Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ανακαλύψαμε μία μερακλίδικη ταβέρνα στην Αψιού

Μία ακόμα "άγνωστη" γαστρονομική όαση κυπριακής κουζίνας σε ένα μικρό χωριουδάκι της ορεινής Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2017

Κατά καιρούς το Check In ανακαλύπτει διάφορους χώρους εστίασης, μικρά, απάχικα και άγνωστα ταβερνάκια που πολλές φορές αναδεικνύονται σε πραγματικούς θησαυρούς γεύσης.

Η τελευταία μας ανακάλυψη βρίσκεται στο μικρό χωριουδάκι Αψιού της ορεινής επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για ένα αυθεντικό, κλασικό κυπριακό ταβερνάκι που στεγάζεται στον παλιό ελιόμυλο της κοινότητας τον οποίο ο σημερινός ιδιοκτήτης του αγόρασε από την εκκλησία.

Η ταβέρνα ονομάζεται "Η ταβέρνα της Αψιούς" και δεν ακολουθεί κανένα ιδιαίτερο κανόνα αλλά εκείνο της αυθεντικής κυπριακής φιλοξενίας. Σερβίρει ένα πλούσιο και νόστιμο μεζέ με 16 ευρώ το άτομο που περιλαμβάνει ζεστά και κρύα ορεκτικά, μυρωδάτα κρασάτα λουκάνικα, λούντζα, χαλούμι, σουβλάκι-σεφταλιά, κεφτέδες και πουργούρι, στιφάδο χοιρινό και για επιστέγασμα εξαιρετικό κλέφτικο με πατάτες. Για παρέες άνω των τεσσάρων ατόμων σερβίρεται και κεφαλάκι.

Ένα γραφικός χώρος, πετρόκτιστος, κτίσμα του περασμένου αιώνα με αυλή και ζεστό εσωτερικό χώρο. Μία πολύ καλή αφορμή για εκδρομή μέχρι την Αψιού το σαββατοκύριακο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close