Eating News , Εστιατόρια

Ένα κυπριακό brand ανάμεσα στους νικητές των βραβείων Great Taste 2017

Βραβεία για τημαρμελάδα «Μήλο και Κυδώνι» καιτο «Μηλόξυδο παλαιωμένο σε δρύινο βαρέλι»

Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2017

Τα βραβεία Great Taste, τα πιο επιθυμητά βραβεία φαγητών σε ολόκληρο τον κόσμο, που γιορτάζουν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε φαγητό και ποτό, ανακοίνωσαν τις βραβεύσεις και διακρίσεις για το 2017.

Ανάμεσα σε 12,300 προϊόντα που έχουν αξιολογηθεί, το Κτήμα Δυμάτου από την Κύπρο, πέτυχε να βραβευτεί με ένα αστέρι για τη μαρμελάδα «Μήλο και Κυδώνι», που σημαίνει ότι οι κριτές την βρήκαν «απλά υπέροχη». Στα σχόλια των κριτών αναφέρεται συγκεκριμένα, «ένα υπέροχο σετ με μία σπουδαία υφή, που εκρήγνυται μέσα στο στόμα, παράλληλα με μία καλή ισορροπία ανάμεσα στο Κυδώνι και το Μήλο. Η ισορροπία είναι καλή και αφήνει ένα ικανοποιητικό φινίρισμα».

Το Κτήμα Δυμάτου, βραβεύτηκε επίσης και για το «Μηλόξυδο παλαιωμένο σε δρύινο βαρέλι», το οποίο παράγεται με τη μέθοδο της Νέας Ορλεάνης, με δύο αστέρια, κάτι που σημαίνει πως οι κριτές το βρήκαν ως «εξαιρετικό». Στα σχόλια των κριτών, αναφέρεται για το προϊόν «ένα όμορφο φίνο χρώμα με διαύγεια, που αφήνει στη μύτη το ίχνος ενός μπράντι από μήλο. Πραγματικά απολαύσαμε την επίδραση του δρύινου βαρελίου. Η γεύση ήταν ενθουσιώδης και πανέμορφα ισορροπημένη, ξανά με ένα στίγμα sherry. Αυτό είναι που το κάνει επίσης ένα εξαιρετικό ντρέσινγκ, αλλά και συνάμα ωραία για το πιείς απλά μόνο του».

Τα προϊόντα έχουν κριθεί από περισσότερους από 500 από τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, που ανήκουν σε κριτικούς γεύσεων, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων και δημοσιογράφους. Τα Great Taste είναι ευρέως διαδεδομένο ως το πιο σεβαστό σύστημα διαπίστευσης τροφίμων για βιοτέχνες και ειδικούς παραγωγούς. Εκτός από ένα τιμητικό σήμερα, το αλάνθαστο μαύρο και χρυσό Great Taste label αποτελεί ένα σημάδι στο πόσο υπέροχο είναι ένα προϊόν, κάτι το οποίο έχει ανακαλυφθεί μετά από ώρες και ώρες «τυφλής» δοκιμασίας, από εκατοντάδες κριτές.

«Αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό Great Taste επειδή πιστεύουμε πως ένα λογότυπο του διαγωνισμού θα πρόσθετε περισσότερη αξία στο Κτήμα Δυμάτου, στον τομέα της αξιοπιστίας, ανοίγοντας πόρτες σε νέους τοπικούς, αλλά και εξωτερικούς εμπορικούς προορισμούς, αυξάνοντας τις πωλήσεις. Η ομάδα του Κτήματος Δυμάτου θα γιορτάσει και θα παρουσιάσει συνάμα τα βραβευμένα προϊόντα της με πολλές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, σε τοπικές και ξένες εκθέσεις», ανέφερε η Δάφνη Σάββα, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Κτήματος.

Αναγνωρισμένη ως σφραγίδα αριστείας, μεταξύ των καταναλωτών και των λιανοπωλητών, οι αξίες της Great Taste βρίσκονται πάνω απ 'όλα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το branding και τη συσκευασία. Είτε πρόκειται για την κριτική ενός τζιν, μπισκότων, λουκάνικων ή καφέ, όλα τα προϊόντα αφαιρούνται από το περιτύλιγμα, το βάζο, το κιβώτιο ή το μπουκάλι πριν οι κριτές το γευτούν. Στη συνέχεια, οι κριτές δοκιμάζουν τα προϊόντα, τα προσδίδουν και ξανά - δοκιμάζουν, αποφασίζοντας ποια από αυτά αξίζουν να πάρουν είτε 1, είτε 2, είτε 3 αστέρια.

Κατά τη φετινή χρονιά υπήρξαν 12,366 συμμετοχές, με τις 165 να βραβεύονται με 3 αστέρια, 1,011 να λαμβάνουν 2 αστέρια και 3,171 να παίρνουν 1 αστέρι.

Ανάμεσα στους κριτικές είναι: Gill Meller, συγγραφέας τροφίμων, o κριτής του Master Chef κριτικός εστιατορίων, Charles Campion, η συγγραφέας και σεφ, Zoe Adjonyoh, ο αρτοποίος Tom Herbert και η δημοσιογράφος γεύσης και Martha Collisonas. Ανάμεσα στους κριτές και μεταπωλητές τροφίμων από «Fortnum & Mason», «Selfridges» και«Harvey Nichols». Όλοι μαζί δοκίμασαν και επανεξέτασαν τους νικητές των τριών αστεριών για να καταλήξουν στα «ΤΟΠ 50» φαγητά της χρονιάς, στο «Golden Fork Trophy» και στο «Supreme Champion 2017».

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close