Μη χάσετε , Μουσική

Τα 6 μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού, που σίγουρα δεν θέλεις να χάσεις!

Αυτά είναι τα μουσικά φεστιβάλ που θα κάνουν και το φετινό καλοκαίρι μας ακόμα πιο όμορφο!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2017

Δες τα φεστιβάλ που περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι στην κυπριακή ύπαιθρο, διάλεξε σε ποιο θα πας, μάθε τα line-ups γι' αυτά που ήδη ανακοινώθηκαν, πάρε έγκαιρα εισιτήριο και μάθε από πρώτο χέρι πώς είναι να περνάς καλά και εκτός θεάτρου/μουσικής σκηνής!

 

Φέγγαρος
Το φεστιβάλ Φέγγαρος επανέρχεται δυναμικά για έβδομη χρονιά, αφοσιωμένο για ακόμη μια φορά στο μοναδικό του στόχο, την άρτια παρουσίαση φρέσκιας αυθεντικής μουσικής από όλο τον κόσμο. Κρατώντας σαν φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του χωριού Κάτω Δρυς, το οποίο έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ και τους θαμώνες του τα τελευταία χρόνια, το φεστιβάλ εκτυλίσσεται σε τρεις μέρες και τρεις ξεχωριστές σκηνές, από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου. Το Field Stage, το Village Stage και το Church Stage, θα φιλοξενήσουν πέραν των 35 σχημάτων και καλλιτεχνών από Κύπρο, Ελλάδα, Αμερική, Ιταλία, Κουβέιτ, Νίγηρα, Ισραήλ, Αυστραλία και Αγγλία, σε ένα line-up το οποίο επιδεικνύει την πολυδιάστατη και ασυμβίβαστη εκλεκτικότητα της διοργάνωσης. Παράλληλα δρώμενα θα φιλοξενηθούν και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του χωριού. Ανάμεσα στους headliners της 7ης διοργάνωσης είναι ο βραβευμένος με Grammy Αμερικανός Fantastic Negrito, ο οποίος λίγο μετά που απέσπασε το πολύτιμο βραβείο στην κατηγορία 'Best Contemporary Blues Album', ταξιδεύει από την Καλιφόρνια στον Κάτω Δρυ.
Πληροφορίες/Πρόγραμμα: www.fengaros.com
> 3-5 Αυγ, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας.

 

Windcraft Music Fest 4
Το υπέροχο φεστιβάλ που 'πατά' κυρίως στη μαγεία των πνευστών και το οποίο διακρίθηκε φέτος με το Βραβείο Πολιτισμού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, επιστρέφει και πάλι στη Σολιά, αυτή τη φορά με ακόμα πιο δυνατό πρόγραμμα. Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν μουσικοί και σχήματα από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία, ανάμεσά τους το 7μελές world jazz σχήματος Toubanaki & The Buzz Bastardz (Ελλάδα), το τζαζ κουιντέτο των Τακούσιη-Καραπατάκη με τη συμμετοχή του Ελλαδίτη τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, και της συνεργασίας της μπάντας χάλκινων πνευστών Windcraft Band με τον Ιταλό σαξοφωνίστα Federico Pascucci. Πέρα από τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Χάνι, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μουσικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, κυνήγι θησαυρού (σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου), περιπάτους και άτυπα jam sessions. Ακόμα, φέτος θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά προβολές μουσικών ντοκιμαντέρ με θέμα την κυπριακή μουσική παράδοση, ενώ στο πλαίσιο γνωριμίας των επισκεπτών με τους ντόπιους, θα πραγματοποιηθεί επίσης η δραστηριότητα "Generation wrap", όπου οι γηραιότεροι του χωριού θα μεταφέρουν στους νεότερους συγκεκριμένες τέχνες και παραδόσεις, όπως κατασκευή πιθκιαυλιού, ζύμωμα, παραδοσιακά παιχνίδια και άλλα.
> 12 & 13 Αυγ, Κατύδατα Σολέας. Πληρ. http://www.windcraftmusicfest.com/.

 



Ξαρκής
Το φεστιβάλ που αγαπήθηκε γιατί επενδύει στην παράδοση με ένα ωραίο twist, μετακομίζει στο Κοιλάνι. Αναμένουμε να δούμε τι workshop έχει να μας προτείνει, αλλά και τι συναυλίες. Το μόνο σίγουρο είναι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, θεατρική παράσταση, παρουσιάσεις από φιλοξενία καλλιτεχνών και διάφορα μουσικά δρώμενα. Φέτος στο Ξαρκής μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν και δύο νέες πρωτοβουλίες με τίτλο «Voicing Stories» και «Craft Stories», που γεφυρώνουν τις πτυχές του κοινωνικά εφαρμοσμένου σχεδιασμού, της προφορικής συλλογής ιστοριών και της αφήγησης. Με αυτό το σκεπτικό, οι θεματικές του φετινού φεστιβάλ αφορούν την διήγηση ιστοριών, ιδιαίτερα σε σχέση με τις αναμνήσεις και τις προφορικές μαρτυρίες δοσμένες από κατοίκους του χωριού και των γύρω περιοχών και η εξερεύνηση του λαϊκού πολιτισμού, κυρίως σε σχέση με χειροτεχνίες.
> 19 & 20 Αυγ, Κοιλάνι.

