Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη επίσκεψη στο νέο κουτούκι της Λευκωσίας

Πήγαμε στο νέο συνοικιακό μαγαζί της Λευκωσίας, δοκιμάσαμε τα πιάτα του και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2017

Λίγο πριν από το μικρό, κυκλικό κόμβο του Αγίου Παύλου, στις γειτονιές πίσω από τα ιπποδρόμια, ένα μικρό μαγαζάκι άνοιξε, "Το κουτούκι του Νικόλα" και φτιάχνει μεζέδες σχάρας και κατσαρόλας -όπως τα έφτιαχνε η μαμά. Ο Νικόλας, η ψυχή του μαγαζιού, φροντίζει να προμηθεύεται με άριστης ποιότητας φρέσκα υλικά (από τα σαλατικά μέχρι τα κρεατικά του) και τα ψήνει στις καλά πυρωμένες ‘φουκούδες’ του για να καθίσεις και να τα απολαύσεις στα καροστρωμένα τραπεζάκια του ή να τα πάρεις σπίτι. Αν δοκιμάσεις τα διάφορα σχάρας του (€9), η ποικιλία περιλαμβάνει σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιά, χαλούμι, μανιτάρι, λουκάνικο, πατάτες και σαλάτα.

Τα καλοφτιαγμένα πιάτα κατσαρόλας είναι επίσης δελεαστικά, και μπορείς να απολαύσεις από καραόλους μέχρι στρουθκιά. Και σε μερίδα να πας, σου συστήνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το ‘Κοτόπουλο του Φώτη’ (€10) που είναι τα πιο ζουμερά και άψογα μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου σχάρας που έχω δοκιμάσει ποτέ!

Αν πάλι είσαι λιτοδίαιτος, απλά παραγγέλνεις μια πίτα σουβλάκια ή μιξ (€5), που μπορείς να την απολαύσεις με τη ζωντανή μουσική που φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Τις υπόλοιπες μέρες, θα κάτσεις με την παρέα σου στο ήσυχο περιβάλλον του, θα παραγγείλεις το μεζέ (σχάρας και κατσαρόλας) που τον χρεώνει μόνο €13 το άτομο, και θα πιεις το απίθανο, βαρελίσιο κρασί του που φέρνει αποκλειστικά ο ίδιος για το μαγαζί. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close