Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη επίσκεψη στο νέο ιταλικό cafe-resto της Λευκωσίας

Πήγαμε στη νέα μεγάλη άφιξη της Λευκωσίας και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2017

Μία ακόμη γνωστή αλυσίδα καφέ με πάνω από 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο με καταγωγή από την Ιταλία, το Caffe Vergnano 1882 έκανε την εμφάνισή της πρόσφατα στο κέντρο της Λευκωσίας στον χώρο όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Aj's. Μόνο που αυτό το franchise καφέ διαφοροποιείται από άλλα που ξέρουμε και σερβίρει παράλληλα με τους καφέδες, τα ροφήματα του και τα σνακ του φαγητό και αλκοολούχα ποτά.

H αλυσίδα καφέ Vergnano είναι μία από τις παλαιότερες στον κόσμο. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1882 από την μικρή πόλη Σιέρι, κοντά στο Τορίνο της Ιταλίας από τον Domenico Vergnano, τον παππού της αλυσίδας. Το νέο cafe-restaurant σερβίρει πολύ καλά χαρμάνια καφέ αλλά και πιάτα από την ιταλική-μεσογειακή κουζίνα με την υπογραφή του Κύπριου σεφ Αλέξη Χαραλάμπους.

Βρεθήκαμε εκεί ένα βράδυ Δευτέρας με μικρή παρέα. Ο χώρος σε εμπνέει να βυθιστείς σου καναπέδες και τις πολυθρόνες του χώρου και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας την ηρεμία που σου προσφέρει. Σημείωσε πως η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική. Οι άνθρωποι του μαγαζιού και οι σερβιτόροι ευγενέστατοι και χαμογελαστοί μας έλυσαν κάθε απορία τόσο για το μενού, το φαγητό, τους καφέδες και την αλυσίδα. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σαλάτες και ζυμαρικά ενώ υπάρχουν επιλογές από μπίρες και κλασικά κοκτέιλ.

Επιλέξαμε για αρχή κλασικό και αγαπημένο χαλούμι σχάρας με σάλτσα από σύκα και παραδοσιακή ιταλική ρόκα (€6.00) και σπαράγγια με προσούτο και πεκορίνο σάλτσα (€7.00) που ήταν νοστιμότατα. Αφήσαμε πίσω το φιλέτο κοτόπουλο, τις μπριζόλες και το σολομό επιλέγοντας την ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα (€25.00) που ήταν μεν χορταστική δεν μας ικανοποίησε δε πλήρως γευστικά.

Στο τέλος το μαγαζί μας κέρασε ένα υπέροχο εσπρέσο με ισχυρή επίγευση στο στόμα και εξαίσιο άρωμα. Το Caffe Vergnano 1882 σίγουρα θα μπορούσε να γίνει το νέο μου στέκι για καφεδάκι διότι πολύ το χάρηκα σε αυτό το σημείο της Λευκωσίας και σύντομα θα ξαναπάω.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close