 

Paradise Jazz Festival
Για άλλη μια χρονιά ο Πωμός και το Paradise φιλοξενούν σε ένα διήμερο φεστιβάλ την αφρόκρεμα της κυπριακής jazz σκηνής και όχι μόνο. Για 18η χρονιά, φέτος στις 18 και 19 Αυγούστου, το Paradise Jazz Festival στο Paradise Place, στον Πομό της Πάφου. Με παρουσιάσεις από τους καλύτερους μουσικούς της τζαζ στην Κύπρο, νέα σχήματα, συνεργασίες και καλεσμένους από το εξωτερικό, το φεστιβάλ θα καταγράψει άλλη μια πετυχημένη διοργάνωση. Σημείωσε τέλος και τις διάφορες δραστηριότητές όπως work shops, γιόγκα και εργαστήρια για παιδιά.
> 18 & 19 Αυγ, Πωμός, επ. Πάφου.

 

Φάρμα Projekt
Φέτος στο Φάρμα, θα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς 6 συνολικά σκηνές! Η σκηνή των live acts θα φιλοξενήσει 4 bands, η Arena θα παίζει dance, groove και disco ρυθμούς φιλοξενώντας 4 acts (2 lives, 2 DJs), ενώ στο The Kennel θα μπορεί κανείς να χορέψει urban beats, μιας κι εκεί τoν περιμένουν 5 συνολικά DJs ειδικοί στο είδος! Αν θες να χτυπηθείς μέχρι εκεί που δεν πάει, τότε η σκηνή 'techno' είναι για εσένα, στο "The Tomb", 3 DJs θα φτιάχνουν μια ξέφρενη κατάσταση όπως ακριβώς αρμόζει στο stage, ενώ στο 'The Jam', θαÉ jamάρεις εννοείται υπό τους ήχους 3 live acts! Τέλος, αν ψάχνεις πιο χαλαρή φάση ή θες να κάνεις μια προθέρμανση για να μπεις στο νόημα, σταματάς στο 'The Chill' και αφήνεσαι στις επιλογές τριών DJs. Το σημαντικό για το 'The Chill' είναι πως δημιουργήθηκε κυρίως επειδή οι διοργανωτές αναγνώρισαν την ανάγκη μιας ομάδας ανθρώπων να διασκεδάσει αλλά και να μπορεί συναναστραφεί με την παρέα και τον κόσμο γύρω, χωρίς να
θεωρείται προαπαιτούμενο για τη διασκέδαση η δυνατή σε volumes μουσική. Και γι' αυτό, hats off στα παιδιά του Φάρμα. Συνολικά, το Φάρμα Projekt φέτος θα φιλοξενήσει στα stages του 7 international acts (2 international bands στα live acts, 1 international live act στην αρένα, 1 international DJ στο The Kennel, 1 international DJ στο The Tomb και 2 international live acts στο The Jam). Headliner στο Live acts stage θα είναι η Monika, στο The Jam stage ο Mononome, στο The Tomb stage headliner θα είναι o Luigi Tozzi και στο Κennel stage ο JFB. Σε όλα αυτά, πρόσθεσε και το ότι στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν επίσης αντιπρόσωποι από 4 μπαράκια του νησιού, για να φτιάξουν στους παρευρισκόμενους τα κοκτέιλ του μαγαζιού τους.
> 1 Ιουλ, Angel's Hills Mountain Resort, Καμπιά.

 

The AfroBanana Republic Festival 2017
Σχεδιασμένο ειδικά για να καταστήσει το φετινό Ιούλιο ως τον πιο αξέχαστο μήνα της χρονιάς, ένα από τα πιο συζητημένα φεστιβάλ της Κύπρου επιστρέφει ακόμη μια φορά σε μια γιορτή για οτιδήποτε το δημιουργικό, όπως και πέρυσι στη δασική έκταση του Κόρνου. Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ επιστρέφει πιο μεγάλο από ποτέ, το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουλίου, όπου θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει διεθνώς βραβευμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταφτάσουν στο νησί για να εμφανιστούν μαζί με μερικούς από τους καλύτερους ντόπιους μουσικούς, σε ένα γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει την πιο εντυπωσιακή, συναρπαστική και ευχάριστα παράδοξη φεστιβαλική εμπειρία που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Κύπρο. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να αρχίσουν να ανυπομονούν για τέσσερις διαφορετικές σκηνές, οι οποίες θα φιλοξενήσουν πάνω από 40 μουσικούς, περιλαμβανομένων 15 μουσικών σχημάτων. Μία μοναδική γιορτή που θα τους συνεπάρει και θα τους συναρπάσει, με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, απρόσμενες καλλιτεχνικές παραστάσεις και πολλά άλλα.
> Παρ 7, Σ 8 & Κ 9 Ιουλίου, Δασική έκταση Κόρνου, Επαρχία Λάρνακας. Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 2 μμ, στις 7 Ιουλίου και κλείνουν στις 11 μμ, στις 9 Ιουλίου. Εισιτήρια: Προπώληση: Μονοήμερο €20/ Τριήμερο €35. Στην Είσοδο: Μονοήμερο €25/ Τριήμερο €45. Κατασκηνωτικός χώρος - Ανα τέντα: €2.
Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών. Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων στο www.afrobanana.com και σε επιλεγμένα σημεία μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close