Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2017
Το καλοκαίρι στο Alati by the Sea, ένα από τα αγαπημένα bar- resto του Πρωταρά, έφερε μαζί του ανανεωμένη διάθεση και νέο μενού στο φαγητό και το ποτό. Η κουζίνα φέτος είναι ένα κράμα ελληνικών και μεσογειακών γεύσεων και με πινελιές από Ασία.

Για αρχή επιλέξαμε από τα dips τη φάβα με λίγο λάδι τρούφας (€2.25) και από τις σαλάτες, ‘πήγαμε’ παραδοσιακά, επιλέγοντας μια πλούσια χωριάτικη (€6.75). Στα ορεκτικά, κυριαρχούν τα ψάρια και τα θαλασσινά αλλά θα βρεις και το χαλούμι σε σφολιάτα με σος κουμανταρίας και πορτοκάλι (€6.25).

Πήραμε τις γαρίδες ΑΛΑΤΙ σε κρούστα καρύδας και μάνγκο τσίλι σος, ένα γευστικό πιάτο με ταϊλανδέζικο χαρακτήρα (€6.95), καθώς και το απολαυστικό ταρτάρ φρέσκου τόνου με αβοκάντο, σαλάτα wakame και σόγια (€10.95).

Αν είσαι λάτρης των μυδιών, πρέπει να δοκιμάσεις τα φρέσκα μύδια στον ατμό μαγειρεμένα με σάλτσα σκόρδου και λευκό κρασί (€14.95). Μιλώντας για θαλασσινά, τα λιγκουίνι θαλασσινών με σάλτσα ντομάτας και ούζο είναι σαν ένας περίπατος πλάι στο κύμα (€17.50).

Προχωρώντας στα κυρίως, μαλακό και εξαιρετικά εύγευστο ήταν το κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι (€13.75) και ευχάριστη έκπληξη το φρέσκο καλαμάρι σχάρας με βινεγκρέτ λεμόνι και tabbouleh από κινόα (€15.95). Άλλες επιλογές στα κυρίως περιλαμβάνουν το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κουμανταρίας (€13.95), τις τεράστιες γαρίδες με σκορδοβούτυρο και φρέσκα αρωματικά (€27.95) και φυσικά το φρέσκο ψάρι της μέρας.
Το γεύμα μας έκλεισε με γλυκό, το apple crumble, ένα παγωμένο επιδόρπιο πλούσιο σε κομματάκια μήλου (€4.95). Όταν τελειώσεις το γεύμα σου, απόλαυσε ένα από τα cocktail του μπαρ. Αν σου αρέσει το gin, δοκίμασε το Pink Gin και αν είσαι περισσότερο του ρουμιού, δοκίμασε το Coconut Bite Sensation. Ένα κοκτέιλ, τόσο καλοκαιρινό όσο και η ατμόσφαιρα στο Alati by the Sea.
Σχετικά
Ένα εκλεπτυσμένο στέκι για να απολαύσεις τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά όπως τον ονειρεύεσαι
Μια διαφορετική 25η Μαρτίου για όσους θέλουν κάτι παραπάνω
Στη Λευκωσία θα στηθεί μια 2ήμερη γιορτή κυπριακού κρασιού και γαστρονομίας
Μια γιορτή που αναδεικνύει το αυθεντικό κυπριακό terroir, με τη συμμετοχή 15 οινοποιών από όλο το νησί, masterclasses, gastromarket με τοπικά προϊόντα, φαγητό και μουσική
1+1 δωρεάν στα Starbucks (μόνο για σήμερα)
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας με τον πιο λαχταριστό τρόπο!
Το απόλυτο dinner guide: 10 κομψές επιλογές σε όλο το νησί
Επιλογές που συνδυάζουν ατμόσφαιρα, ποιότητα και εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να ζήσεις
Το 1ο οινοποιείο στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας
Οι πρακτικές του οινοποιείου συμβάλλουν δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος για το ελληνικό κρασί.
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φαγητό στις όμορφες Πλάτρες, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Πάμε ξανά για πέστροφα και σούβλα, κάτω από το ψηλό δέντρο των Πλατρών
Τα 10 πιο αυθεντικά απάχικα της Λευκωσίας
Εκεί που το παλιό στέκι συναντά το καλό μεζέ, την αυθεντική παρέα, μπίρα και κρασί
Πήγαμε στο Spin, το νέο pizza spot της Λευκωσίας
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι το κέντρο και μπήκαμε στο νέο pizza & vinyl spot, για το οποίο θα ακούσεις να μιλάνε όλοι στην πόλη
Lunch, Βrunch και Swings: Μια διαφορετική έξοδος στη Λεμεσό
Το νέο all-day σημείο συνάντησης της πόλης, βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα το πράσινο
Μοναδικές παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές από τα χέρια της κυρία Κίκας
Με αφορμή το Πάσχα ο παραδοσιακός ξυλόφουρος της γεμίζει τσουρέκια, ψωμιά κολοκύθας και άλλες νομστιμιές
Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των κέντρων εστίασης και διασκέδασης
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των χώρων εστίασης και αναψυχής, στη λειτουργία και αδειοδότησή τους, καθώς και στα ωράρια λειτουργίας τους