Eating News , Εστιατόρια

To Social House συναντά τον Περικλή Ρουσουνίδη

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένομενού με διεθνή χαρακτήρα και έμφαση στην ασιατική κουζίνα,του ατμοσφαιρικούwine bar της πρωτεύουσας που φέρει την υπογραφή του γνωστού Κύπριου σεφ Περικλή Ρουσουνίδη

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2017

Το Social House ανήκει στην κατηγορία των μαγαζιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από την αρχή της πορείας του πέρσι φιγουράροντας μάλιστα και στις υποψηφιότητες των Check In Eating Awards 2016. Ένας απόλυτα ατμοσφαιρικός χώρος για σικάτη έξοδο για κρασί και όχι μόνο. 

Αναμφίβολα, λοιπόν, το Social House μας αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι ήρθε για να αφήσει εποχή. Αυτή την περίοδο το Social House εγκαινιάζει μία νέα εποχή με ανανεωμένο μενού που φέρει την υπογραφή του καταξιωμένου Κύπριου σεφ Περικλή Ρουσουνίδη.  

Στο Social House θα πιεις δημιουργικά cocktails των πρωτοπόρων baristas και θα γευτείς τα fusion πιατάκια του Περικλή Ρουσουνίδη, που θα μοιραστείς με την παρέα σου. Στο πλευρό σου θα έχεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τον επώνυμο sommelier Σωκράτη Κουτσάκο, ο οποίος θα σου προτείνει ένα ποτηράκι Riesling, Sauvignon Blanc ή ένα καμπανίτη, για να συνοδεύσεις την εμπλουτισμένη με dressing σύκων, σαλάτα με κατσικίσιο τυρί ή την ομόλογή της με ταμπούλι κουνουπιδιού και βασιλικό κάβουρα Αλάσκας, ενυδατωμένο με yuzu.

Οι τυρολάτρεις θα στείλουν τα εύσημά τους στον chef για το κλεισμένο σε κρούστα, τυρί brie, που καπελώνεται με μαρμελάδα ντοματών San Marzano, ενώ οι έχοντες πάθος με τα tartar, δεν έχουν παρά να συνηγορήσουν στο ταρτάρ από τόνο Bluefin, απογειωμένο με ελαφριά κρέμα από wasabi.

H μουσική, το καλό κρασί και το εξαίρετο σερβίς από το duo των ιδιοκτητών, τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη και τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, δε θα αφήσουν κανένα από το τραπέζι σου να παραπονεθεί. Τα εύγε στο σεφ φυσικά θα τα στείλεις και όταν φτάσει κοντά σου το ριζότο με μαύρη τρούφα, το ψημένο στον ατμό κινέζικο ψωμί (steamed chinese bun για Vickers) με κοτόπουλο τεριγιάκι και lychees ή η μοιρασιάρικη πιτσέτα με φέτα και mango chutney.

Οι γλυκοαλχημικές σου προσδοκίες θα εκπληρωθούν στον έπακρον εφόσον ο κορυφαίος patissier Περικλής θα φροντίσει να γλυκάνει τον ουρανίσκο, μα και τη διάθεσή σου με το a la minute φτιαγμένο του μιλφέιγ ή με το chocolate caramel delight. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close