Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2017
Η νέα άφιξη της πρωτεύουσας θα μπορούσε άνετα να γίνει το καινούργιο σου στέκι διότι διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να το αγαπήσεις και βρίσκεται στη γωνία των λεωφόρων Αθαλάσσας-Στροβόλου στεγασμένο σε ένα παλιό σπίτι της δεκαετίας του ’60 (πρώην ταβέρνα ‘Τζίτζικας’).
Φιλικό περιβάλλον, casual χώρος, επενδυμένος με ξύλο, αισθητικά όμορφο εσωτερικό με ιδιαίτερες μικροκατασκευές και έξυπνες πινελιές στους τοίχους που θα τις χαζεύεις για ώρα. Το μαύρο και οι αποχρώσεις του ξύλου επικρατούν ενώ υπάρχουν τόσο ψηλά όσο και χαμηλά τραπέζια για να καθίσεις με την παρέα σου. Αν και ο χώρος σε προδιαθέτει για χαλαρή έξοδο τα χειμωνιάτικα βράδια εντούτοις διαθέτει και μία μεγάλη εξωτερική βεράντα σκεπασμένη με μεγάλες οθόνες εντοιχισμένες για τους φίλους τόσο του ποδοσφαίρου όσο και των μεγάλων αθλητικών μεταδόσεων. Βρεθήκαμε εκεί αρκετά πεινασμένοι με ανεβασμένες προσδοκίες.
Το προσωπικό ήταν ιδιαίτερα φιλικό και πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει με χαμόγελο. Η κάρτα του μενού σου προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από επιλογές. Θελήσαμε να κάνουμε αρχή με γεύσεις από Μεξικό και πήραμε cheesy nachos (€6.50) και chicken quesadilla (€5.95) που ήταν αρκετά εύγευστα. Δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε κυρίως πιάτο διότι είχαμε το δίλημμα των burgers, των homemade pastas, των wrpas και των κρεατικών.
Τελικά καταλήξαμε με την παρέα στο κότσι ‘Dunkel’ (€13.95), ένα αρωματικό και ζουμερό χοιρινό κότσι που έλιωνε στο στόμα μαριναρισμένο σε γερμανική μπίρα ‘Dunkel’ μαζί με σπιτική πατάτα πουρέ και σαλάτα. Μαζί κάναμε share και ένα λαχταριστό pulled pork burger (€12.95) με σάλτσα BBQ και λιωμένο τυρί-κόλαση. Το φαγητό ήταν αρκετά νόστιμο και οι μερίδες πολύ χορταστικές και τις συνοδεύσαμε με μπίρα drought lager αν και στο μενού υπάρχει ένας αριθμός από 50 διαφορετικές ετικέτες μπίρας που θα σε ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης.
Σχετικά

Στου κυρ Τάκη θα πάμε για σουβλάκι
Το σουβλατζίδικο της λεωφόρου Αθαλάσσας που σερβίρει εξαιρετικό φαγητό.


Αγαπημένη αλυσίδα με παγωτά ανοίγει τις πόρτες της (ξανά) αύριο
Ένας χώρος που αγαπά όλη η οικογένεια

Μια από τις πιο νόστιμες (κρυμμένες) αυλές στο νησί, ανοίγει τις πόρτες της
Ετοιμάσου για φαγητό και ποτό, στο χωριό

8+1 λαχταριστές στάσεις για αυθεντικό σπιτικό φαγητό που θυμίζει μαμά
Παραδοσιακές γεύσεις, αχνιστά κατσαρολικά και αγνό σπιτικό μεράκι σε μαγειρεία που αξίζει να δοκιμάσεις

25 + 1 υπέροχα μέρη για να απολαύσεις νόστιμο brunch στη Λεμεσό, στις 25 Μαρτίου
Τα μέρη που σου ετοιμάζουν λαχταριστά πιάτα!

Ηλίας Αριστοτέλους: Οι ταλαντούχοι σεφ εξέλιξαν την κυπριακή γαστρονομία (Podcast)
O βραβευμένος Κύπριος σεφ Ηλίας Αριστοτέλους στο 3ο επεισόδιο των The Tasty Stories μιλά για την πορεία του, την εστίαση στην Κύπρο και τη γαστρονομία

Δοκιμάσαμε τις comfort street food νοστιμιές του Stavris Kitchen διά χειρός Σταυρή Γεωργίου
Ένας χώρος στη Λάρνακα όπου ο Σταυρής έβαλε όλο το ταλέντο και μεράκι του δημιουργώντας ένα μοντέρνο μαγαζί με ποιοτικό street food φαγητό

10+1 μαγαζιά της Κύπρου που σερβίρουν οφτό κλέφτικο ολόχρονα
Δεν χρειάζεται να μπει ο Μάιος για να απολαύσεις το αγαπημένο σου κυπριακό πιάτο

Τα Starbucks κερνούν καφέ (μόνο για σήμερα)
Γιορτάζουν τη Διεθνή Μέρα Ευτυχίας, με δωρεάν καφέ

15 υπέροχα brunch spots στην ελ. επ. Αμμοχώστου, για μεγάλες απολαύσεις
Αγαπημένα στέκια, σε Αγία Νάπα, Πρωταρά, Παραλίμνι, Δερύνεια και Σωτήρα που προσφέρουν λαχταριστές επιλογές

Δημοφιλής καφετέρια της ελ. επ. Αμμοχώστου ανοίγει νέο κατάστημα στην Πάφο
Το κατάστημα που μας έμαθε τον ποιοτικό καφέ