένα, φτιαγμένα από τον κυρ Βασίλη (πατέρα της Γεωργίας) λουκάνικα και παστουρμά. O τταβάς εξαίρετος, το χαλούμι στα κάρβουνα, αποθεωτικό, το πλιγούρι με τους κεφτέδες και το στιφάδο από αιγινό συκώτι, μοναδικά, ενώ τα εποχιακά αγρέλια και στρουθκιά με τα αυγά, θα σε κάνουν να παραγγείλεις και δεύτερη καραφίτσα από κοκκινέλι κρασί.

Τα περιβόητα μακαρόνια του φούρνου της κυρίας Άντζης (μαμά της Γεωργίας) είναι όλα τα λεφτά (θα τα βρεις και στη ψησταριά Παλιό Σινεμά στην Λευκωσία, στο Ξυλόφουρνο Έλενα), ενώ η τριλογία σούβλας, από αρνίσιο, χοιρινό και από κοτόπουλο κρέας, πλάι σε πατάτες φούρνου θα σε κάνουν να συγχαρείς τρις όλη την ομάδα.

Κλείσε το γεύμα σου σαν κι εμάς, με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, τυλικτά μπακλαβαδάκια, πουρέκια της αναρής και ορθά μελωμένο σιάμαλι. Πριν φύγεις θα ενημερωθείς ότι τις καθημερινές μπορείς να απολαύσεις τα όσπρια ημέρας, ενώ το Σάββατο, θα λαρδομουστακιάσεις με το θρυλικό κουνέλι στιφάδο του Παλιού Σινεμά.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close