29 July 2017
Μη χάσετε , Μουσική

Luz Casal: Η μούσα του Almodobar τραγουδά τον έρωτα στην Πάφο

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης φιλοξενεί στη 'Σκηνή που Ταξιδεύει' την'Ντίβα της Ιβηρικής', τη διάσημη Ισπανίδα τραγουδίστρια Luz Casal.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2017

H Kύπρος υποδέχεται τη διάσημη Ισπανίδα τραγουδίστρια Luz Kasal, η οποία θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα 5 σπουδαίων σολίστ και ερμηνεύοντας τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον έρωτα μαζί με άλλα αγαπημένα μπολερό, τανγκό και φλαμένκο.

Σας χαρακτηρίζουν 'Ντίβα της Ιβηρικής'. Ανεξάρτητα με το αν αποδέχεστε ή όχι το χαρακτηρισμό αυτό, ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας ντίβας της μουσικής κατά την άποψή σας;
'Το δέχομαι ως κομπλιμέντο, αλλά θέλω να πιστεύω, ότι δεν το πίστεψα ποτέ. Μια ντίβα, όπως και κάθε καλλιτέχνης, αποτελεί παράδειγμα ή καθοδηγητή για τους άλλους, καθώς διευκολύνει και εμπλουτίζει διάφορες πτυχές της ζωής τους'.


Πόσο εύκολη είναι η συνύπαρξη της υψηλής αισθητικής με την αυθεντική λαϊκότητα και της αυθεντικής τέχνης με τη μαζική ανταπόκριση του κοινού; Τι προϋποθέτει αυτή η συνύπαρξη;
'Από την αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας, το 1980, γνώμονας στη δουλειά μου ήταν πάντοτε η τιμιότητα. Δίνω στο κοινό αυτό, που θέλω να εκφράσω εκείνη τη στιγμή, με τον πιο αγνό και φυσικό τρόπο. Νομίζω, ότι ο κόσμος εκτιμά και δίνει αξία στη στάση αυτή'.


Ερμηνεύετε pop και ροκ μπαλάντες, bolero, tango, flamenco και blues. Τελικά, η μουσική είναι μία;
'Χρησιμοποιώ διάφορα είδη μουσικής, για να εκφράσω διαφορετικά αισθήματα και συναισθήματα. Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου σε ποια κατηγορία θα με κατατάξουν'.

 

Αν εξαιρέσουμε τα θρυλικά 'Piensa en mi' (Να με σκέφτεσαι) και 'Un Ano de Amor' (Ένας χρόνος αγάπης), ποια άλλα τραγούδια θα λέγατε, πως αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά της πορείας σας; Ποια 3 τραγούδια θα βάζατε σε κάποιον να ακούσει, που θέλει να γνωρίσει τη μουσική σας.
'Θα έλεγα το κομμάτι "No me importa nada" (Δε με νοιάζει τίποτα), που αποτελεί ύμνο για πολλές γυναίκες, το κομμάτι "Negra sombra" (Μαύρη σκιά), που εκφράζει πολύ ωραία την ψυχή της Γαλικίας, της περιοχής όπου γεννήθηκα, αλλά και το κομμάτι "Lo eres todo" (Είσαι τα πάντα), το οποίο εκφράζει υπέροχα τη σημασία, που μπορεί να έχει η αγάπη στη ζωή μας'.


Μεταξύ άλλων, έχετε κερδίσει το φημισμένο βραβείο 'Goya'. Ουσιαστικά, όμως, ποιο είναι το μεγαλύτερο βραβείο, που πήρατε μέχρι σήμερα σε σχέση με την Τέχνη σας;
'Το χειροκρότημα, με το οποίο με υποδέχεται κάθε βράδυ το κοινό, είναι ένα τεράστιο βραβείο. Πέρα απ' αυτό, η κάθε διάκριση, που λαμβάνω σε κάθε πόλη ή χώρα, είναι για μένα ένα απρόσμενο δώρο'.


Αυτή είναι η πρώτη φορά, που επισκέπτεστε την Κύπρο. Από αυτά, που έχετε ακούσει και διαβάσει, πώς φαντάζεστε το νησί;
'Αγαπώ την ιστορία των αρχαίων και κλασσικών χρόνων, επομένως το ότι θα έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε μια χώρα με τόση ιστορία, μπορώ να υποθέσω, ότι θα είναι μια μοναδική ευκαιρία, για να μάθω περισσότερα για την Αφροδίτη και να απολαύσω τα ίχνη τόσων πολιτισμών'.

Ώρα: 20.30 Εισιτήρια €20, €30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close