21-22 September 2017
Προσεχώς , Θέατρο

Η αθηναϊκή παράσταση ο "Αμερικανικός βούβαλος" στην Κύπρο

Το έργο τουΝτέιβιντ Μάμετ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κύπρια με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη και Ορφέα Αυγουστίδη

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2017

Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στο παλαιοπωλείο του Ντον (Γιάννης Μπέζος), όπου μαζί με το φίλο του Ουόλτερ, τον επονομαζόμενο και «δάσκαλο» (Πέτρος Φιλιππίδης) και το νεαρό ναρκομανή που έχει θέσει υπό την προστασία του, Μπομπ (Ορφέας Αυγουστίδης), οργανώνουν εκ του προχείρου τη φιλόδοξη ληστεία μιας συλλογής νομισμάτων, της οποίας έκθεμα αποτελεί ένα νόμισμα με τον αμερικανικό βούβαλο. Η ληστεία τελικά δεν πραγματοποιείται ποτέ, ενώ ο Ντον προσπαθεί να νουθετήσει και να φέρει στο σωστό δρόμο τον Μπομπ, ένα παιδί ανυπεράσπιστο και χαμένο στα ναρκωτικά.

Πέτρος Φιλιππίδης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη χορογράφο Ελπίδα Νίνου και έχουν ένα γιό, τον Δημήτρη. Το 1986 αποφοιτά από την Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, αφού πρώτα παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή του Λεωνίδα Τριβιζά, για ένα χρόνο. Επίσης, έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου, καθώς και κρουστά, θεωρία και αρμονία μουσικής στο Ωδείο Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε 69 περίπου παραστάσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου και σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές με μεγάλη επιτυχία.

Γιάννης Μπέζος
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή το 1978. Έπαιξε σε μεγάλο αριθμό ξένων (Μολιέρος, Γκολντόνι, Μπρέχτ, Τσέχωφ, Στρίντμπεργκ, Γκόγκολ, Φεντώ, Σαίξπηρ) και Ελλήνων συγγραφέων (Αριστοφάνης, Κεχαϊδης - Χαβιαρά, Σακελλάριος, Ρέπας - Παπαθανασίου, Δήμητρα Παπαδοπούλου κ.ά). Συνεργάστηκε έξι φορές με το Εθνικό Θέατρο και μία φορά με το Θέατρο Τέχνης. Σκηνοθέτησε πολλές από τις παραστάσεις του και πήρε μέρος σε αρκετές επιθεωρήσεις. Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα.

Ορφέας Αυγουστίδης
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Έλαβε μέρος σε πολλά θεατρικά έργα στην Αθήνα. Έπαιξε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έκανε το ντεμπούτο του στην κινηματογραφική ταινία «Λούφα και παραλλαγή».

Διπλή παράσταση: 18.00 & 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα της ACS Couriers Παγκύπρια Πληροφορίες: 70002212

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close