Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα value for money παραδοσιακό, ελληνικό μεζεδοταβερνάκι στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας

Το χαριτωμένο μαγαζί στην οδό Λήδρας, κρύβει τις πιο νόστιμες εκπλήξεις

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι ένα παραδοσιακό, ελληνικό μεζεδοταβερνάκι, με άφθονα, καλοψημένα πιάτα σχάρας, ξυλοφουρνιστές γεύσεις και εύγευστα κρεατικά σε πίτα. Σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο value for money μαγαζιά σε ολόκληρο το νησί και διαθέτει την πιο χαριτωμένη αυλή της πόλης!

Ο λόγος για το Άναμμα, το γευστικό διαμάντι της οδού Λήδρας, που θα το βρεις στην παλιά Λευκωσία. Μια μπύρα, ένα αρωματικό ουζάκι ή ένα τσιπουράκι σε χαμηλό ποτήρι είναι απαραίτητα για να πεις ‘γεια μας’ σε όλη τη μεζεδοπαρέα, που θα επιλέξει ομόφωνα μια ποικιλία σπιτικών ορεκτικών, με δυνατά ‘χαρτιά’ το τζατζίκι, τη μελιτζανοσαλάτα, την ήπια τυροκαυτερή και φυσικά τη ‘φέτα λαδορίγανη’, την πάπρικα και τα ξιδάτα λαχανικά. Κι έπειτα συνεχίζεις με τα ζουμερά σουβλάκια και κεμπάπ, αλλά και ό,τι άλλο τραβά η ψυχή σου από το μενού, όπως τα τρυφερά αρνίσια παϊδάκια και φυσικά το απολαυστικό χοιρινό κότσι, το μοναδικό στη Λευκωσία, που μαγειρεύεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο!

Στους δροσερούς του χώρους
Το χαριτωμένο μαγαζί στην οδό Λήδρας, κρύβει τις πιο νόστιμες εκπλήξεις! Κάνε έγκαιρα κράτηση σε ένα από τα τραπεζάκια του στην όμορφη, ολοπράσινη αυλή ή σ’ ένα από τα τραπεζάκια επί της δροσερής στοάς, για να ανακαλύψεις την ψαγμένη κουζίνα, που την απολαμβάνεις σε πολύ λογικές τιμές!

Δοκίμασε από το μενού
Η ποικιλία για δύο άτομα είναι σούπερ χορταστική και πλήρης, όπως και η κυπριακή μεζεδοποικιλία, που υπάρχει στο μενού. Απαραίτητα να δοκιμάσεις και την τυροκαυτερή, τη φέτα φούρνου και τον κρητικό ντάκο με κριθαροκούλουρο.

Η παραδοσιακή αυλή-όνειρο και οι νοστιμότατες επιλογές σε φαγητό, που ικανοποιούν κάθε γούστο, είναι η αφορμή για βόλτα στον πυρήνα της παλιάς Λευκωσίας, με την πιο αίσια, γευστική κατάληξη σε ένα από τα τραπεζάκια της ταβέρνας.

Το Άναμμα (22210200) Λήδρας 89, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close