Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πού να φας βιδωμένο χταποδάκι στην πρωτεύουσα

Ένα χαριτωμένο μαγαζάκι στην παλιά Λευκωσία έβγαλε τραπεζάκια έξω, έφτιαξε ατμόσφαιρα και μας δροσίζει με τα νέα του πιάτα

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2017

Η Λευκωσία το καλοκαίρι μεταμορφώνεται. Ιδιαίτερα, το κομμάτι της παλιάς πόλη με τα στενά σοκάκια, τα χτίσματα με πουρόπετρα, τα γραφικά δρομάκια και τη δροσιά της νύχτας που θα βρεθείς με καλή παρέα στα μαγαζάκια της πόλης για μπίρες, κρασάκι, τσιπουράκι-μεζεδάκι…

Κάπου εκεί στα γραφικά στενά της πόλης, στην οδό Οθέλλου 1, πίσω από την Ιθάκη στην περιοχή της Πύλης Αμμοχώστου θα συναντήσεις ένα αγαπησιάρικο στέκι, το Τσιπουράκι-Μεζεδάκι. Το μικρό ταβερνάκι της πόλη μας φτιάχνει τη διάθεση αφού έβαλε τα καλοκαιρινά του, έβγαλε τραπεζάκια έξω, δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα και προσάρμοσε το μενού του στα δεδομένα της εποχής.

Κάθισε, λοιπόν, με την παρέα εκεί έξω στο δρομάκι του Τσιπουράκι-Μεζεδάκι, σε ένα από τα ξύλινα τραπεζάκια και με γλυκό χαμόγελο οι κοπέλες του μαγαζιού θα σε υποδεχθούν για να σε εξυπηρετήσουν. Το καλοκαιρινό μενού σου προτείνει νόστιμα κρεατικά σχάρας για να απολαύσεις μαζί με την παγωμένη σου μπίρα, όπως ζουμερά παϊδάκια, καλοψημένο ψαρονέφρι ή να συνοδεύσεις το ουζάκι σου με τηγανητό καλαμαράκι, σκουμπρί καπνιστό ή ακόμα χταπόδι σχάρας.

Βιδωμένο χταποδάκι
Η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν λείπουν και από το ανανεωμένο μενού αφού ξέρουμε πόσο πολύ αρέσουν στο μαγαζί τα παιχνιδιάρικα ονόματα στα πιάτα του όπως το αγαπημένο 'Σαν την παπαρούνα μοιάζεις' που είναι φέτα με φύλλο κρούστα, μέλι και παπαρουνόσπορο.

Η νέα προσθήκη στο μενού που μας ενθουσίασε είναι το βιδωμένο χταποδάκι και όχι μόνο για το όνομά της αλλά και για την δημιουργική προσέγγιση μίας κρύας σαλάτας με ζυμαρικά. Πρόκειται για μία κρύα σαλάτα, μυρωδάτη και δροσερή, με μακαρόνι βίδες εξού και βιδωμένη με σος από πορτοκάλι και μοσχομυριστό βασιλικό. Ιδανική για αρχή to share ή και για κυρίως μαζί με τσιπουράκι φυσικά!

Το Τσιπουράκι Μεζεδάκι από τις 20.00 το βράδυ βγάζει τραπεζάκια έξω και το καλύτερό του χαμόγελο και μας περιμένει, πάντα με άψογο σέρβις, πολύ καλές τιμές, νόστιμα και περιποιημένα πιάτα. Καλοκαιρινή διάθεση, ατμόσφαιρα, δροσιά, ρομαντζάδα και… Τσιπουράκι-Μεζεδάκι.

> Σημείωσε πως για τις δύο επόμενες Παρασκευές στο Τσιπουράκι-Μεζεδάκι θα σου φτιάχνουν το κέφι οι Διόσκουροι με ρεμπέτικο και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.

Facebook: Τσιπουράκι Μεζεδάκι 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close