Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2017
Γάλακτος, μαύρη, λευκή. Αυτά είναι εδώ και 80 χρόνια τα τρία βασικά είδη σοκολάτας που απολαμβάνουμε, άσχετα από τις διάφορες προσμίξεις και παραλλαγές που μας έχουν «κερδίσει» ή έχουμε απορρίψει στο πέρασμα των χρόνων.
Μήπως όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό; Και τι θα λέγατε εάν αυτή η νέα σοκολάτα ήταν...σε μια απόχρωση του κόκκινου (όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της ή κάπως ροζ όπως φαίνεται σε εμάς);
Ελβετοί επιστήμονες για λογαριασμό της εταιρεία Barry Callebaut που αποτελεί κολοσσό στη βιομηχανία της σοκολάτας, χρησιμοποίησαν κόκκινους κόκκους κακάο και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια γλυκιά πανδαισία- όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται. Ακριβώς δε εξαιτίας αυτών των κόκκινων κόκκων βέβαια, η σοκολάτα θα φέρει την ονομασία «Ruby»- ενώ είναι και ένας καλός τρόπος για να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες σοκολάτες που με προσθήκες φρούτων και χημικών ουσιών έχουν επίσης ροζ χρώμα.
Η εταιρεία, που προχώρησε σε επίσημη παρουσιάζει, υποστηρίζει πως η σοκολάτα της έχει ελαφριά, κρεμώδη υφή και αποτελεί μια νέα αισθητική απόλαυση, μια νέα γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με τα όσα έχουν να προσφέρουν τα τρία βασικά είδη σοκολάτα αφού δεν είναι ούτε πικρή, ούτε, γλυκιά, ούτε και γαλακτώδης αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.
Ενθουσιασμένος μάλιστα φάνηκε και ο εμπειρογνώμονας σοκολάτας Agnus Kennedy ο οποίος μιλώντας στη Sun εκτίμησε μάλιστα, πως ακριβώς επειδή είναι τόσο ελαφριά και φρουτώδης, κάποιος μπορεί να παρασυρθεί πολύ εύκολα και να φάει μεγαλύτερή ποσότητα απ΄ότι από τα άλλα τρια είδη σοκολάτας.
Σημειώνεται πως η νέα «κόκκινη σοκολάτα» οφείλει το χρώμα της αποκλειστικά στους κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται και στην ειδική επεξεργασία που γίνεται και όχι σε χρωστικές ενώ φυσική είναι και η γεύση της αφόυ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλίες μούρων ή άλλων φρούτων.
Σύμφωνα δε με την εταιρεία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε διάφορες αγορές φαίνεται πως η «κόκκινη σοκολάτα» ικανοποίησε την ανάγκη των καταναλωτών- κυρίως της γενιάς των Millenials- για κάτι νέο και διαφορετικό αλλά διαπιστώθηκε πως υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του νέου προϊόντος μεταξύ καταναλωτών με διαφορετική οικονομική δυνατότητα.
Σχετικά

Πήγαμε στο ολοκαίνουριο και άκρως εντυπωσιακό Oris
Και ζήσαμε μία εμπειρία φτιαγμένη από φωτιά, θάλασσα και έμπνευση... υπογεγραμμένη από τον διάσημο σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο
Οικογενειακές Κυριακές στη Μαρίνα Λεμεσού με φαγητό, θέα και χαμόγελα στο Jamie Oliver Kitchen
H πιο χαρούμενη και γευστική πρόταση του καλοκαιριού!

Η καρδιά της Λευκωσίας «χτυπά» στην Πλατεία Ελευθερίας, με άρωμα καφέ
Το ταξίδι του καφέ με την υπογραφή των Caffè Nero

Ο σεφ που γύρισε στο χωριό του και έφτιαξε ένα εστιατόριο-πρότυπο στην ορεινή Κύπρο
Η επιστροφή τού για σειρά ετών Προέδρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, Γιαννάκη Αγαπίου, στις ρίζες του
Hippocampus Rooftop Experience: Το καλοκαίρι ανεβαίνει επίπεδο στον Πρωταρά
Ατμόσφαιρα, θέα, δημιουργική κουζίνα και cocktails που σε ταξιδεύουν με το νέο rooftop menu να υπόσχεται απολαυστικές εμπειρίες από νωρίς το σούρουπο μέχρι αργά το βράδυ

Το Nubila γιορτάζει 2 χρόνια με ένα Afro Beats party που θα σου μείνει αξέχαστο
Nubila Sessions: AfterTaste Edition

8 ιδανικές επιλογές για τους φίλους της ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά
Γεύσεις με ιταλικό ταπεραμέντο και μεσογειακή αύρα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Τα ασιατικά εστιατόρια που κλέβουν την παράσταση σε Πρωταρά και Αγία Νάπα
Μια απολαυστική περιπλάνηση σε εστιατόρια που σε ταξιδεύουν γευστικά στην Άπω Ανατολή

Ανακάλυψε τις top 7 επιλογές για φαγητό στην ευρύτερη περιοχή Δευτεράς
Εντοπίσαμε τα καλύτερα γαστρονομικά στέκια στα περίχωρα Δευτεράς και σου τα προτείνουμε

Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία: COR x Vlassides x Tsiakkas
Τα εμβληματικά κρασιά δύο κορυφαίων κυπριακών οινοποιείων "συναντούν" τις δημιουργίες ενός βραβευμένου σεφ

Wine Me Not 3.1: Ένα μίνι φεστιβάλ κρασιού στο οινοποιείο Τσιάκκας
Ένα απόγευμα γεμάτο μουσική, γεύση, παράδοση και σύνδεση

Η φετινή πανσέληνος του Αυγούστου θα μας βρει σε μία βεράντα με καλό κρασί!
Ο Κασκαντέρ ανηφορίζει (ξανά) στο Βουνί Παναγιάς για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο