Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5+1 λόγοι που θαυμάζουμε το Bastione

Αναβαθμισμένο εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας που αποδεικνύει μέρα με τη μέρα την ποιοτική του υπεροχή

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017

Επισκεφθήκαμε ξανά το δημοφιλές εστιατόριο Bastione σήμα κατατεθέν πλέον της περιοχής της Πύλης Αμμοχώστου στην Παλιά Λευκωσία και απαριθμήσαμε ξανά τους λόγους για τους οποίους το θαυμάζουμε και αυτή τη σεζόν.

1. Η ανανέωση του χώρου
Το ολοκαίνουριο, υπερυψωμένο ντεκ, στους όμορφα φωτισμένους κήπους του, το υπαίθριό του μπαρ και τα τραπέζια κάτω από τις περήφανες συκομουριές της γραμμικής αυλής, είναι εικόνες που θα αποτυπωθούν σίγουρα στην κάρτα μνήμης του κινητού σου.

2. Το μπαρ
Από την άλλη το Elderflower Martini ή το αποπλανητικό House Spiced Mai Tai cocktail σου, μπορείς να τα απολαύσεις μαζί με τους εταίρους λάτρεις των signature ανάμικτων ποτών, στην εσωτερική, ατμοσφαιρική μπάρα, τσιμπολογώντας ψαρομπουκιές με σος ταρτάρ, mini burgers με μαρμελάδα ντομάτας και αξεπέραστο γευστικά, κοτόπουλο σουβλάκι με σάλτσα φρέσκου κόλιανδρου.

3. Η νοσταλγία της περιοχής
Η ανυπέρβλητη αισθητική μαγεία, του υπό την σκεπή του ιστορικού υδραγωγείου του 18ου αιώνα, κτίσματος, που συναντά το σήμερα με διακριτικές πινελιές από γυαλί και μέταλλο, θα σε ωθήσουν εγγυημένα να καταλάβεις μια θέση στον καναπέ κάτω από τον κεκλιμένο μακρόστενο καθρέφτη.

4. Τα δημιουργικά πιάτα
Μοναδική σου έγνοια να μελετήσεις εκεί με την ησυχία σου τα δημιουργικά και συχνά εναλλασσόμενα, με γνώμονα τα καλούδια της εποχής, γαστροδημιουργήματα του ταλαντούχου σεφ Χαράλαμπου Κωνσταντίνου. Ένα ποτήρι prosecco ή ένα ποτήρι Sancerre, επιβάλλεται να προετοιμάσουν τους αισθητήρες του στόματος, οι οποίοι καλούνται να υποδεχτούν αξιοπρεπώς τη σαλάτα με ρόκα, κινόα και χαλεπιανά ή τα dumplings πάπιας με σάλτσα hoisin. Οπωσδήποτε πρέπει να πεις κι εσύ ''ναι'' στο φουρνιστό, αγγιγμένο με ροζ πιπέρια, χταπόδι, αλλά σίγουρα οφείλεις να δοκιμάσεις το ορθότατα ψημένο ριζότο καβουριών με χυμό από lime, αλλά και τον λαιμό μαύρου χοίρου με χοντροαλεσμένο πουρέ μπιζελιών και αρωματικό δυόσμο.

5. Τα γλυκά
Τέλος, ο ευγενέστατος διευθυντής του εστιατορίου, Άγγελος και το άξιο βράβευσης προσωπικό εξυπηρέτησης του εστιατορίου, θα φροντίσουν να ενημερώσουν τους γλυκοαλχημιστές της παρέας, για την γκάμα επιδορπίων, μα την τάρτα λεμονιού με ginger, blueberries και κρούστα από μαύρη ζάχαρη, μην την παρακάμψεις με τίποτα.

6. Η εξυπηρέτηση
Η συνεχής παρουσία του ιδιοκτήτη και συνάμα αρχιτέκτονα και interior designer του χώρου, Παντελή Παντελίδη, αλλά και το αψεγάδιαστο service από τον διευθυντή του εστιατορίου και την ομάδα του, αποτελούν εγγύηση για μια ανεπανάληπτη, οινογαστρονομική και όχι μόνο, βραδιά.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close