Θέατρο , News

Μια μοναδική μουσικοθεατρική εμπειρία από το Πολιτιστικό της Τράπεζας Κύπρου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείου, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση "Τhe Sounding Museum"

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2017

H εκδήλωση διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου σε δύο παραστάσεις και όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μια μοναδική μουσικοθεατρική εμπειρία, στην οποία η εικαστική εκφραστικότητα και η ηχητική δημιουργία συνάντησαν τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέσα από τις συνθέσεις του νέου Κύπριου δημιουργού Ανδρέα Παπαπέτρου και τη ζωντανή ερμηνεία δέκα μουσικών, που εμπλούτιζαν την παράσταση με τις υπέροχες μελωδίες τους, οι επισκέπτες ταξίδεψαν ηχητικά στην ιστορία και μυθολογία της Κύπρου, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα περιδιάβαση που ξεκίνησε από το προαύλιο και συνέχισε στα εκθέματα και τους χώρους του Πολιτιστικού, συμπεριλαμβανομένης και της έκθεσης «Room to Contemplate», η οποία φιλοξενεί τα σημαντικότερα έργα της ιδιωτικής συλλογής του Πολιτιστικού.

Ο επιμελητής και συνθέτης της παράστασης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ο ήχος το πρώτο πράγμα που γεννιέται στο μυαλό όταν φανταστούμε τους χώρους ενός μουσείου ή μιας γκαλερί – χώρους που έχουν φτιαχτεί για να πλαισιώνουν κατ’ εξοχήν οπτικές εμπειρίες και άψυχα αντικείμενα. Κι όμως διαβάζοντας ονόματα λησμονημένων βασιλιάδων, περιγραφές αρχαίων νομισμάτων, λεζάντες έργων τέχνης και στίχους από ένα ποίημα του Σεφέρη δημιουργούμε ένα πρώτο ψέλλισμα. Έτσι ο ήχος γίνεται το όχημα μέσω του οποίου εξερευνούμε τις γωνιές και εσοχές ενός κτιρίου που αλλιώς θα προσπερνούσαμε».

Από την ίδρυσή του, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου έθεσε ως στόχο του την προώθηση της έρευνας, της μελέτης και προαγωγής του κυπριακού πολιτισμού. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις το αποδεικνύουν αυτό, αφού μέσω του «Τhe Sounding Museum», φάνηκε για πρώτη φορά ότι τόσο η ιστορία όσο και ο πολιτισμός μας μπορούν να σκιαγραφηθούν μέσα από τον ρυθμό και τη μελωδία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close