14 September 2017
Μουσική , Συναυλίες & Events

"Η Ιστορία των Blues" σε μία συναυλία

Η ιστορία της Βlues μουσικής ξετυλίγεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2017

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017

Για πρώτη φορά μια ειδική συναυλία-ωδή εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην μπλουζ μουσική, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Το δημοφιλές εγχώριο Blues συγκρότημα Zilla Project συμπράττει επί σκηνής με τέσσερις εκλεκτούς καλεσμένους εξ Ελλάδος: τον πανευρωπαϊκά καταξιωμένο βετεράνο της μπλουζ Ηλία Ζάικο, ως ηγέτη της παράστασης, τη μαγευτική φωνή της Τζένης Καπάδαη, και τους Γιάννη Οικονομίδη και Χάρη Καπετανάκη στα πνευστά.

Ένα πλούσιο, γοητευτικό, ευχάριστο και γεμάτο συναίσθημα μουσικό ταξίδι, μέσα από διαφορετικούς τόπους, εποχές, μυθικά ονόματα και ήχους του Blues, ένα ταξίδι εξέλιξης που ξεκίνησε πάνω από έναν αιώνα πριν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

O Ηλίας Ζάικος θεωρείται ο σημαντικότερος μουσικός της Blues μουσικής στην Ελλάδα. Από το τιμόνι των θρυλικών πια Blues Wire, έχει συνεργαστεί με πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας Blues σκηνής όπως οι Άλμπερτ Κινγκ, Τζον Χάμοντ, Ότις Ρας, The Fabulous Thunderbirds, Κέιτε Γουέμπστερ, Λάρι Γκάρνερ, Κάρεϊ Μπελ μεταξύ άλλων. Το προσωπικό του έργο μαζί με αυτό των Blues Wire, απαριθμεί 14 δίσκους κι ένα διπλό live DVD.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινά με αφετηρία τον Μισισίπη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και προχωρά στη Νέα Ορλεάνη του ‘30, στο Σικάγο του ‘50, στην Αγγλία του ‘60, στο Τέξας του ‘70, στη Βοστώνη του ‘80 και το παγκόσμιο στερέωμα τα τελευταία 35 χρόνια.

Πριν και κατά τη διάρκεια της παράστασης το κοινό θα απολαύσει οπτικοακουστικό υλικό από προβολή βίντεο και διαφανειών με θέματα τους τόπους, τους μουσικούς και τους ανθρώπους του Blues.

Οι συντελεστές είναι: 
Ηλίας Ζάικος (ΕΛ) – φωνητικά, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Μανώλης Βουράκης –  φωνητικά, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Νικόλας Μελής – πλήκτρα
Λοΐζος Παφίτης – ηλεκτρικό μπάσο
Στέφανος Μελετίου – τύμπανα
Γιάννης Οικονομίδης (ΕΛ) – τρομπέτα
Χάρης Καπετανάκης (ΕΛ) – σαξόφωνο
Τζένη Καπάδαη (ΕΛ) – φωνητικά

Τρεις μοναδικές συναυλίες – 13, 14, 16 Σεπτεμβρίου, 8:30 το βράδυ, σε Λευκωσία (Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου), Λεμεσό (Παττίχειο Θέατρο) και Πάφο (Αμφιθέατρο Τάλας). Εισιτήρια στο www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα της ACS Couriers Παγκύπρια. Πληροφορίες: τηλ 70002212

Ώρα: 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close