Θέατρο , News

Το Ριάλτο είναι το θέατρο των βραβευμένων φεστιβάλ

4 διεθνή φεστιβάλ που το Θέατρο Ριάλτο συνδιοργανώνει με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού, τιμώνται με το EFFE Label 2017-2018

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2017

Μια μεγάλη αναγνώριση αποτελεί για τα Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει το Θέατρο Ριάλτο με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, η συμπερίληψη τεσσάρων από αυτά στα 17 Κυπριακά Φεστιβάλ που τιμήθηκαν με το EFFE Label 2017-2018. Πρόκειται για μια αναγνώριση που προήλθε μέσα από μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «πιστοποίηση αναγνωρισιμότητας» για την καλλιτεχνική ποιότητα, την ενεργό συμμετοχή στην τοπική κοινότητα και την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση αυτών των Φεστιβάλ.

Το εν λόγω label αποτελεί μια εγγύηση ποιότητας αναγνωρισμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη και θέτει το κάθε συμβλημένο φεστιβάλ σε ένα δίκτυο διοργανώσεων όπου θα απολαμβάνει αυξημένη προβολή και νέες δυνατότητες δικτύωσης. Το Πρόγραμμα EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe, αποτελεί μια πολιτιστική πύλη που προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς τα αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και να πάρει περαιτέρω πληροφορίες γι’ αυτά.

Ανάμεσα στα βραβευμένα κυπριακά φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνονται το Rialto World Music Festival που οργανώνει το Θέατρο Ριάλτο καθώς και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Κινηματογραφικές Μέρες που το Θέατρο Ριάλτο συνδιοργανώνει με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Πέραν των 3 αυτών φεστιβάλ που είχαν καταξιωθεί με το EFFE Label από την περίοδο 2015 – 2016, φέτος αιτήθηκε και βραβεύτηκε επίσης το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου.

Το Θέατρο Ριάλτο, πέραν των 4 πιο πάνω Φεστιβάλ, διοργανώνει και πάλι σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, μια σειρά άλλων μεγάλων διοργανώσεων όπως η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, το Cyprus Jazz and World Music Showcase, το ταξίδι του Φεστιβάλ Δράμας στην Κύπρο κ.α. δίνοντας βήμα έκφρασης στους κύπριους δημιουργούς, παρέχοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες στο κοινό να απολαύσει αξιόλογες πολιτιστικές προτάσεις. Μια πολύπλευρη δράση που έχει καθιερώσει πλέον το Θέατρο Ριάλτο ως Θέατρο των Φεστιβάλ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close