Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη επίσκεψη στο νέο κινέζικο της Λευκωσίας

Η νέα πρόταση ασιατικής κουζίνας στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2017

Το πρωτοδοκίμασα πριν από αρκετά χρόνια στην περιοχή του ‘Γιώρκειου’ στο κέντρο της Λευκωσίας. Μετά, πήγε Αγλαντζιά κι έτσι δοκίμασα το delivery του. Όταν έμαθα όμως, ότι άνοιξε καινούργιο χώρο στην περιοχή του Στροβόλου, είπα να το επισκεφθώ. Πρότεινα στην παρέα να έρθουν όλοι πεινασμένοι, για να έχουμε την απαραίτητη λαιμαργία να παραγγείλουμε μια γερή επιλογή από το μενού του. Και καλά το σκέφτηκα, γιατί ανοίγεις την κάρτα του και οι επιλογές είναι απίστευτες! Δεν έχει μόνο κινέζικα πιάτα, αλλά φτιάχνει και θαϊλανδέζικα και ινδικά. Αυτό είναι καλό εν μέρει, αλλά, έχει και τις αδυναμίες του.

Τα spring rolls ήταν κλασική απαίτηση και είπαμε να δοκιμάσουμε την thai εκδοχή τους (€4.60 τα δύο). Συμπαθητικά. Με λαχανικά και χοιρινό στη γέμισή τους. Ένα special fried rice θα αποτελούσε -όπως πάντα- το ‘σεντόνι’ για τα υπόλοιπα πιάτα. Crispy pork, beef with oyster sauce και κοτόπουλο με πράσινο curry (όλων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ €9-€10.80) ήταν τρεις από τις πέντε επιλογές μας. Ξεχώρισε τo chicken with green curry που ήταν ορθότατα καυτερό για τη δική μας παλέτα, υπέροχα κρεμώδες για τα δικά μας στάνταρτ και όμορφα διανθισμένο για τα αχόρταγά μας μάτια. Επιδόρπιο δεν είχαμε σκοπό να παραγγείλουμε, αλλά ήρθε και μας βρήκε κερασμένο από το κατάστημα!

Όσο για τη διακόσμησή του, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήταν του γούστου μου. Και η αλήθεια είναι πως νιώσαμε και κάπως στενάχωρα με τη διάταξη του χώρου. Εκτιμήθηκε η προσπάθεια να δοθεί μια νότα πολυτέλειας -ειδικά στο ταβάνι και τους τοίχους-, αλλά θέλει ακόμη δουλειά. Η πάπια που παραγγείλαμε ήθελε επίσης δουλειά… Ειδικά η σος της. Κατά τ’ άλλα, τα πιάτα έρχονται σε γενναιόδωρες μερίδες. Το ινδικό που δοκιμάσαμε ήταν αρκετά υποσχόμενο, στα θαϊλανδέζικα, όμως, θα πρότεινα λίγη αποφόρτιση υλικών. Φύγαμε ευχαριστημένοι με όσα πληρώσαμε και είπαμε ότι την επόμενη φορά θα φάμε μόνο σούπερ καυτερά.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close