Θέατρο , News

Γιάννης Ιορδανίδης και Δέσποινα Μπεμπεδέλη συνεργάζονται ξανά στην Κύπρο

Η ηθοποιός θα δανείσει τη φωνή της στην Αλιόνα Ιβάνοβνα στη νέα θεατρική παραγωγή του Θεάτρου Διόνυσος, με το έργο του Ντοστογιέφσκι "Έγκλημα και Τιμωρία"

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2017

Σε νέα συνεργασία θα προχωρήσουν ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης και η Κυρία του Θεάτρου Δέσποινα Μπεμπεδέλη, εφ΄ όσον η εκλεκτή ηθοποιός θα  δανείσει την φωνή της στην Αλιόνα Ιβάνοβνα, την ενεχυροδανείστρια που δολοφονεί ο κεντρικός ήρωας Ρασκόλνικοφ, στο "Έγκλημα και Τιμωρία" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, που θα παρουσιάσει σε παγκύπρια πρώτη, το Θέατρο Διόνυσος.

Ας σημειωθεί πως οι δύο κορυφαίοι καλιτέχνες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή πριν από 25 χρόνια, όταν ο Γιάννης Ιορδανίδης καλέστηκε από το Θ.Ο.Κ να σκηνοθετήσει την ‘’Μαρία Στούαρτ’’ του Σίλλερ όπου η Δέσποινα Μπεμπεδέλη ερμήνευε την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ακολούθησε νέα συνεργασία και πάλι στο Θ.Ο.Κ στο έργο του Ζαν Ζιρωντού "Τρελή του Σαγιώ" όπου πρωταγωνιστούσε και πάλι η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Από τότε, πολλές φορές συναντήθηκαν στη σκηνή, σε μεγάλες θεατρικές επιτυχίες όπως το  θρυλικό ‘’Χάρολντ και Μώντ’’ του Κόλιν Χίγκινς, στην Αθήνα.

Η τελευταία τους σκηνική συνάντηση έγινε και πάλι στο Θ.Ο.Κ, όταν ο Γιάννης Ιορδανίδης κάλεσε την Δέσποινα Μπεμπεδέλη να ερμηνεύσει την Κυρία Άλβινγκ στους ‘’Βρικόλακες’’ του Ερρίκου Ίψεν.

Ας σημειωθεί πως εύχονται και οι δύο  σύντομα να ξαναβρεθούν σε μια νέα σκηνική δημιουργία

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close